سجاد محمدعلینژاد، شامگاه(سهشنبه، ۲۸ آذر) در آئین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران برتر و دانشجویان نمونه دانشگاه کاشان، اظهار کرد: اعتباری برابر با ۱۲ هزار میلیارد ریال برای پارکهای علم و فناوری وابسته به وزارت علوم پیش بینی شده است.
وی افزود: ایران به لحاظ حوزه علمی، جایگاه ۱۵ جهان و حدود ۷۸ هزار انتشار علمی بینالمللی و ۵۰ هزار نیز مربوط به «آی اس سی» را دارد و نسبت به دیگر کشورها این تعداد اثر علمی قابل قیاس نیست.
به گزارش ایسنا، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تصریح کرد: تلاش و همت جوانان ایران در حوزه علم و فناوری، قابل تقدیر است که راه خلق دانش فناوری را پیدا کردهاند و خواسته از دانشگاهها این است که در کنار تولید و انتشار مقالات و تربیت نیروی انسانی، برای حل مسائل کشور نیز پیشرو باشند و تمام هدف ما سیاستگذاری نیازها و حل مسائل کشور است.
محمد علینژاد افزود: در حوزه نوآوری در منطقه آسیایی برتر هستیم، اما باید سعی شود تا دانشجویان به سمت پایاننامههای کاربردی هدایت و حمایت شوند که حمایت از پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان و هدایت پایاننامه و تجاریسازی، از جمله برنامههای این معاونت است.
وی افزود: با توجه به دغدغه ایجاد پارک علم و فناوری و فارغالتحصیلان علوم انسانی، دبیرخانه ملی نوآوری و فناوریهای علوم انسانی در پارک علم و فناوری استان قم ایجاد شده است تا فارغالتحصیلان علوم انسانی بتوانند در افق پیش رو با استفاده از ظرفیتهایی که در منطقه خود دارند، فرصتهای نوآورانه را در حوزه علوم انسانی ایجاد کنند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ماده پنجم قانون جهش تولید دانشبنیان افزود: متولی اصلی فکر در خلق نوآوری، پارکهای علم و فناوری هستند و حمایت و پشتیبانی از شرکتهای نوآوری و تجاریسازی محصولات آنها در دستور کار است. پایاننامههای دانشجویی باید با راهنمایی و مشاوره درست در مسیر ایجاد کسب و کار فناورانه قرار بگیرند.
محمد علی نژاد تصریح کرد: پارکهای فناوری استانی مأمور اجرا و تکمیل یکی از زنجیرههای ارزش خواهد شد و پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان نیز اگر بتواند در زنجیره ارزش فرش به عنوان راهبر اصلی در کشور این مسئولیت را بپذیرد مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
وی افزود: دانشگاه، محور تکمیل حلقههای این زنجیره ارزش خواهد بود و توسعه واحدهای فناور و پژوهش در این زنجیره شکل خواهد گرفت و با اجرای این طرح، هم ارزش افزوده کشور افزایش پیدا خواهد کرد و هم نیازهای کشور در این حوزه ساماندهی خواهد شد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رونمایی از سامانه جان در آینده نزدیک تأکید کرد: سامانه جان سامانهای است که شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور محصولات خود را در این سامانه ارائه میکنند و با متقاضیان ارتباط میگیرند و محصولاتی که در این سامانه بارگذاری میشود دیگر به هیچ عنوان واردات آن انجام نمیشود.
همچنین رئیس دانشگاه کاشان، گفت: در یک سال گذشته، بیش از یک هزار ۴۰۰ مقاله شامل ۷۰۰ مقاله ISI و ۷۰۰ مقاله ISC از استادان این دانشگاه در مجلات معتبر علمی بینالمللی منتشر شده است.
عباس کتابی، افزود: امسال حجم قراردادهای بیرونی ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال قبل، هفت برابر رشد داشته است.
وی به کسب افتخارات دانشگاه در نظامهای مختلف بینالمللی اشاره کرد و افزود: دانشگاه کاشان برای نخستین بار، رتبه اول نظام رتبهبندی بینالمللی گرین متریک را در بین کل دانشگاههای کشور کسب کرد.
رئیس دانشگاه کاشان، تصریح کرد: مجوز ایجاد پارک علم و فناوری و ایجاد مدرسه اشتغال، از مهمترین فعالیتهای فناورانه دانشگاه کاشان است و کنسرسیوم توسعه فناوری ساخت دستگاه فرش ماشینی با هدف بومیسازی صنعت فرش ماشینی ایجاد شده است.
وی تحول و ارتقای کیفیت آموزشی را از دیگر برنامههای این دانشگاه برشمرد و گفت: برای تأمین آینده شغلی دانشجویان، امسال برای نخستین بار بیش از ۱۴۰ دانشجوی بورسیه و حدود ۱۰ دانشجوی استاد محور نیز در این دانشگاه پذیرفته شدند.
کتابی تأکید کرد: اساتید، دانشجویان و کارکنان، از سرمایههای اصلی دانشگاه هستند و بر اساس اعلام دانشگاه استنفورد امسال ۲۸ پژوهشگر این دانشگاه در ردیف پژوهشگران ۲ درصد پر استناد دنیا قرار گرفتند و همچنین ۶ استاد دانشگاه نیز جزء یک درصد دانشمندان برتر بینالمللی معرفی شدند.
رئیس دانشگاه کاشان، گفت: بخش نخست پژوهشکده فرش این واحد دانشگاهی در دو طبقه، شامل دو بلوک هنر و بلوک معماری و رواقهای ارتباطی با زیربنای ۸۳۰۰ متر مربع، با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: کتابخانه تخصصی دفاع مقدس نیز با عنوان اولین مرجع تخصصی در استان اصفهان، با یک هزار عنوان کتاب با موضوع جنگ و دفاع مقدس در کتابخانه مرکزی این دانشگاه گشایش یافت.
بهرهبرداری از کتابخانه تخصصی دفاع مقدس، جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران برتر و دانشجویان نمونه دانشگاه کاشان، و راهاندازی پژوهشکده فرش از جمله برنامههای سفر سجاد محمدعلینژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه کاشان بود.
انتهای پیام
نظرات