مهدی خراسانیان امروز (چهارشنبه، ۲۹ آذر ماه) در نشست خبری با نمایندگان رسانههای استان، اظهار کرد: بودجه پیشبینیشده شهرداری سمنان ۹۴۶ میلیارد تومان بود که تا پایان آذر ماه ۵۱۱ میلیارد تومان آن محقق شد.
وی با اشاره به اینکه عمده تحقق بودجه در ماههای پایانی سال مالی انجام میشود، ادامه داد: براساس هدفگذاریهای انجامشده تا پایان آذر باید با تحقق درآمد ۵۱۸ میلیارد تومانی، ۵۵ درصد بودجه سالانه محقق میشد که با توجه به درآمد ۵۱۱ میلیارد تومانی شهرداری تا اواخر آذر ماه بهطور دقیق ۵۴.۷ درصد بودجه سالانه شهرداری مرکز استان محقق شده است.
رئیس شورای شهر سمنان گفت: با توجه به تحقق عمده درآمدها در سه ماه پایانی سال، انتظار میرود در این مدت ۴۵ درصد بودجه باقیمانده محقق شود.
وی با اشاره به شرایط نامناسب ورودیهای شهر سمنان، بیان کرد: شرایط ورودی غربی شهر مناسب نیست و با توجه به اجرایی شدن یک پروژه در این منطقه، امکان اصلاح آن وجود ندارد. شرایط ورودی شرقی شهر در مقایسه با ورودی غربی، بهتر است. شورا و شهرداری طرحها و المانهایی برای ورودیهای شهر در سالهای آینده اجرایی خواهند کرد. البته با توجه به زمانبر بودن و هزینه بالای پروژهها، شهرداری درصدد است بخشی از ورودیها را ساماندهی و برای سفرهای نوروزی سال جدید آماده کند.
این نماینده شورای شهر مرکز استان اظهار کرد: وضعیت ورودیهای شهر از نظر بصری مورد تایید شورا و شهرداری نیست و شورا میکوشد که در آینده با ایجاد المانهایی درخور، وضعیت مبادی ورودی شهر را ساماندهی کند.
آخرین خبر از پرونده شکایت شورا از شهردار
وی در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت پرونده شکایت از شهردار سابق، اظهار کرد: شورای شهر، اقدامات لازم را انجام و همه اسناد و گزارشها را به بازرسی استان اعلام کرده است.
خراسانیان ادامه داد: تاکنون اداره کل بازرسی پاسخی در ارتباط با شکایت و گزارش شورای شهر نداده است. البته شورا اقدامات لازم در ارتباط با پرونده شهردار سابق را انجام داده و پرونده به مسؤولان قضایی و نظارتی مسؤول ارسال شده است.
رئیس شورای شهری سمنان گفت: بحث خسارتهای واردشده به برخی پروژهها در حال پیگیری قضایی است.
وی از پیگیری حقوق مردم و شهروندان از سرمایهگذاران و پیمانکاران خبر داد و افزود: پروژههای مربوط به پلهای عابران پیاده با حساسیت پیگیری میشود.
خراسانیان با اشاره به نقش مهم دوربینهای نظارتی در رعایت قوانین رانندگی و کاهش تصادفها، گفت: شهرداری وظایفی در این ارتباط دارد که به آنها عمل کرده است.
وی با انتقاد از تخصیص نیافتن اعتبارات مربوط به جرائم رانندگی به شهرداری سمنان، ادامه داد: براساس ماده ۵ قانون راهنمایی و رانندگی باید بخش اعظم جرائم رانندگی به شهرداریها اختصاص یابد تا از محل آن، هوشمندسازی شهر و تامین زیرساختهای نظارتی پیگیری شود.
او با بیان اینکه این قانون از جمله قوانینی است که روی کاغذ مانده است، گفت: متاسفانه سهم شهرداری سمنان از جرائم رانندگی بهطور کامل پرداخت نمیشود و شهرداری نیز در تهیه دوربینهای نظارتی با مشکلاتی روبهرو شده است.
وی با بیان اینکه دوربینهای نظارتی توسط شهرداری خریده و نصب میشود، اظهار کرد: قیمت برخی از این دوربینها به یک میلیارد تومان میرسد. با توجه به هزینهکرد بالای شهرداری در این بخش، انتظار میرود حقوق شهرداری در این حوزه پرداخت شود. براساس قانون باید ۶۰ تا ۷۰ درصد جرائم رانندگی به حساب شهرداری سمنان واریز شود تا مدیریت شهری بتواند با تهیه و نصب دوربینهای نظارتی هم به ارتقای ایمنی و هم به هوشمندسازی شهر کمک کند.
او ادامه داد: با وجود پیگیریهای شورا و شهرداری، حقوق شهرداری سمنان در این بخش پرداخت نشده است. البته در برخی سالها رقمهای بسیار ناچیزی به حساب شهرداری واریز شده است، اما این ارقام با حقوق قانونی و واقعی شهرداری فاصله زیادی دارد. متاسفانه بهجز یک سال که یک میلیارد تومان به حساب شهرداری واریز شد، در بیشتر سالها مبالغی حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان از محل جرائم به شهرداری سمنان اختصاص یافت. این در حالی است که بدون تردید ۷۰ درصد جرائم رانندگی رقم بسیار بیشتری خواهد شد.
رئیس شورای شهر سمنان گفت: پیگیریهای ما نشان میدهد، سهم شهرداریها از جرائم اصولاً از خزانه به سازمان همیاری شهرداریها نمیرود. در صورت واریز این سهم به حساب همیاریها، شهرداری سمنان نیز میتواند به حقوق قانونی خود در این بخش برسد.
او ادامه داد: اعتباراتی که اکنون سالانه از محل جرائم به شهرداری سمنان داده میشود، درآمدهای ناشی از یک دوربین هم نیست و این در حالی است که این دوربینها با پول مردم و شهرداری خریده شده است.
وی با اشاره به لزوم تدوین و تصویب طرح جامع ترافیکی شهر، بیان کرد: شورای شهر پیگیریهای زیادی درباره طرح جامع ترافیکی کرده است. امیدواریم با تهیه این طرح، مشکلات ترافیکی مرکز استان حل شود.
بررسی آلایندگی احتمالی فروسیلیس با همکاری دانشگاه علوم پزشکی
خراسانیان با اشاره به آلودگی هوای سمنان در هفتههای اخیر، از پیگیریهای نمایندگان مردم در پارلمان محلی خبر داد و گفت: درباره کارخانه فروسیلیس و آلاینده بودن و نبودن آن مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی استان بهعنوان متولی قانونی این بخش، نسبت به بررسی پرونده پزشکی کارکنان و کارکنان این واحد بزرگ صنعتی اقدام کند و یک گزارش علمی در اینباره ارائه دهد.
وی با بیان اینکه نظر کارشناسی دانشگاه باید در این بخش تعیینکننده باشد، افزود: کارخانه فروسیلیس در همین ارتباط قراردادی بسته و قرار است موضوع از سوی دانشگاه بررسی شود.
رئیس شورای شهر سمنان در بخش دیگری از سخنانش، به موفقیت شهر سمنان در انتخاب شدن بهعنوان پایتخت کتاب و عضویت در شهرهای جاده ابریشم پرداخت و اظهار کرد: موفقیتهای شهر سمنان در این بخش میتواند به معرفی بهتر سمنان در سطح ملی و بینالمللی کمک کند و در نتیجه، زمینه برای رونق گردشگری در این شهر تاریخی فراهم شود.
وی اقدامات شهرداری در حوزه کتابخوانی و از جمله کتابخانه تلفنی رنگین کمان را در موفقیت سمنان برای گرفتن عنوان پایتختی کتاب ایران موثر دانست و افزود: دستگاههایی مانند فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانههای عمومی استان و ... در این حوزه وظایف بیشتری دارند و شهرداری که بیشتر نقش حمایتی دارد، آمادگی دارد مانند گذشته در این بخش یاریگر دیگر دستگاهها باشد.
او اظهار کرد: امیدوارم با اجرایی شدن طرحهای پیشبینیشده تحت عنوان پایتخت کتاب، شاهد افزایش قابل توجه سرانه مطالعه در شهر سمنان باشیم.
انتهای پیام
نظرات