• شنبه / ۲۵ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1402092517998
  • خبرنگار : 71219

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

خبرهایی از مستندهای حقیقت تا رونمایی از پوستر «پالایشگاه» و تقدیم یک اجرا به ماه چهره خلیلی

خبرهایی از مستندهای حقیقت تا  رونمایی از پوستر «پالایشگاه» و تقدیم یک اجرا به ماه چهره خلیلی

جزییاتی از چند مستند حاضر در جشنواره سینما حقیقت، اعلام برنامه های تئاتر شهر، رونمایی از پوستر پالایشگاه ، تقدیم اجرای یک نمایش به ماه چهره خلیلی و... از جمله خبرهای دریافتی سینما و تئاتر است.

هم‌زمان با حضور مستند بلند «پرونده تمرد من» در بخش مسابقه ملی هفدهمین جشنواره بین‌المللی «سینما حقیقت» از پوستر آن رونمایی شد.

به گزارش ایسنا به نقل از مشاور رسانه‌ای پروژه، مستند بلند «پرونده تمرد من» به کارگردانی مسعود دهنوی و تهیه‌کنندگی امین قدمی برای اولین نمایش خود به هفدهمین جشنواره بین‌المللی «سینما حقیقت» راه پیدا کرد و پوستر آن نیز رونمایی شد.

جزییاتی از مستندهای حقیقت تا رونمایی از پوستر «پالایشگاه» و تقدیم یک اجرا به ماه چهره خلیلی

این فیلم یک نقد اساسی و درون گفتمانی به پلیس و قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران دارد و سوژه آن درباره وحید چاووش، یکی از مستندسازان به نام است که علاوه بر جوایز متعددی که از جشنواره‌های سینما حقیقت، فجر و... دریافت کرده از نامزدهای چهره هنر سال انقلاب در سال ۱۳۸۹ نیز بوده است.

در خلاصه داستان «پرونده تمرد من» آمده است: «این وقت شب تو خونه‌ من چیکار می‌کنی؟ تو پلیسی؟ چرا از دیوار اومدی بالا؟حکم‌ت کجاست؟
من ولت نمی‌کنم...»

عوامل فیلم اصلی این مستند عبارتند از تهیه کننده: امین قدمی، کارگردان: مسعود دهنوی، تصویربردار: مجتبی عمارلو، تدوینگر: محمدرضا گودرزی مهر، مجری طرح: محمدعلی شیخ ربیعی، صدابردار: سجاد صادقی، طراحی و ترکیب صدا: محمدحسین ابراهیمی، اصلاح رنگ و نور: یحیی محمدعلیی، دستیاران تصویر:صدرا سیاح، سجاد دهنوی، طراح پوستر: آراد بیات، تیزر: علی غلامزاده، محصول شبکه مستندسیما.

جزییاتی از مستندهای حقیقت تا رونمایی از پوستر «پالایشگاه» و تقدیم یک اجرا به ماه چهره خلیلی


نمایش «روزی روزگاری ترور»، «دشمن خدا» و اجراخوانی «اتللو» به اجراها اضافه شدند

برنامه اجراهای آذرماه تالارهای نمایشی مجموعه با ۹ نمایش و اجراخوانی در تالارهای اصلی، چهارسو، قشقایی، سایه، کارگاه نمایش و کافه‌تریای چهارسو اعلام شد.


در تالار اصلی،‌ و از ۷ آذرماه نمایش«فردریک» نوشته اریک امانوئل اشمیت، ترجمه شهلا حائری و کارگردانی حمیدرضا نعیمی، ساعت ۱۹ با مدت زمان۱۴۰ دقیقه، قیمت ۲۰۰ و ۱۰۰ هزار تومان در سالن اصلی به صحنه می رود. حمیدرضا نعیمی، بهناز نازی، امیرکربلایی‌زاده، کتانه افشاری‌نژاد، کامبیز امینی، جوانه دلشاد، رضا جهانی، رضا داوودوندی، ایمان سلگی، صالح لواسانی، محمدامین پازوکی، فرهاد قدیم‌خانی، مریم صدری، آرمین یعقوبی، علی صادقی، ارسلان شباهنگ، سجاد حیدریه، مهران اکبری، احمدرضا میر رجبی و محمدحسین خلج در این نمایش ایفای نقش می‌کنند.


«فردریک» سرگذشت ستاره‌ بازیگریِ تئاترِ بولوار در پاریس و فرانسه‌ قرنِ نوزدهم است. فردریک لومتر، بازیگری افسانه‌ای است که تمامِ نقش‌ها و ژانرها را آزموده است. او میلی سیری‌ناپذیر برای بازیگری دارد؛ از لذاتِ زندگی چیزی نیست که تجربه نکرده باشد اما چند ماهی است که در میانِ تماشاگران متوجه دو چشمِ میشی‌رنگ می‌شود که در تاریکی فضای سالنِ نمایش، می‌درخشند و این سرآغازِ نمایشنامه‌ اریک امانوئل اشمیت است.

تالار چهارسو نیز از ۲۸ آذرماه میزبان اجراخوانی «اتللو» به کارگردانی وحید اخوان، بازی داوود حیدری، مجید جعفری، حسین پرستار، ناصر ممدوح، وحید اخوان، منوچهر والی‌زاده، شراره حضرتی، عارفه نظامی، ندا پویا، علیرضا درویش‌نژاد، ساعت ۲۰ با مدت زمان ۷۵ دقیقه و قیمت بلیت ۱۲۰ هزار تومان شده است. این نمایش حکایت آن سیاه مغربی است که در جنگ‌های میانه قرن شانزدهم در ارتش ونیز می‌جنگد و عاشق دختر سناتوری ونیزی می‌شود.


از یکشنبه ۱۹ آذرماه، تالار جهارسو میزبان نمایش دیگری با نام «چرتالدو» شد. این نمایش که برداشتی از مجموعه «شاه گوش می‌کند» ایتالو کالوینو است، توسط مسعود هاشمی‌نژاد نوشته شده و آن را با مهسا جعفری به طور مشترک کارگردانی کرده است. این نمایشِ کمدی از روز یکشنبه ۱۹ آذرماه ساعت ۱۸، با مدت زمان ۸۵ دقیقه و قیمت بلیت ۱۶۰ هزارتومان، اجرای خود را آغاز می‌کند و در آن حسین کشفی اصل، مهسا جعفری، یوسف کشتکار، حسن مقدم، سبحان ترونده، عسل رحیمی،‌ زهرا حیدری، عرفان علی‌لیواری، فاطمه رستین، هستی اقدامی، سیدامیررضا نمازی، محمدرضا علی محمدی، امیرمحمد کرمی، شادمهر بابایی، رضا ایمانی،‌ قائم آینه‌وند،‌ نریمان علی‌لیواری، کوروش دهیار، امیر رمضانی و مهرداد زارعی ایفای نقش می‌کنند.


نمایش «چرتالدو» درباره آقای درستکار، معلم ماخوذ به حیا و منضبطی است که برای تدریس کتاب «فرانکوی فقید» به «چرتالدو»، شهر روشنایی‌های بی‌پایان سفر می‌کند، این سفرِ پر ماجرا ، درستکاری آقای درستکار را به چالش می‌کشد ...


تالار قشقایی نیز از روز سه‌شنبه ۷ آذرماه میزبان نمایش «دور» نوشته و به کارگردانی وحید نفر شد. این نمایش ساعت ۱۸:۳۰ با مدت زمان ۶۰ دقیقه و قیمت بلیت ۱۳۰ هزارتومان روی صحنه است.  


علی باروتی، محسن زرآبادی، سهیا ساعی، محمد شکری و محمدهادی عطایی در نمایش «دور» به ایفای نقش می‌پردازند. این نمایشِ کمدی به بیان خاطره‌ای در تاریخ ۶۶.۶.۶ می‌پردازد.


همچنین نمایش «دشمن خدا» نوشته عمادالدین رجبلو به کارگردانی مجید عراقی، بازی علی غریب، مجید عراقی، اسوه صادقی، امیر درویش، حامد فعال، نفس جافری و ضحی رجایی‌فر از ۲۸ آذرماه به صحنه می‌رود. نمایش ساعت ۲۰:۱۵ با مدت زمان ۵۰ دقیقه و قیمت بلیت ۱۳۰ هزارتومان میزبان مخاطبان است.


نمایش «دشمن خدا» در دو اپیزود «دبستان دخترانه» و «پادگان نظامی» روی صحنه خواهد رفت. اپیزود اول این نمایش، روایت دعوای دو دختر کوچک بر سر برگه انشا در دفتر ناظم دبستان دخترانه است و اپیزود دوم دعوای دو سرباز در دفتر فرمانده پادگان را به نمایش می‌گذارد. اینجاست که ما باید قضاوت کنیم که چه کسی دروغ می‌گوید؟


در تالار سایه نیز نمایش «شنگرف» نوشته و به کارگردانی علی یداللهی، از ۱۲ آذرماه ساعت ۲۰ مدت زمان ۶۰ دقیقه اجرا می شود.


همچنین نمایش «وِرا نام تهمینه سهراب کرد» نوشته و به کارگردانی حسین تفنگدار از روز ۷ آذرماه ساعت ۱۸، مدت زمان ۷۰ دقیقه و قیمت بلیت ۱۳۰ هزار تومان در تالار سایه به صحنه رفت. در این نمایش، میترا شجاعی، دانیال تفرشی،‌ محسن میرهاشمی و مهتاب باجلان ایفای نقش می‌کنند.


این نمایش درباره زنی است که از خاک سر برآورده و مدعی می‌شود داستان کشته شدن سهراب به دست رستم آن‌گونه که تاکنون خوانده و شنیده‌ایم، درست نیست. او که اسرار آن روز شوم را بهتر از هرکسی می‌داند، اینک از جانب روح گردآفرید موظف شده تا پرده از آن راز بزرگ بردارد.


کارگاه نمایش از روز ۲۷ آذرماه ماه ساعت ۱۹:۳۰ میزبان نمایش «روزی روزگاری ترور» نوشته انوش معظمی و به کارگردانی جواد رازقندی با مدت زمان ۷۵ دقیقه و قیمت بلیت ۱۰۰هزار تومان می‌شود. در نمایش «روزی روزگاری ترور»، فرشاد مجرب به عنوان مجری طرح و انوش معظمی،‌ رستا رضوی سعید رضایی، مرجان امینی‌راد، میلاد صفوی، ساحل علیزاده و  حمیدرضا نوری به عنوان بازیگر ایفای نقش می‌کنند.


این نمایش درباره چهار نفر از اعضای یک گروه ترویستی است که در پی چند عملیات، دچار اختلاف و سوتفاهم تشکیلاتی شده و اقدام به تسویه حساب‌های شخصی می‌کنند.


نمایش «من نوید نیستم» نوشته و به کارگردانی علی خوشرو نیز از روز جمعه ۲۶ آبان‌ماه ساعت ۱۶:۳۰ با مدت زمان ۴۰ دقیقه و قیمت بلیت ۵۰ هزارتومان در کافه تریای سالن چهارسو به صحنه رفته است. این نمایش درباره انتظار یک بازیگر تئاتر برای دیدن نویدمحمدزاده است و در آن علی خوشرو به عنوان بازیگر ایفای نقش می‌کند.

جزییاتی از مستندهای حقیقت تا رونمایی از پوستر «پالایشگاه» و تقدیم یک اجرا به ماه چهره خلیلی

در آستانه اکران فیلم سینمایی «پالایشگاه » که از ۲۹ آذرماه روی پرده سینما ‌می‌رود، پوستر رسمی این فیلم سینمایی منتشر شد.

پوستر رسمی فیلم سینمایی «پالایشگاه» به کارگردانی مهرداد خوشبخت، تهیه کنندگی سعید سعدی و  نویسندگی مشترک حسین تراب نژاد و مهرداد خوشبخت با طراحی محمد روح الامین رونمایی شد.


این فیلم که نخستین بار در جشنواره فجر چهل و یکم با نام "گل های باوارده" به نمایش درآمد توانست سه نامزدی و دو سیمرغ بلورین جلوه های ویژه بصری و جایزه ویژه دبیر جشنواره را از آن خود کند.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «آبادان در التهاب است گروهی به روشن ماندن چراغ پالایشگاه فکر می‌کنند.»

بانیپال شومون، امیررضا دلاوری، الهام نامی، یاسین مسعودی، عبدالرضا نصاری، حیدر رحیمی، پوریا ریحانی، شقایق تنگستانی با حضور نادر سلیمانی گروه بازیگران اصلی «پالایشگاه» را تشکیل می‌دهند.

 عوامل اصلی این فیلم سینمایی عبارتند از نویسنده: حسین تراب نژاد و مهرداد خوشبخت،  مدیر فیلمبرداری: سعید براتی، تدوین: سهراب خسروی، آهنگساز: بهزاد عبدی، طراحی و ترکیب صدا: سید علیرضا علویان، طراح صحنه و لباس: آیدین ظریف، طراح چهره پردازی: عباس عباسی، دستیاران تهیه: حسین لنجابی، حمید حاجی زاده،  برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: آرش حسن پور، مدیر صدابرداری: رضاتهرانی، جلوه‌های بصری: حسن ایزدی، جلوه‌های ویژه میدانی: ایمان کرمیان، عکاس: پویا شاه جهانی، مجری طرح: موسسه سینمایی فدک فیلم، محصول بنیاد سینمایی فارابی با مشارکت صنعت نفت ایران،  پخش: شهر فرنگ.

جزییاتی از مستندهای حقیقت تا رونمایی از پوستر «پالایشگاه» و تقدیم یک اجرا به ماه چهره خلیلی

مستند «می‌مات» که داستان زندگی زن مبارز بلوچی است، آماده حضور در بخش جایزه شهید آوینی هفدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت شد.

 مستند «می‌مات» که داستان زندگی زن مبارز بلوچی است، آماده حضور در بخش جایزه شهید آوینی هفدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت شد.
 مستند «می‌مات» به کارگردانی محمدعلی رخشانی‌صابر با پشت سرگذاشتن مراحل نهایی تولید، آماده حضور در بخش جایزه شهید آوینی هفدهمین دوره جشنواره حقیقت شد.
 
«می‌مات» داستان مبارزه زنی بلوچ به نام «گل بی‌بی» با استعمارگران انگلیسی در خلال جنگ جهانی اول است.
 
محمدعلی رخشانی پیش از این کارگردانی آثاری چون «نسل سوم»، «جایی برای زندگی» و «خاک آب آتش» بر عهده داشته است.
   
مستند «می‌مات» محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که در خانه مستند تهیه و تولید شده است.
 
 

از تیزر مستند «محرمانه دوحه»، محصول مرکز مستند سوره همزمان با حضور در بخش نمایش‌های ویژه جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی پروژه، تیزر مستند «محرمانه دوحه»، تازه‌ترین محصول مرکز مستند سوره به نویسندگی، تهیه‌کنندگی و کارگردانی محمدحسن یادگاری همزمان با حضور در بخش نمایش‌های ویژه در هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» منتشر شد.

این اثر که در زمره مستندهای گزارشی قرار می‌گیرد، مسایل پشت پرده و ناگفته‌هایی را از حضور تیم ملی فوتبال ایران و هوادارانش در جام جهانی ۲۰۲۲ روایت می‌کند و همچنین به نمایش و بازنمایی دسته‌های ضدهواداری و تاثیر اعتراضات و گسست‌های اجتماعی بر هواداران اشاره دارد.

مجید جلالی، هومن افاضلی، زهره هراتیان، پژمان راهبر، جواد خیابانی، پیمان یوسفی، سینا کلهر، محمدرضا قبادی و … از جمله گزارشگران، کارشناسان و مربیان سابق فوتبال، روزنامه‌نگاران ورزشی و … هستند که دیدگاه و نظرات خود را درباره آنچه در جام جهانی ۲۰۲۲ گذشته است، در «محرمانه دوحه» بیان کردند.

سایر عوامل این مستند عبارتند از مشاور کارگردان: مهدی مافی، فیلمبرداران قطر: علی امینیان، خسرو کشاورز و مهدی واقفی، فیلمبرداران ایران: محمدفواد وکیلی و محمد روزگاری، صدابردار: مهدی مسعودیان، تدوین: سید امیررضا حسینی و سیامک سازگار، صداگذاری: سید امیررضا حسینی، هماهنگی و تدارکات: مصطفی مردی، گرافیک: مهدی حاجی سلطانی، محصول مرکز مستند سوره.

گناه مشترک تقدیم شد به زنده یاد ماه چهره خلیلی

نخستین شب از اجرای نمایش «گناه مشترک» باطراحی، نویسندگی و کارگردانی ماهیار چرمچی به زنده‌یاد ماهچهره خلیلی تقدیم شد.

نخستین شب از اجرای نمایش «گناه مشترک» با تهیه‌کنندگی فرانک یوسفی و طراحی، نویسندگی و کارگردانی ماهیار چرمچی، شب گذشته، جمعه بیست‌و چهارم آذر به زنده‌یاد ماهچهره خلیلی تقدیم شد.
 
ماهیار چرمچی، در افتتاحیه این نمایش گفت: «زمانی که در سال ۱۳۹۶ متن اولیه نمایشنامه را به نگارش درآوردم، تصمیم داشتم تا آن را نمایشنامه‌خوانی کنم.»
 
او ادامه داد: «زنده‌یاد ماهچهره خلیلی من را از این نظر منصرف کرد و پیشنهاد اجرای صحنه‌ای «گناه مشترک» را به من داد. امروز جای او در میان ما خالی است و من به پاس مهر و همراهی‌اش این اجرا را به روح بزرگش تقدیم می‌کنم.»
 
مجید مظفری، بازیگر سینما، تیاتر و تلویزیون نیز که ازجمله مهمان شب افتتاحیه این نمایش بود  در پایان اجرا گفت: «کار را دوست داشتم، نمایشی بسیار خوش‌ریتم با بازی خوب تک تک بازیگران است که امیدوارم روزبه‌روز هم بهتر خواهند شد.»  
 
این هنرمند با اشاره به مفهوم فلسفی نمایش ادامه داد: «به نظر من، پایه‌گذاری خوبی برای رسیدن به مفهوم اصلی چه در متن  و چه در روند اجرا انجام شده است و مخاطب  کم‌کم با قصه همراه می‌شود.»
 
نسیم ادبی، مه‌لقا باقری، نگین خامسی، الهام شعبانی و نیکی مظفری بازیگران این نمایش هستند.

حسین ابراهیمی نیز دیگر بازیگر این اثر است که در بخش تصویری نمایش حضور دارد.
 
«گناه مشترک» از ۲۴ آذر ساعت ۲۰ در سالن شماره یک پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است و مخاطبان می‌توانند بلیت این نمایش را از سایت تیوال خریداری کنند.


پوستر «خانواده خلج» رونمایی شد
در آستانه برگزاری هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» از پوستر فیلم مستند «خانواده خلج» به کارگردانی مشترک مریم الهامیان و مصطفی حاجی قاسمی رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، حمیدرضا بیدقی طراحی این پوستر را برعهده داشته است. در خلاصه داستان مستند خانواده خلج آمده است: خانواده خلج  اواخر دهه هفتاد با رویای احداث یک واحد مرغداری از تهران راهی گلپایگان می­شوند، آنها با شور اشتیاق مرغداریشان را راه اندازی می کنند اما مشکلات زیادی سد راهشان می شود که بنیان خانواده را تهدید می کند...

تولید این فیلم مستند چهار سال زمان برده است و در شهرهای اصفهان. گلپایگان، رودهن و تهران فیلمبرداری شده است. عوامل تولید این مستند عبارتند از کارگردان: مریم الهامیان، مصطفی حاجی قاسمی، مدیر فیلمبرداری : علیرضا منصوری، تدوینگر: مصطفی حاجی قاسمی، صدابردار: حامد حسین زاده، طراحی و ترکیب صدا: حسن مهدوی، اصلاح رنگ و نور: حمیدرضا فطوره چیان، برنا جمشیدی، طراحی پوستر و لوگو: حمیدرضا بیدقی، مدیر تولید: مهدی الهامیان، دستیار کارگردان و برنامه ریز: احسان مالمیر، تهیه کننده: مریم الهامیان.

مستند «خانواده خلج» به صورت مشترک توسط مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و اتاق بازرگانی تهران تولید شده و اولین اکران آن در هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» است.

هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» از بیست و هفتم آذرماه تا دوم دی‌ماه در پردیس سینمایی چارسو تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha