به گزارش ایسنا، علی جمعه العبیدی، سفیر لیبی در ایران در یادداشتی نوشت: ما شاهد خشونتآمیزترین جنایات رژیم غاصب اسرائیل علیه مردم غزه و حتی کرانه باختری در طول روزها، ماهها و سالهای اخیر بودهایم. در این خصوص باید رو به تحلیل صحیح موضوع و چارهجویی اساسی آورد. کشورهای ایران و روسیه در این خصوص گامهای مؤثری برداشتهاند که باید مورد توجه قرار گیرد. دیدار اخیر روسای جمهور ایران و روسیه در مسکو، نقش بهسزایی در شکلگیری این هم افزایی در مسیر مهار خشونتها و جنایات تلآویو ایفا کرده است.
دشمنان در تلاشند مسأله فلسطین را تبدیل به بحرانی حل ناشدنی (بهسود منافع اسرائیل) جلوه داده و از این طریق، خواستههای مشروع فلسطینیان را زیر سؤال ببرند اما این روایت ناصحیح است و باید مقابل آن ایستاد.
در اینجا، امنیت منطقه با همپوشانی منافع راهبردی و تاکتیکی بازیگران از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. بازیگرانی که از آغاز عملیات طوفان الاقصی در دفاع از حقوق حقه ملت فلسطین برای مقاومت در برابر اسرائیل ایستادهاند، صراحتا عنوان کردهاند که بحران امروز در نوار غزه، نه محصول یک عملیات طوفان الاقصی بلکه منبعث از جنایات متعدد و مستمری است که علیه فلسطینیان جریان دارد.
جنایاتی که جامعه جهانی در طول تاریخ معاصر روابط بینالملل انواع آن را مشاهده کرده و متاسفانه در راستای استیفای حقوق فلسطینیان اقدامی صورت نداده است. بنابراین ابتدا باید فارغ از روایتگریهای مقطعی و ساده انگارانه و ظاهری نسبت به بحران اخیر در نوار غزه، روی ریشههای این بحران که همان نقض حقوق فلسطینیان توسط اسرائیل است، متمرکز شد. زمانی که این تمرکز صورت گیرد، میتوانیم توصیف و تحلیل دقیقی از بحران و ماهیت آن داشته باشیم و راهکارهای پیشرو را نیز بهصورتی واقعبینانه ترسیم کنیم. یکی از موضوعاتی که تاکنون به پیچیدهسازی مسأله فلسطین منجر شده، به راهکارهای غیرمنطقی و ناقصی مربوط است که آمریکا در قبال این بحران پیشنهاد داده و اساسا تامین کننده حقوق و منافع فلسطینیان نبوده است.
پمپاژ کمکهای بشردوستانه به نوار غزه که به همت بازیگران دغدغهمند صورت میگیرد، صرفا یکی از راهکارهای(محدود) کنترل بحران در منطقه محسوب میشود. بدون شک جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه به طولانی شدن جنگ و افزایش قربانیان بیگناه منجر خواهد شد. امروز همگان متفقالقول هستند که جنایات اسرائیل در طول مدتی که از جنگ سپری شده، منجر به تحقق اهداف اعلامی آن در نوار غزه نشده است. بیدلیل نیست که واشنگتن در پشتپرده به تلآویو برای پایان دادن به جنگ غزه تا پایان سالجاری میلادی فرصت داده است. قطعا راهکارحل مسأله فلسطین، تن دادن به مطالبات مشروع و تاریخی فلسطینیان است و تا زمانی که این مهم صورت نگیرد، اساسا خبری از پایداری و ثبات در منطقه نخواهد بود.
انتهای پیام
نظرات