• سه‌شنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۷:۵۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402092820190
  • خبرنگار : 50123

فعال بودن ۴۰ واحد فناور در دانشگاه علوم‌پزشکی شهرکرد

فعال بودن ۴۰ واحد فناور در دانشگاه علوم‌پزشکی شهرکرد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری سرپرست مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به فعال بودن ۴۰ واحد فناور در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، گفت: از این تعداد و از سال گذشته تاکنون ۲۶ واحد فناور در مرکز رشد این دانشگاه به ثبت رسیده است.

سعید یزدانی‌راد امروز، ۲۸ آذرماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: مرکز رشدی که در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد مدت ۹ سال از راه‌اندازی آن می‌گذشت، آیین‌نامه اجرایی نداشت و سال گذشته برای آن آیین‌نامه اجرایی نوشته شد، از طرفی نگارش شیوه‌نامه نحوه همکاری برای بحث کارآزمایی بالینی صورت گرفت.

سرپرست مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از ثبت ۱۳ طرح فناورانه موفق از سال گذشته تاکنون در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خبر داد و افزود: از این تعداد دو طرح تولید دریچه قلب آلو گرافت و دستگاه تشخیص سرطان پوست به صورت مستقیم بودجه‌ای به صورت بلاعوض به مبلغ یک میلیارد تومان اخذ شد.

یزدانی‌راد اخذ دو میلیارد تومان اعتبار برای راه‌اندازی آزمایشگاه تخصصی مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد، خط تولید نیمه صنعتی تولید داروهای طبیعی، سنتی و مکمل، نگارش برنامه استراتژیک پنج ساله برای مرکز رشد، ارسال پروپوزال راه‌اندازی مرکز سلول‌های بنیادی و باز ساختی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راه اندازی اتاق تمیز را از جمله اقدامات صورت گرفته و یا در دستور کار مرکز رشد این دانشگاه بیان کرد.

وی با اشاره به فعال بودن ۴۰ واحد فناور در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، گفت: از این تعداد و از سال گذشته تاکنون ۲۶ واحد فناور در مرکز رشد این دانشگاه به ثبت رسیده است، البته تلاش‌ها برای توزیع واحدهای فناور در دانشکده‌های مختلف است.

سرپرست مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: آغاز فناور محصول محور با دانشکده پزشکی بود که در حال حاضر چهار پایان‌نامه محصول‌محور در مرحله داوری قرار دارند.

وی بیان کرد: سال گذشته بحث ایده‌شو در دانشگاه برگزار شد اما امسال نخستین استارتاپ فناوری اطلاعات سلامت به صورت مشترک میان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دانشگاه شهرکرد و پارک علم و فناوری استان و با حضور ۱۶ تیم در سه روز برگزار شد.

یزدانی‌راد از اخذ مجوز پارک علم و فناوری سلامت در چهارمحال و بختیاری از سوی مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خبر داد.

در ادامه جواد صفاری، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به ثبت اختراع در زمینه هسته‌های فناور، بیان کرد: عمده فعالیت تیم تحقیقاتی ما کیت آزمایشی و انجام مطالعات شبیه‌سازی با استفاده از سیستم‌های کامپیوتری بود، پیش از اینکه مطالعات آزمایشگاهی انجام شود نتایج با استفاده از شبیه‌سازی انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه از میان بهترین نتایج، مطالعات آزمایشگاهی انجام می‌شود، افزود: این مطالعات موجب استفاده کمتر از مواد شیمیایی و کاهش آلاینده‌ها در محیط آزمایشگاهی می‌شود.

پیش از مطالعات حیوانی می‌توان مطالعات شبیه‌سازی را به صورت غربال شده انجام داد تا از این طریق اثر بخشی تعداد حیواناتی که مورد آزمایش قرار می‌گیرند کمتر شوند.

در ادامه مهدی قطره، عضو هیات علمی گروه ایمنی‌شناسی با  اشاره به انجام کارهای تحقیقاتی بر روی کشت سلول و سلول‌های سرطانی برص، گفت: از کشت سلول پس از ارزیابی داروها یا فاکتورهای جدید مطالعه حیوانی انجام می‌شود.

وی افزود: یکی از موارد مورد نیاز علاوه بر محیط کشت سلول، سرم گوساله است که با توجه به افزایش قیمت، تصمیم به تولید این محصول را در آزمایشگاه گرفتیم. می‌توان گفت پنج سالی است که از خرید این محصول بی نیاز هستیم و قراردادهایی با برخی از شرکت‌ها و مراکز  در خصوص فروش این محصول اقدام می‌کنیم، حتی این آمادگی برای تولید محصولات پرکاربرد وجود دارد.

یاسین فدایی، دکترای تخصصی ریاضیات زیستی مدلسازی در حوزه بیماری‌ها و شبیه‌سازی در بیماری سرطان نیز افزود: دستگاه تصویربرداری تراهرتز توسط تیم تحقیقاتی ما طراحی شد و جزو طرح‌های برتر شناخته و در زمره حمایت‌های یک درصد قرار گرفته که این طرح در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به ثبت و مراحل بعدی آن برای نهایی شدن در حال انجام است.

همچنین زیبا رییسی، دکترای تخصصی سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز از طراحی اپلیکیشن در بارداری‌های از دست رفته و نرمال خبر داد و بیان کرد: از طریق این اپلیکیشن مادران باردار می‌توانند مامای همراه داشته باشند و اقدامات پیش، حین و پس از زایمان را انجام دهند.

در ادامه مهدیه علیخانی، دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از ساخت نوعی قرص کلر آهسته رهش برای شرایط اضطراری خبر داد و افزود: این قرص کلر در شرایط اضطرار باتوجه به بالا بودن آلودگی آب، در هر حجم از آبی که انداخته شود، غلظت آن به ۱ppm می‌رسد.

وی از دیگر محصول در حال ساخت به نام قلم تصفیه آب خبر داد و گفت: قرار است این محصول را با قیمت پایین و مشابه خارجی آن تولید کنیم.

در پایان علی دلگرم، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به ثبت اختراع دو محصول شامل جوراب‌های الکتریکی دیابتی و واریسی، توضیح داد: در حقیقت این محصولات در بازار وجود داشتند اما ما به سمت ارتقای آن‌ها پیش رفتیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha