• پنجشنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1402091611525
  • خبرنگار : 50659

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اردبیل:

دانشجویان نسبت به آینده شغلی و مشکلات اقتصادی و معیشتی دغدغه دارند

دانشجویان نسبت به آینده شغلی و مشکلات اقتصادی و معیشتی دغدغه دارند

ایسنا/اردبیل رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اردبیل گفت: نگرانی و دغدغه نسبت به آینده شغلی و مشکلات اقتصادی و معیشتی شاید یکی از مهم‌ترین مسائل پیش روی دانشجویان باشد که باید در این شرایط حساسیت ویژه ای در همه دستگاه‌های حاکمیتی وجود داشته باشد و این دغدغه‌ها رفع شود.

حجت الاسلام عبدالله حسنی در گفت و گو با ایسنا به مناسبت ۱۶ آذر «روز دانشجو» و با اشاره به مسائل دانشجویان اظهار کرد: از یک نظر شاید نتوان همه مسائل، دغدغه‌ها و مشکلات دانشجویان را ذیل یک عنوان واحد دسته‌بندی کرد چون که هر دانشجویی و حتی هر دانشگاهی به تناسب شرایط خاص خودش اقتضائاتی دارد و مسائل و مشکلاتی برای آن دانشجوها وجود دارد که در مورد دانشجویان دانشگاه دیگر آن مشکل اساساً وجود ندارد اما در حالت کلی با توجه به شرایطی که در آن به سر می‌بریم از جمله پمپاژ اطلاعات مثبت و منفی و به ویژه سیاه نمایی در جامعه از طریق فضای مجازی که تبدیل به زیست بوم بسیاری از دانشجویان شده نگرانی و دغدغه نسبت به آینده شغلی و مشکلات اقتصادی و معیشتی شاید یکی از مهم‌ترین مسائل پیش روی دانشجویان باشد.

وی ادامه داد: باید در این شرایط حساسیت ویژه ای در همه دستگاه‌های حاکمیتی وجود داشته باشد و این دغدغه‌ها رفع شود به طوری که دانشجوی دانشگاه اطمینان خاطری داشته باشد که به پشتوانه آن جزء به درس و پیشرفت خود و کشور به چیز دیگری فکر نکند.

حسنی در خصوص اینکه دانشجویان چگونه می توانند در مسائل جاری مملکت و جامعه نقش ایفا کنند ، بیان کرد: دانشجویان در مرحله اول باید ایمان و باور به توانمندی خود برای حل مسائل و مشکلات داشته باشند؛ ایمان به اینکه آینده کشور فقط و فقط به دست آنها ساخته خواهد شد و هیچکس جزء خودشان نمی‌توانند راه حلی برای برون رفت از مشکلاتشان ارائه کنند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان در ادامه با اشاره به این که  بیگانگان که جز القاء یأس و ناامیدی هیچ راهکار مثبتی پیش روی نسل جدید نخواهند گذاشت افزود: گام دوم باور به این که مشکلات کشور قابل حل است و جای یاس و ناامیدی وجود ندارد و لذا از هر اتمسفری که در آن ذره‌ای یاس و ناامیدی وجود دارد به شدت دوری کنند، گام سوم تقویت بنیه علمی و مجهز شدن به سلاح علم و بهره‌گیری از تجربیات برای حل مسائل و مشکلات است.

وی در مورد نقش و وظیفه مسئولان برای استفاده از دانشجویان نخبه و نخبگان در حل مسائل مملکت اظهار کرد: مسئولان باید به نوبه خود مسئولیت خودشان را در قبال دانشجویان درک کنند و بپذیرند. مهمترین وظیفه مسئولان درک توانمندی دانشجویان و به ویژه نخبگان جامعه برای حل مسائل و مشکلات است و مرحله بعدی فراهم آوردن زمینه‌ها برای اینکه نخبگان بتوانند استعدادهای خودشان را در داخل همین کشور ظهور و بروز بدهند.

حسنی افزود:در واقع مسئولین باید به نخبگان و جامعه نخبگانی دانشگاه به چشم یک فرصت بی‌نظیر و یک ثروت کلان نگاه کنند و با جان و دل از این سرمایه عظیم محافظت کنند و زمینه‌هایی فراهم کنند که آثار این ثروت عظیم هم برای خود جامعه نخبگانی و هم برای کشور عزیزمان ایران و همه مردم ایران ملموس باشد. البته خوشبختانه در این زمینه اتفاقات خوبی رقم خورده از جمله تشکیل بنیاد ملی نخبگان و طرح‌های خوبی که در این بنیاد در حال برنامه‌ریزی و اجرا است و امیدوارم ثمراتش را هرچه بیشتر در جامعه شاهد باشیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان در مورد اینکه مسئولان دانشگاهی و اساتید چه نقش و مسئولیتی در استفاده از دانشجویان در حل مسائل( به طور اعم) دارند و در این راستا چه حمایتهایی باید انجام شود؟ گفت: دانشگاه خانه اصلی و محل پرورش دانشجویان و نخبگان است. در واقع اگر نخبگان استعداد اولیه‌ای دارند این استعداد به مثابه آورده اولیه است اما برای اینکه این آورده اولیه تبدیل به ارزش افزوده شود قطعاً باید محیط دانشگاه زمینه‌ای را فراهم کرده باشد که باعث شکوفایی استعدادها بشود.

وی افزود: در این میان اساتید هم نقش مهمی در شکوفایی این استعدادها ایفا می‌کنند به ویژه از نظر انگیزه بخشی نقش اساتید خیلی مهم است. علاوه بر اینکه اساتید متعهد تمام داشته‌های خودشان را با جان و دل در اختیار دانشجو قرار می‌دهند و مسیر رشد و پیشرفت دانشجو را هموار می‌سازند ضمن اینکه دانشگاه‌ها باید برنامه‌ای داشته باشند برای اینکه نخبگان حتی پس از فارغ التحصیلی رها نشوند و مسیری که در دانشگاه آغاز کرده‌اند با تمام قدرت ادامه بدهند از جمله اینکه زمینه‌ها و تسهیلاتی فراهم کنند که دغدغه‌ها و مشکلات نخبگان به ویژه در زمینه شغلی و معیشتی رفع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha