حجتالاسلام والمسلمین سیدمرتضی حسنیحلم سهشنبه ۲۸ آذر در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: یکی از زیباییهای جامعه اسلامی توجه به نماز است و طبق آیات و روایات نشانه حکومت صالحان این است که نماز را به عنوان یک رکن عملی در جامعه قرار میدهند به طوریکه هر چقدر نسبت به این موضوع توجه لازم ایجاد شود، جامعه سالم خواهد بود و از ناهنجاریها به دور خواهد ماند.
وی با بیان اینکه اگر کسی در مسائل روح، روان، اخلاق و روابط اجتماعی به رشد میرسد از راه توجه به نماز است، مطرح کرد: دستگاههای فرهنگی همچون آموزش و پرورش، صداوسیما، ارشاد، دانشگاهها و حوزه میتوانند نقشی بیبدیل در زمینه نماز داشته باشند به طوریکه ترویج و فرهنگسازی در این عرصه نیازمند برنامههایی است و ستاد اقامه کشور و استان از تمام ابزارهای فرهنگی بهرهمند میشود.
حسنیحلم با بیان اینکه امسال سیاُمین اجلاس نماز در شهرستانهای همدان با عنوان «نماز نسل نو با رویکرد مدرسه، مسجد و دانشگاه» برگزار میشود، یادآور شد: این برنامه سوم دیماه امسال در سالن شهدای استانداری با حضور ۵۰۰ نفر برگزار میشود و از خادمان نماز از بدنه مردم و مسئولان تجلیل و تکریم به عمل میآید و ضمن ارائه مقالات، از دستگاههای برتر در حوزه نماز نیز تجلیل خواهد شد.
وی با اشاره به انتخاب ۱۹ دستگاه اجرایی که طی سال گذشته در حوزه نماز فعالیت داشته و از سوی این ستاد انتخاب شدهاند، افزود: به علت کمبود زمان، از پنج دستگاه برتر در روز برگزاری اجلاس تقدیر خواهد شد به طوریکه دستگاههای برتر براساس شاخصهای آموزشی، فرهنگی، مدیریتی، تبلیغی و مستندات بارگذاری شده از سوی دستگاهها در سامانه سجاده ارزیابی و انتخاب شدهاند.
حسنیحلم با اشاره به بارگذاری گزارشهای نمازی دستگاههای اجرایی در سامانه سجاده، گفت: ۳۷۰ دستگاه عضو سامانه سجاده هستند، دستگاهها با کسب امتیاز بالای ۹۰۰ به عنوان دستگاه برتر، دستگاههای با امتیاز بالای ۷۰۰ شایسته تقدیر و امتیاز بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ قابل قبول شناخته شدند و ۱۸ دستگاه نیز به علت کمکاری امتیاز زیر ۵۰۰ کسب کرده و نیاز به تذکر داشتند.
دبیر ستاد اقامه نماز استان همدان با اشاره به بخش ویژه در تجلیل از فعالان و خادمان نماز در بین اقشار تأثیرگذار جامعه، اضافه کرد: از اقشار مختلف مردم از جمله پستچی، راننده تاکسی و اتوبوس، معلم، دانشآموز، دانشجو، ورزشکار، بازاری، پرستار، پزشک و پاکبان تجلیل میشود که تاکنون براساس معرفی مردم و بررسی ملاکهای تعیین شده ۷۰ نفر به عنوان فعال نمازی انتخاب شدهاند که به علت کمبود وقت از ۱۵ نفر آنها در مراسم تقدیر صورت میگیرد.
وی با بیان معیارهای معرفی این افراد مطرح کرد: ملاکهایی از جمله تقید به نماز اول وقت و نمازجماعت، همکاری و مشارکت در برگزاری نماز، برخورداری از حُسن شهرت و مقبولیت در بین همکاران و ترغیب سایرین به شرکت در نماز در انتخاب این افراد در نظر گرفته شده، در بعضی موارد از افرادی که اقدامی اثرگذار در این زمینه انجام دادهاند نیز تجلیل خواهد شد همچون پزشکی که در مطب خود در خیابان خواجه رشید نمازخانهای زیبا ایجاد کرده است.
حسنیحلم با اشاره به اینکه در این امر نوجوانان و دانشآموزان اولویت بالاتری دارند، تصریح کرد: این سن، سن پذیرش حقایق است، همدان نخستین استانی بود که اجلاس شهرستانی نماز را به پیشنهاد خود در دستور کار قرار داد، با توجه به کمبود امام جماعت در مساجد، بیش از ۲۰۰ امام جماعت از ادارات دو روز در هفته در مدارس حضور پیدا میکنند، همچنین دورههایی ویژه مربیان مهدهای کودک، معلمان و امامان جماعت پایه سوم مدارس دخترانه و پایه هشتم مدارس پسرانه در حال برگزاری است.
دبیر ستاد اقامه نماز استان همدان خاطرنشان کرد: عدم تداخل جلسات با زمان اذان و اقامه نماز در ادارات و پخش اذان از بلندگو در دستگاهها و مساجد مطالبه ستاد اقامه نماز و نماینده ولیفقیه در استان بوده که لازم است به آن جامه عمل پوشاند، چراکه پخش اذان میتواند تلنگری باشد.
وی در پایان گفت: کارگروهی با عنوان بررسی وضعیت نمازخانههای بینراهی از ۱۲ سال پیش در همدان راهاندازی شده و هر ماه جلسهای با حضور ادارات میراث فرهنگی، استانداری، راهداری و ستاد اقامه نماز برگزار و ماهانه از این نمازخانهها بازدید میشود.
انتهای پیام
نظرات