به گزارش ایسنا به نقل از دویچه وله، مقامات ایالتی پنجاب پاکستان اعلام کرد که دو هواپیمای مجهز بر فراز ۱۰ منطقه شهر لاهور پرواز کردند. شهر لاهور مرکز این ایالت، همواره به عنوان یکی از بدترین شهرهای جهان از نظر آلودگی هوا شناخته می شود.
«محسن نقوی»، رئیس موقت حکومت ایالتی، گفت که آزمایش باران مصنوعی یک «هدیه» از سوی امارات عربی متحده است. او به رسانه های محلی گفت: تیم های امارات حدود ۱۰ تا ۱۲ روز پیش با دو هواپیما به اینجا رسیدند. وی افزود: آنها از ۴۸ مشعل ویژه برای ایجاد باران استفاده کردند.
امارات عربی متحده به طور فزاینده ای از بارورسازی ابرها برای تولید باران در مناطق خشک این کشور استفاده می کند. دست کاری آب و هوا شامل پاشیدن نمک معمولی یا مخلوطی از نمک های مختلف در ابرها است. بلورهای نمک باعث تراکم و در نتیجه تشکیل باران می شوند. این تکنولوژی در حال حاضر توسط ده ها کشور از جمله ایالات متحده امریکا، چین و هند استفاده می شود.
به گفته کارشناسان، حتی باران بسیار خفیف نیز باعث کاهش آلودگی هوا می شود.
آلودگی هوا در پاکستان در سال های اخیر بدتر شده است. دود دیزل، سوزاندن مزارع برداشت شده و هوای سردتر زمستان عوامل غبار غلیظ اند. شهر لاهور با ۱۱ میلیون نفر جمعیت، بیشترین آسیب را دیده است.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، تنفس ذرات سمی می تواند عواقب جدی برای سلامتی داشته باشد و در درازمدت منجر به سرطان شش، سکته مغزی، بیماری های قلبی و بیماری های تنفسی شود.
مقامات مختلف روش های مختلفی را برای کاهش آلودگی هوا در لاهور آزمایش کرده اند.
انتهای پیام
نظرات