حجتالاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار کرد: ممکن است افرادی که مطالعات علمی ندارند گمان کنند که حضرت زهرا(س) تنها یک بانوی خانه دار بودند، این در صورتی است که برای شناخت و کسب آگاهی از شخصیت حضرت زهرا(س) باید به ویژگیهای آن عصر و دوران توجه کرد تا بتوان به شخصیت والای ایشان پی ببرند.
وی افزود: فضیلت و ویژگی برتر اهل بیت تنها به نسبتهای خویشاوندی ختم نمیشد در خصوص حضرت زهرا(س) ایشان جدا از اینکه دختر پیامبر هستند، شخصیتشان است که باعث میشود الگو قرار گیرند، همانطور که حضرت مهدی (عج) فرمود «الگو و اسوه نیکوی من دختر فرستاده خدا فاطمه زهرا(س) است» و امام حسن عسکری(ع) نیز در مورد مقام و مرتبه حضرت فاطمه زهرا(س) می فرمایند «ما حجتهای خداوند بر مخلوقان هستیم و جد ما حضرت فاطمه(س) حجت خدا بر ما است» که اشاره بر مقام والای ایشان دارد.
این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: این روایات و احادیث نشاندهنده آن است که حضرت زهرا(س) جدا از نسبت خویشاوندی شخصیت روحی، معنوی، علمی و معرفتیشان نیز باعث الگو قرار گرفتن میشود. شیخ کلینی به سند خود از ابوعبیده نقل می کند که یکی از اصحاب از امام صادق(ع) پرسید «مصحف فاطمه(س) چیست؟ امام صادق(ع) پس از سکوت طولانی فرمود فاطمه (س) ۷۵ روز بعد از رسول خدا(ص) زنده بود در این ایام از فراق پدر بسیار غمگین بود. جبرئیل نزد فاطمه میآمد و او را دلداری میداد و احوال و مقامهای پدرش را برای او بیان میکرد و از حوادث آینده و غیبی در مورد ظلمهای دشمنان به فرزندانش به او خبر میداد، حضرت علی (ع) آن مطالب را مینوشت» که آن مجموعه نوشته شده همان مصحف فاطمه است و این مطلب نشاندهنده مقام حضرت زهرا(س) است.
ابراهیمی ادامه داد: حضرت زهرا شان و مقام پیامبران را داشتند و جبرئیل بر ایشان نازل میشده است. حضرت علی(ع) از پیامبر اکرم (ص) نقل کرده که ایشان فرمودند «انَّ اللهَ عَزَّوَجَلَّ لَیَغضِبُ لِغَضِبِ فاطِمَه وَ یَرضی لِرِضاها؛ خداوند عزوجل به خاطر خشم فاطمه خشمگین و برای خشنودی و رضایت فاطمه راضی می شود».
وی با اشاره بر عبادتهای حضرت زهرا(س) گفت: عبادتهای حضرت فاطمه(س) و سیر وسلوک ایشان بسیار مورد توجه سایر عابدان و زاهدان بود و در روایات نقل شده که ایشان هنگامی که در محراب عبادت میایستادند به قدری عبادت میکردند که پاهای ایشان ورم میکرد.
نور حضرت زهرا(س) برای اهل آسمان پرتوافکن میشد
این کارشناس مذهبی ادامه داد: از میان نامهای حضرت، نام زهرا درخشندگی و فروغ خاصی دارد، از امام صادق(ع) پرسیدند «چرا فاطمه را زهرا می نامند؟ فرمود: زیرا زهرا به معنای درخشنده است و فاطمه چنان بود که چون در محراب عبادت میایستاد نور او برای اهل آسمانها پرتو افکن میشد، همان گونه که نور ستارگان برای اهل زمین پرتو افکن است لذا زهرا نام نهاده شده است».
وی با بیان الگوپذیری بانوان از حضرت زهرا(س) بیان کرد: حضرت زهرا در زندگی تکلیف محور بودند، ایشان به دنبال تکلیف خود در قبال خانواده خود، ولی و امام خود و جامعه خود بودند و در هر کدام نیز الگوی موفقی برای دیگران به شمار میآیند، ایشان در دفاع از امام خود حماسهای جاویدان خلق کردند.
ابراهیمی افزود: بانوان باید به نکات خانهداری، فرزندداری و تربیت فرزند حضرت زهرا(س) توجه کنند و اینها از جمله مواردی است که باید مورد الگو قرار گیرد. زنان باید به دنبال تامین آرامش همسر و فرزندان خود در منزل باشند.
وی با اشاره به مقام حضرت فاطمه(س) نزد پیامبراکرم(ص) گفت: توجه پیامبر به حضرت فاطمه زهرا(س) اعجاب برانگیز است، در دورانی که دختران زنده به گور میشدند پیامبر نحوه رفتار با دختران را به دیگران میآموخت. زمانی که پیامبر در مجلسی بودند به محض ورود حضرت فاطمه(س) به آن مجلس، پیامبر به احترام از جای خود بر میخاستند و به استقبال ایشان میرفت و ایشان را در جایگاه خود مینشاند، پیامبر احترام به زن و دختران و جایگاه زنان در اسلام را به باقی افراد نشان میدادند.
این کارشناس مذهبی در خصوص اینکه بانوان باید در وظایف اجتماعی از حضرت زهرا(س) الگوبرداری کنند، بیان کرد : در بسیاری از موقعیتهای اجتماعی نیاز است تا زن با ایفای نقش خود به مردان هم کمک کند تا به خوبی نقش خود را ایفا کنند حضرت زهرا(س) به خوبی از ولایت، حق و بیدادگری جامعه دفاع میکردند همانطور که در خطبه فدکیه حضرت فاطمه جامعه غفلت زده و خفته آن موقع را بیدار میکنند تا به سمت حق گرایش پیدا کنند.
انتهای پیام
نظرات