• دوشنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402092718962
  • خبرنگار : 71443

کمیته مجلس نمایندگان آمریکا: سقوط کابل کاملا قابل پیش‌بینی بود

کمیته مجلس نمایندگان آمریکا: سقوط کابل کاملا قابل پیش‌بینی بود

یک رسانه آمریکایی گزارش داد، تحقیقات مجلس نمایندگان آمریکا در رابطه با تصمیم بایدن برای خارج کردن نیروهای نظامی این کشور از افغانستان، گرچه در کانون توجهات قرار ندارد اما همچنان ادامه دارد و در حال پیشرفت است.

به گزارش ایسنا، یکی از دستیاران کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در گفت‌وگو با پایگاه خبری واشنگتن اگزمینر خاطر نشان کرد که بازرسان کمیته روابط خارجی در شش ماه گذشته بیش از ۱۵ مصاحبه با مقامات مختلف دولت فعلی یا سابق درباره خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان که بیش از دو سال پیش صورت گرفت، انجام داده‌اند.

این مصاحبه‌ها با «برایان مک‌کئون» معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا در امور مدیریت و منابع، «راس ویلسون» رئیس پیشین هیات اعزامی در سفارت کابل، «زلمای خلیل‌زاد» نماینده ویژه پیشین در امور صلح افغانستان، «ند پرایس» سخنگوی سابق وزارت امور خارجه و مشاور ارشد وزیر امور خارجه، «سوزی جورج» رئیس دفتر وزیر امور خارجه و افراد دیگر بود.

دستیار کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا همچنین گفت که باتوجه به چشم‌پوشی وزارت امور خارجه آمریکا از این موضوع از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ و بی‌توجهی کامل به پیشروی‌های سریع طالبان در بسیاری از مناطق دیگر افغانستان غیر از کابل، سقوط افغانستان قابل پیش‌بینی بود.

وی افزود: کاخ سفید در مسیر درخواست‌های کمیته برای مصاحبه، کاملا سنگ‌اندازی کرده است، در حالی که وزارت امور خارجه در ماه‌های اخیر بیشتر با ارائه اسناد و مصاحبه‌ها همراه بوده اما در ابتدای تحقیقات نیز همکاری نداشت.

بنا بر گزارش واشنگتن اگزمینر، در این روند چندین خط تحقیق وجود دارد که کمیته در حال بررسی آن است، از جمله پایبندی دولت بایدن به توافقنامه دوحه، توافقی که دولت ترامپ با طالبان امضا کرد تا تائید کند که ایالات متحده تا اول ماه مه ۲۰۲۱ تصمیم خود برای خروج را اجرا می‌کند، تصمیم به واگذاری پایگاه هوایی بگرام برای حفظ فرودگاه بین‌المللی حامد کرزای دارد و همچنین تصمیماتی پیرامون تلاش‌های تخلیه اضطراری غیر رزمی.

بازرسان کمیته روابط خارجی حتی در شرایطی که این موضوع به دلیل هرج و مرجی که مجلس در پاییز امسال تجربه کرد، از برکناری تاریخی کوین مک‌کارتی، رئیس‌ سابق مجلس نمایندگان تا شروع درگیری در «خاورمیانه»، کم‌رنگ شد به تحقیقات خود ادامه داده‌اند.

مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی به واشنگتن اگزمینر گفت: دولت بایدن مایل است که آمریکایی‌ها خروج آشفته خود از افغانستان را فراموش کنند، اقدامی که دشمنان ما را در سراسر جهان جسورتر، متحدان و شرکای ما را کنار گذاشت و کشته شدن ۱۳ سرباز آمریکایی را به همراه داشت.

این نماینده جمهوری‌خواه از ایالت تگزاس در ادامه تصریح کرد: اما کمیته من اجازه نمی‌دهد که این اتفاق بیفتد. ما به انجام هر کاری که لازم باشد، ادامه خواهیم داد تا اطلاعات لازم را برای پاسخگو کردن مسئولین این شکست فاجعه‌بار و اطمینان از اینکه هیچ اتفاقی مانند این هرگز تکرار نخواهد شد، به دست بیاوریم.

مک‌کال تحقیقات خود را در ژانویه گذشته، زمانی آغاز کرد که جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا از اکثریت مجلس خواستند تا تصمیمات مقامات دولت را در طول هفته‌ها و ماه‌هایی که منجر به خروج ارتش از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ شد، بررسی کنند.

واشنگتن اگزمینر در ادامه گزارش خود افزود: وزارت امور خارجه آمریکا دستور تخلیه را تا زمانی که حکومت غنی مورد حمایت ایالات متحده در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ به دست طالبان سقوط کرد، اعلام نکرده بود. این، کمتر از سه هفته قبل از تاریخ تخلیه در نظر گرفته شده در ۱۱ سپتامبر بود که در نهایت تا پایان اوت به تعویق افتاد.

نیروهای آمریکایی در نهایت توانستند بیش از ۱۲۰۰۰۰ نفر را خارج کنند، اما هزاران شهروند آمریکایی یا افغان که در طول دو دهه جنگ با نیروهای آمریکایی کار می‌کردند، جا ماندند. یک عامل داعش در ۲۶ اوت ۲۰۲۱ یک بمب انتحاری را بیرون دروازه فرودگاه منفجر کرد که جان تقریبا ۱۷۰ نفر از جمله ۱۳ سرباز آمریکایی را گرفت.

اعضای خانواده این ۱۳ سرباز در دومین سالگرد این بمبگذاری در میزگردی با حضور اعضای کمیته روابط خارجی شرکت کردند و بسیاری از آنها دولت بایدن را برای این اتفاق مورد انتقاد شدید قرار دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha