• چهارشنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۲ / ۰۱:۱۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1402092920367
  • خبرنگار : 71573

چرا «باز باران» مشهور شد؟

چرا «باز باران» مشهور شد؟

گلچین گیلانی اوایل جنگ جهانی دوم و زمانی که در غربت به سر می‌برد، شعر «باران» را به یاد دوران کودکی خود سرود و حدود ۳۰ سال بعد از سرایش، این شعر به کتاب‌های درسی راه پیدا کرد و در دل‌وجان کودکان نشست.

 شعر «باز باران با ترانه» یکی از شعرهایی است که در خاطره جمعی ایرانیان مانده و گاه آن را در روزهای بارانی زمزمه می‌کنیم و «شاد و خرم» به دوران کودکی می‌رویم.

سیدمجدالدین میرفخرایی، متخلص به گلچین گیلانی (۱۱ دی ۱۲۸۸، رشت ــ ۲۹ آذر ۱۳۵۱، لندن)، پزشک و شاعر و از خانواده‌ای سرشناس بود. مجدالدین تحصیلات مقدماتی را در زادگاهش گذراند و دوره متوسطه را در تهران به پایان رساند. سپس در فلسفه و علوم تربیتی دانش‌آموخته شد. پس از آن به انگلستان رفت و در رشته بیماری‌های گرمسیری تخصص گرفت و دیگر به ایران بازنگشت.

گلچین از نوجوانی به شاعری پرداخت و کم‌کم به شهرت دست یافت. چند شعر از او در روزنامه‌های رشت و بعدها در مجله‌های ارمغان، روزگار نو، فروغ و سخن منتشر شد. شعر «بارانِ» او، که بخشی از آن، از چند دهه پیش به این سو، در کتاب‌های درسی به چاپ رسید، معروف است.

 چرا شعر باران در خاطره جمعی ماند؟

کامیار عابدی، منتقد ادبی و پژوهشگر که نخستین مقاله و کتابش را درباره گلچین گیلانی در سال ۱۳۶۸ نوشته و کتابش با عنوان «با ترانه باران: زندگی و شعر گلچین» حدود ۱۰ سال بعد در نشر ثالث منتشر شده است، در گفت‌وگو با ایسنا درباره علت شهرت این شعر و این‌که آیا صرفاً آمدنش در کتاب‌های درسی باعث شهرتش شده، با بیان این‌که حضور این شعر در کتاب‌های درسی می‌تواند عاملی بر شهرتش باشد، می‌گوید: گلچین گیلانی در این شعر از یک آهنگ خیلی شادمان استفاده کرده به‌نحوی‌که برای بچه‌ها خیلی ملموس است و این موضوع خیلی مهم‌تر بوده است. همچنین تصویرپردازی‌های گلچین گیلانی در این شعر خیلی شاد و زنده است و برای بچه‌ها بسیار جذاب و ملموس است و این‌ها از عوامل شهرت این شعر است. آهنگ شعر برای سنین کودکی فوق‌العاده است و آن‌ها را جذب می‌کند و در ذهن کودکان و نوجوانان به‌صورت خاطره می‌ماند.

  او می‌افزاید: گلچین گیلانی این شعر را زمانی که سال‌ها دور از ایران بوده و در انگلستان می‌زیسته به یاد زادگاهش سروده است. فکر می‌کنم از نظر روحی، این غربت در شعرش تأثیرگذار بوده که به یاد دوران کودکی‌اش سروده است. این عوامل دست‌به‌دست هم داده تا این شعر به‌عنوان شعری برجسته در ادبیات ایران مطرح شود که نه فقط کودکان بلکه حتی بزرگسالان را به خود جذب و جلب کند.

 شاعری که در جنگ جهانی دوم راننده آمبولانس بود

 عابدی درباره تاریخ سرایش شعر که به اوایل جنگ جهانی دوم برمی‌گردد، بیان می‌کند: بله در اوایل جنگ جهانی دوم و زمانی که ایران هنوز وارد جنگ نشده بود؛ ولی انگلستان درگیر جنگ بود سروده شده است. یکی از نکته‌های جالب درباره گلچین گیلانی این است که او جزء معدود شاعرانی است که مواجهه مستقیمی با جنگ جهانی دوم دارد؛ گلچین گیلانی در زمان جنگ راننده آمبولانس بوده و این موضوع در شعرش با عنوان «خانه تار» انعکاس یافته است. این شعر درباره خانه‌ای است که به دلیل بمباران آلمان‌ها ویران شده است. در چند شعر گلچین که در این دوره سروده شده روح بدبینانه‌ای منعکس شده که آن‌ها هم احتمالاً حاصل بمباران لندن توسط آلمان‌ها بوده است.

