به گزارش ایسنا، این روزنامه انگلیسی همچنین نوشت، برلین از یک جهت مخالف ایده مذکور است چون در فوریه باید انتخابات پارلمانی در آلمان برگزار شود.
کشورهای حوزه بالتیک و لهستان به عنوان سرسختترین حامیان کییف در این درگیری نگرانند که استقرار نیروهای صلحبان غربی در اوکراین توجهات ناتو و منابع را از امور دفاعی این کشورها منحرف میکند و آنها را از منابع دفاعی ناتو بی نصیب کند.
انگلیس به همراه فرانسه و کشورهای حوزه نوردیک حامی جدی استقرار هیاتهای صلحبان غربی در اوکراین هستند.
البته مسئولانی در این کشورها هستند که نگرانند اتحادیه اروپا نتواند بدون حضور آمریکا از عهده این عملیات برآید.
یکی از منابع دیپلماتیک اروپایی به تایمز گفت، حضور واشنگتن از آن جهت ضروری است که آنها میتوانند تمامی کاستیهای اروپایی را برطرف کنند که شامل توانایی تقابل و مقابله به مثل در صورت نیاز است.
اما دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بارها گفته که واشنگتن برای چنین هیاتی نه سرباز میفرستد و بودجهای اختصاص میدهد.
در این میان، گزارش شده که حامیان اروپایی کییف از اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای حداقل ۲۰۰ هزار نیروی صلحبان کمی آزرده خاطر شدهاند چون این تعدادی نیست که اتحادیه اروپا بتواند به تنهایی از عهده آن برآید.
مسکو هم بارها ایده حضور نیروهای صلحبان غربی در اوکراین را رد کرده و «رودین میروشنیک»، یکی از دیپلماتهای ارشد روس اخیرا هشدار داده که ورود هرگونه نیروی نظامی به اوکراین بدون کسب اجازه از روسیه به منزله هدف مشروع نظامی برای مسکو خواهد بود.
یکی از مقامهای نظامی غربی نیز تایید کرد: «اگر روسیه این ایده را نپذیرد و اگر آمریکا از این ایده حمایت نکند، به طور کلی نمیتوان آن را اجرا کرد.»
«الکسی ژوراولف» معاون اول رئیس کمیته دفاعی دومای روسیه روز جمعه هشدار داد، کرملین حضور گسترده نیروهای ناتو در اوکراین را به منزله یک تهدید بزرگ برای مسکو میداند و به قدری جدی است که موجی دیگر از بسیج نیروها را به همراه خواهد داشت.
برخی از مقامهای اتحادیه اروپا معتقدند که نیروی صلحبان سازمان ملل متشکل از نیروهایی از کشورهای بی طرف مانند هند، بنگلادش یا چین یک جایگزین هوشمندانه است. این رویکرد مستلزم حضور آمریکا نیست و شاید بیشتر مورد قبول روسیه باشد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین دسامبر ۲۰۲۴ گفته بود که هرگونه مذاکره برای استقرار نیروهای صلحبان از همان ابتدا بی ثمر است چون زلنسکی با تصویب قانونی هرگونه مذاکره با پوتین را منع کرده است.
سرویس اطلاعات خارجی روسیه نیز هشدار داده که غرب شاید از نیروهای صلحبان برای اشغال اوکراین و خرید وقت برای یک درگیری جدید با مسکو استفاده کند.
انتهای پیام
نظرات