حسن انوری پای گلچین گیلانی را به کتاب درسی باز کرد
 

عابدی درباره چگونگی ورود این شعر به کتاب‌های درسی در سال‌هایی که شعر و ادبیات کودک در ایران نوپا بوده است، با بیان این‌که دقیق ماجرا را نمی‌داند، توضیح می‌دهد: اگر اشتباه نکنم این شعر حدود سه دهه بعد از سروده شدن، وارد کتاب‌های درسی شد و تا جایی که می‌دانم اولین کسی که این شعر را انتخاب کرد دکتر حسن انوری بود. در دوره‌ای که دوره درخشان کتاب‌های فارسی دبستان تا دبیرستان را شامل می‌شود، دکتر انوری همراه دو سه ‌نفر از همکاران کتاب‌های درسی را تألیف و تدوین کردند که انصافاً کتاب‌های بسیار شایسته‌ای بودند و در انتخاب‌ها دقت فوق‌العاده‌ای صورت‌ گرفته بود. دکتر انوری از کسانی بود که شعر معاصر و شعر نو را وارد کتاب‌های دبستان و دبیرستان کرد؛ شعرهایی چون «آرش کمانگیر» سیاوش کسرایی، چند شعر از اخوان ثالث و شاملو و دیگر شاعران. این شعرها بادقت انتخاب شده بود؛ زیرا هر شعر باید متناسب با مقطع خاصی باشد، گاه آوردن متن کامل شعر میسر نبود و انتخاب‌ها باید با دقت صورت بگیرد. دکتر انوری یکی از بهترین انتخاب‌گران و مؤلفان کتاب‌های درسی در ایران در طول ۷۰ – ۸۰ سال اخیر بوده و در مقایسه با کتاب‌های درسی کنونی انتخاب‌ها با دیدگاهی پیراسته و مدرن صورت‌ گرفته است.
 

 شعر باران بر شعرهای گلچین گیلانی سایه افکند

این پژوهشگر حوزه شعر درباره این‌که به نظر می‌رسد دیگر شعرهای گلچین گیلانی در سایه شعر «باز بازان» قرار گرفته‌اند، بیان می‌کند: بله به نظر می‌آید این شعر بر دیگر شعرهای گلچین گیلانی سایه افکنده و باعث شده بقیه شعرهایش به این اندازه دیده نشوند. گلچین گیلانی سه دوره شعر دارد؛ یک دوره شعرهای سنتی است. این شعرها برای زمانی است که در رشت دانش‌آموز بوده و سپس برای ادامه تحصیل به تهران آمده است، تقریباً بیشتر شعرهای این دوره به سنت متمایل هستند و نوآوری‌ گسترده‌ای در آن‌ها نیست. این شعرها در دوره رضاشاهی گفته شده که نوآوری در آن زمان بسیار محدود و معدود بوده است.
 

او ادامه می‌دهد: بعد از این‌که در سال ۱۳۱۲ به انگلستان می‌رود، به‌تدریج به‌طرف نوآوری‌های ادبی می‌رود. نوآوری‌های ادبی گلچین گیلانی در دهه ۱۳۲۰ تا نیمه دهه ۱۳۳۰ به بار می‌نشیند و در دروند نوآوری‌های ادبی ایران تأثیرگذار است. بخش اعظمی از شعرهایی که گلچین گیلانی در این دوره گفته در مجله سخن چاپ شده است. دوره سوم شعرهای گلچین از اواخر ۱۳۳۰ شروع می‌شود و بیشتر شعرهایش هم در مجله سخن چاپ شده که به قدرت دوره دوم شعرگویی‌اش نیست. این موضوع احتمالاً به این دلیل بوده که خیلی از زبان و ادبیات فارسی و ایران دور افتاده بود. ارتباطاتش کمتر شده و نوآوری‌های ادبی‌اش چنان‌که بایدوشاید به بار ننشسته و در حاشیه قرار گرفته است. بااین‌حال تا آخرین سال‌های زندگی‌اش، به شعرگویی ادامه داده و در سال ۱۳۵۱ در انگلستان از دنیا رفت.

  این منتقد درباره شعر «باز باران» این نکته را نیز یادآور می‌شود که اخوان ثالث این شعر را جزء شعرهایی آورده که به «بحر طویل» نزدیک است اما دکتر شفیعی کدکنی این مسئله را رد کرده و گفته پایان‌بندی‌های هر بند در شعر «باران» از نوعی است که این شعر را نمی‌توان جزء بحر طویل ارزیابی کرد.

 شاعر نوگرای اعتدالی سره‌نویس
 

عابدی با بیان این‌که شعرهای گلچین گیلانی در دهه ۱۳۳۰ بر شاعران جوان تأثیر بسیاری گذاشته بود، اظهار می‌کند: نوگرایی گلچین گیلانی، نوگرایی اعتدالی بود. نوعی چهارپاره مانند که گاهی اوقات از چند بند تشکیل می‌شد. یک‌جور شاعر شعرهای آزاد بود؛ اما اغلب شعر نیمایی نبودند یا کمتر نیمایی بودند، تقریباً در حال و هوای شاعری که کمی جوان‌تر از خودش بود؛ یعنی فریدون توللی. شعرهای توللی و گلچین گیلانی نزدیک به هم بودند و فرق‌شان این بود که گلچین گیلانی ساده‌تر شعر می‌گفت.

  این پژوهشگر حوزه ادبیات با اشاره به نامه‌هایی که گلچین گیلانی برای دوستش دکتر پسیان نوشته و خلاصه‌ای از آن‌ها در کتاب عابدی آمده است، می‌گوید: گلچین تا حد ممکن تلاش می‌کرد تا از واژه‌های فارسی سره استفاده کرده و از کلمات عربی تا حدی دوری کند و به فارسی خاص شعر بگوید. این کار را هم خیلی با مهارت انجام می‌داد به‌گونه‌ای که خواننده عادی متوجه نمی‌شود. او در نامه‌هایش به دوستش دکتر پسیان به این مسئله اشاره کرده و گفته تلاش می‌کرده از کلمات فارسی استفاده کند و از کلمات عربی تا حد ممکن استفاده نکند یا کمتر استفاده کند.

 دعوای ادبی بر سر رکود شعر در دهه ۱۳۲۰


  کامیار عابدی همچنین درباره سخن محمد حقوقی درباره شعرهای گلچین گیلانی که معتقد بود شعرهایش باعث رکود شعر در دهه ۱۳۲۰ شده، توضیح می‌دهد: در این زمینه دو نظر متفاوت وجود دارد؛ در دهه ۱۳۲۰ مکتب شعر سخن بسیار نیرومند و تأثیرگذار بود. چون شعرهای نیما پیچیده بود، شعرهای گلچین گیلانی، توللی و خانلری موردتوجه قرار می‌گرفت. خود نیما و شاگردان نیما عقیده داشتند که این نوع شعرها، شعرهای مدرن واقعی نیستند. محمد حقوقی نیز متأثر از این دیدگاه بود. آن زمان (دهه ۱۳۲۰) خود او کودک بوده و بعدها در دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ مقاله‌ای نوشت و به این موضوع اشاره کرد که شعر مکتب سخن و شاعرانی مانند گلچین گیلانی و توللی باعث رکود شعر نو واقعی شدند. در اوایل دهه ۱۳۵۰ نیز این مسئله را در کتابش گفته بود که فریدون توللی از این موضوع ناراحت شده و قصیده‌ای علیه محمد حقوقی گفته بود. محمد حقوقی که توانایی گفتن شعر کلاسیک هم داشت در قصیده‌ای دیگر جواب داده بود و دعوای ادبی داشتند.


  انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۰۸:۳۳

درود! بسیار عالی! سپاسگزارم

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۸ ۱۰:۲۴

خیلی خوب بود من دخترم کلاس چهارم همش این شعر رو می خونه

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۱۰:۵۵

از خاطرات خوب کودکی ما

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۱۱:۳۰

یاد باد آن روزگاران یاد باد روحشون شاد . بله منم همیشه میخونم یادشان گرامی هست گلچین گیلانی استاد برتر در 90 سال پیش

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۱۳:۰۷

عالی یادش بخیر یادش بخیر

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۱۳:۲۵

یادش بخیر،هیچ دلخوشی نمونده بخدا

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۱۵:۵۸

چرا هیچوقت به زادگاهش برنگشت چقدرررررررر سخته تو غربت خاک شدن

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۲۱:۱۱

الحق شعر باران عادی نیست متاثر از خاطرات خوش کودکی است روحش شاد

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۱۸:۴۲

من هنوز گهگاهی شعر را با خود زمزمه میکنم. یادش شادی آوره. با اینکه اهل شهرکردم و شمالی نیستم.

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۲۰:۲۳

روحش شاد من همیشه موقع بارون این شعر رو به یاد کودکی خودم میخونم

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۲۳:۴۸

شعر باز باران در اوج سادگی و خالص بودن،بسیار زیبا دلنشین هست من خودم اهل گیلان هستم و از زمانیکه این شعر رو در دوران ابتدایی یاد گرفتم هر زمان که در روزهای بارانی در جنگل و مزرعه شالیزار میرم زیر لب ناخودآگاه زمزمه میکنم. به قول نویسنده مقاله گلچین گیلانی در هنگام سرودن این شعر در غربت پر واضح هستش که غم عجیبی در دل داشته و دقیقا خاطرات کودکی زیبای خودش رو در مصرع به مصرع این شعر گنجانده.روحش شاد و یادش گرامی. یادم آید روز باران ،گردش یک روز دیرین ،خوب و شیرین ،توی جنگلهای گیلان‌...🥹

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۰۰:۱۱

یادش بخیر. الان که داشتم این مقاله رو میخوندم کلی گریه کردم. چقدر عمر انسان کوتاهه.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۲ ۰۲:۴۹

شکنجه چرا. حفظ کردن شعر توسط دانش آموز شکنجه حساب میشه؟ چقدر منفی هستین بعضیهاتون اه

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۵ ۲۱:۴۸

درست میگید چقدر زود گذشت آدم فکرشو میکنه گریش میگیره خیلی زود گذشت با دردها رنجهاش کاشکی تو همون دوران می‌بودیم اینهمه دردها رو نمیدیدیم چقدر دلمون خوش بود آن زمان چقدر خوشحال بودیم

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۰۴:۱۳

واقعا چقدر مارو توی مدرسه با این شعر شکنجه دادن آموزش و پرورش که با هر چیز خوبی وسیله ای برای شکنجه بچه ها ساختن

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۴:۱۷

دمت گرم همه چیز برای نسل ما ابزار شکنجه بود، حتی زیباییها و احساسات لطیفمان!

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۰۶:۲۵

روحش شادچه شخصیت های بدردبخوری درگذشته بودند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۰۸:۱۸

ای داد وبیداد..ببینید 90سال قبل این شعر باچه اصول واحساسی سروده شد.. من که اگه روزی 10بار بخونمش بازهم کمه... روح شاعرش شاد ویادش گرامی......

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۰۹:۴۲

روحش شادویادش گرامی🌹🏵

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۰:۳۱

چرا این سفرهای باز باران با ترانه ریزه علی از کتاب ها خارج، شده چرا برنامه کودکان خوب وامونده حذف شده حیف

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۲:۲۸

بسیار شعر خاطره انگیز وزیباییست ،سراسر شوروشادی ونشاط کودکانه ،روح شاعر ش شاد وقرین رحمت الهی باد

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۲:۴۸

یاد باد آن روزگاران یاد باد!

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۴:۰۵

واقعاعمرانسان زودمیگزره خدارحمت کنه اموات همه واقعا این شعرپرازاحساس آه..............................

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۳:۵۴

باز باران. باترانه. کودکی پنجاه ساله هستم.پیر وفرتوت .با دوپای خسته.می افتم داخل سیل ....

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۴:۵۲

همونم که سانسور کردن شعرشو تو کتاب

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۲ ۰۰:۲۴

واقعا؟

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۵:۴۰

من از بچگی که این شعر را در کتاب درسی در روستا خواندم در مغزم ماند تا اینکه ۶۵ سالگی به گیلان رفتم ودر زمستان این شعر را زیر باران خواندم ویادگار زندگی ام شد

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۵:۴۵

از وقتی باد وباران از کتاب‌ها خذف شد نه بادی هست نه بارانی نه برفی علتش همینه برگردانی نه پائیزی نه زمستانی ۴ فصل سال به ۲ فصل رسیده

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۴:۰۷

واقعا. من الان دخترم کلاس چهارم وقتی رسیدن به این شعر من و شوهرم هر دو بغض کردیم خیلی سخته همه چی رو با بغض یاد کنی نه با خنده

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۸:۳۵

ازدیدگاه من نقاشی که برای این شعر انتخاب شده تاثیری کمتراز خودشعرندارد...واقعا زیباست من جنوب م ولی بااین خواندن شعرخودم همیشه درشمال حس می کنم

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۸:۳۵

یادش بخیر این شعرخاطرات کودکی و دبستان را زنده میکنه همیشه ماندگاره.روحت شاد گلچین

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۹:۴۶

دلایل اساسی برای بیادماندنی شدن این شهر ، مهمترین دلیلش اینه که توی کتاب فارسی دبستان بوده و خیلیها خوندنش، دلیل مهم بعدیش این بود ک باید حفظ میکردیم. این دو دلیل اساس شهرت آن و بیادمانی آن هستند وگرنه چرا نباید شعرهای دیگر ایشان را بدانیم. دلایل بعدیش هم موضوع جالب و البته خاص و زیبا هست، و سادگی ی آن. مثل شعر انار. دلایل دیگه هم اهمیتی ندارند.

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۲۰:۲۹

عالی تراز عالی( درود ورحمت خدا بر گلچین گیلانی)

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۲۰:۳۱

مطالب فارسی قدیم درس زندگی بود من زمزمه که میکنم گریم میگیره باران کوکب خانم پسر شجاع پنیر زاغک اخا خ اخ اخ

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۲۰:۳۷

یاد باد آن روزگاران

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۵ ۰۹:۵۵

گوگل سرج کنیدکاملش میاد

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۲۰:۳۸

درود من چند تا از خط های شعر را یادم رفته کاش کامل می نوشتید. بدرود

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۰۳:۱۱

عالی عالی ..من هر روزی که باران می بارد من شعر باز باران را زمزمه میکنم با یاد آن روزهای کودکی که دبستان بودم یادش بخیر یادش بخیر روزگاری همیشه مندنی بود

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۰۳:۱۸

عالی علی خیلی قشنگ جالب بود

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۳:۲۰

اتفاقا الان تو کتاب چهارم دبستان هست وباید بچه ها حفظش کنن خیلی زيباست آدمو میبره تو رویا

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۴:۲۹

شعر باز باران زیباترین و خاطره انگیز ترین شعر دوران کودکی بود آدم رو عاشق گیلان و جنگل می کنه.. البته من کرمانی هستم

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۶:۱۲

هنوز که ۴۶ سال سن دارم گاهی این شعر را زمزمه میکنم حس خوبی داره شعرش جاودانه است

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۸:۳۸

کافیه یکی بگه باز باران ومن شروع کنم این شعر زیبا رو روحش شاد که روح مارو هم شاد می‌کنه این شعر

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۸:۵۳

باز باران باترانه .....ایییی خدا یاد دوران کودکی افتادم تو کلاس دست جمعی میخواندیم چقدر لذت بخش بود منو بردین به دوران بچگی م خیلی ممنون حال وهوام عوض شد😊😊😊😊😊😊

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۹:۳۷

با سلام تشکر می کنم از حسن انتخاب برای ارائه مقاله ای در باره شعر باز باران باورانه اطلاع موجز و کافی ارائه شده است و به خبر نگار و مسئول خبر تبریک می گویم .مقاله جالبی بود .علاوه بر آنچه که جناب عابدی بعنوان دلیل بدر جذابیت این شعر برای کودکان بیان نموده اند باید عنوان نمایم که خواندن این شعر در دوران کودکی همراه با تخیل صبح های توصیف شده در ذهن کودک ایرانی همراه می شود حتی اگر در مکانی د ایران زندگی کرده باشد که باران آنگونه که در محل زندگی شاعر می باریده است نباشد و در ذهن کودک لحظاتی را می سازد که حتی در بزرگسالی با تکرار آن لحضاتی را می سازد که ما روانشناسان از آن بعنوان تجربه ای با ارزش والا نام می بریم و آین دلیل ماندگاری این شعر در حافظه هر کودک ایرانی است که این‌ شعر را با لذت و طیب خاطر خوانده استت.یک بار دیگر سپاس.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۹:۴۳

سلام ، درود . شعر باز باران بسیار زیبا و قشنگ هست ، یادشان گرامی باد

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۲۰:۵۶

یاد دوران کودکی خودم میفتم دلتنگ کودکی خودم میشوم یادش بخیر گریم میگیره کوچه پس کوچه های روستای انبوه یادش بخیر

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۲۱:۳۴

من سالی که معلم شدم و مجدد این شعر رو در کلاس خوندم حس عجیبی داشتم واقعا این شعر فضاسازی فوق العاده داره

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۲۲:۰۶

بسیارزیبا وجذاب خاطرات کودکی وپرسه های دیوانه وار درکوچه های عشق ومحبت درشمال رهاورد کم شده خانه های امروزی ماست

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۲۲:۱۹

یادش بخیر بعد از گذشت ۶۲ سال از عمرم هنوز و هر موقعی این شهر را میشنوم بیاد دوران شاد کودکی و دوران مرد و مردانگی و یکرنگی و صداقت و احترام و عزت و اعتبار و گذشت و فداکاری خالص پدر و بزرگانم می افتم و اشک از چشمانم جاری میشود و برایم بهترین خاطره دوران شاد کودکی خود و دوستانم بود و بیاد دوستانم که از درگاه خدواند بزرگ و یکتا ومهربان برایشان دعای خیر طلب میکنم

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۲۳:۰۰

چقد زود بزرگ شدیم ..یادش بخیر

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۲ ۰۵:۰۹

سلام کاش که به ایران برمی گشت و در انگلستان سردمدار نامردی و عامل بدبختی ایرانیان، نمی ماند ،روحش شاد

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۲ ۰۷:۲۸

این شعر همیشه ماندگاره، چون از ته دل یک نفر بیرون اومده. کسی که با تمام وجود درد غربت رو حس کرده. به قول معروف، سخن کز دل برآید لاجرم بر دل نشیند.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۲ ۰۸:۰۲

گلچین گیلانی درسته انشاالله روزی برسه که یک حکومت ایرانی واقعی تاسیس بشه و تمام اسامی بیگانه بخصوص اسامی عربی را از سرزمین ما پاک بکنه انشاالله

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۲ ۲۲:۱۴

با سلام، من موقع خواب پسرم، همیشه این شعر رو براش بعنوان لالایی می خوندم، خوب هم جواب می داد.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۳ ۱۳:۵۸

روحش شاد . یادش گرامی باد برای همیشه تاریخ...

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۴ ۱۲:۲۵

یاد باد آن روزگاران... شعر زیبا و پراحساس که هنوزم اغلب اوقات زمزمش میکنیم دلتنگ کودکیم شدم

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۵ ۱۱:۵۰

وای به روزی که بگندد نمک،نویسنده محترم به نظر شما به کاربردن(برای)در،برای زمانی است که دررشت دانش آموز بوده،،به جای (مربوط به زمانی،مال زمانی،)درست است،این یک اشتباه عامیانه ومثلا"برای مودبانه سخن گفتن است،شما که این متن خوب رانوشته اید لطفا"به این اشتباه دامن نزنید.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۳۵

واقعا زیباوبا معنی خدابیامرزد روحش شاد

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۵ ۲۳:۱۵

واقعا شعری است که میخو نیش تمام وجودت پراز احساس وخاطرات دوران کودکیت میشه من دخترم تا این شعر را حفظ نکرد شب نخوابید

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۶ ۰۰:۱۴

یادش بخیر باز باران با ترانه با گهرهای فراوان می خورد بر بام خانه یادم آرد روز باران گردش یک روز دیرین خوب و شیرین توی جنگل های گیلان کودکی ده ساله بودم شاد و خرم نرمو نازک چست و چابک با دو پای کودکانه می دویدم همچو آهو می پریدم ازلب جوی دور میگشتم ز خانه می شنیدم از پرنده داستان های نهانی از لب باد وزنده رازهای زندگانی بس گوارا بود باران وه چه زیبا بود باران می شنیدم اندر این گوهر فشانی رازهای جاودانی, پندهای آسمانی بشنو از من کودک من پیش چشم مرد فردا زندگانی خواه تیره خواه روشن هست زیبا هست زیبا هست زیبا شاعر : گلچین گیلانی

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۸ ۲۰:۰۷

یادت به خیر

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۹ ۰۹:۵۵

هرچیز خوب و تمیز و پاک و شادی آور و آرامش بخش و نشاط آوری را روح و فرهنگ پاک و تمیز و عاااالی انسانی و ایرانی و اسلامی در آن است ،چرا از کتاب های درسی حذف کرده اند؟؟؟ما با این شعرها به خدا می‌رسیدیم.قضیه چیست؟؟فرهنگی هستم.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۲ ۰۸:۳۵

روحش شاد. حالا ساسی مانکن برامون شعر بی محتوی میگه!