به گزارش ایسنا، دانشجویان آیندهسازان این مملکتاند و به عنوان قلب تپنده و امیدوار جامعه محسوب میشوند، کسانی که حمایت و اعتماد به آنها میتواند به روند رشد کشور در عرصههای مهم علمی، اجتماعی و اقتصادی کمک کند. نکته حائز اهمیت این است که دولتمردان و مدیران باید به دانشگاه، دانشجو و نهادهای برخاسته از دانشگاه اعتماد کنند و به آنها به عنوان بازوی توانمند در نظام علمی کشور تکیه کنند.
دانشجویان همواره یکی از سرنوشتسازان قشر تاریخ ایران بودهاند، روز دانشجو فرصتی است که نقش برجسته و پررنگ قشر عظیم دانشجویان و سرنوشت سازان را در جامعه یادآوری کنیم و یادمان نرود که آن ها همواره در جهت شکوفایی ایران اسلامی تلاش کردهاند. چه بزرگ مردان و بزرگ زنانی که در راه آزادگی، علم اندوزی و جهاد در راه علم و دانش جان خود را فدا کردند تا امروز ایران اسلامی بتواند در عرصههای مختلف علمی و پژوهشی دنیا بدرخشد.
این روز فرصتی برای بیان مطالبات به حق دانشجویان است، اقشاری که انتظار دارند حرفهای آنها شنیده شود و توجه جدی به خواستههای آنها صورت گیرد.
مریم یکی از دانشجویان ترم سوم دانشگاه شهرکرد میگوید: ۱۶ آذر روز دانشجو، روز یادآوری حق طلبی کسانی است که مرگ عزتمندانه را بر زندگی ذلیلانه ترجیح دادند، روز عدالتخواهی و آزادیخواهی است.
روز دانشجو تنها یک روز نیست، بلکه هر روز روز دانشجوست، روز افرادی که میتوانند در تصمیمگیریهای مهم کشور دخیل باشند.
اما گاهی دانشجویان مورد بیمهری قرار میگیرد و توجهی به مشکلات آنها نمیشود، مشکلاتی که در دانشگاه و بیرون از دانشگاه از جمله بیکاری، ازدواج، مسکن، اشتغال، کیفیت پایین غذای سلف و ساعت ورود و خروج دانشگاه دانشجو را رنج میدهد که تقاضا میشود این مشکلات به حداقل برسد.
در حقیقت باید مسئولان قشر دانشجو را باور کنند، البته دانشجو نباید خود را دست کم بگیرد و تا میتواند دانش خود را افزایش دهد، علاوه بر تحصیل به دنبال آزادیخواهی و عدالتطلبی باشد.
علی دانشجوی ترم هفت نیز میگوید: روز دانشجو فرصتی برای بیان حقایق است، روزی که باید مسئولان دانشگاه وقت خود را به حرفهای شنیده نشده یک ساله گوش دهند و برای حل آنها برنامهریزی کنند.
درخواست قشر دانشجو در کنار تحصیل فراهم شدن زمینه اشتغال بعد از فارغالتحصیلی است، جوانی که با هزاران امید و آرزو وارد دانشگاه شده و جوانی خود را صرف تحصیل کرده انتظار دارد با فراگرفتن آموزشها در رشته خود مشغول به کار شود.
البته در طول دوران تحصیل مشکلاتی وجود دارد که باید مسئولان دانشگاه آنها را مرتفع کنند تا سال به سال روی هم انباشته نشوند و به دریایی از مشکلات تبدیل شوند.
صحبتم را اینگونه پایان میدهم دانشجویی که مطالبهگر است با دانشجویی که قصد تخریب فضای دانشگاه را دارد تفاوت دارد، دانشجو این حق را دارد که مطالبات را بیان کند و حقایق را به گوش مسئولان برساند، نباید بی تفاوت از مسائل گذشت.
مرضیه دیگر دانشجوی ترم هفتم که سخن خود را اینگونه آغاز میکند و میگوید: روزهای کرونایی را یادم نمیرود، روزهایی که آموزشها آنلاین بود و با آموزشهای کاربردی به درستی آشنا نشدیم.
به نظر من، اگر در کنار دروس دانشگاهی آموزشهای بیشتری برای دانشجویان همه رشتهها ارائه شود بعد از فارغالتحصیلی مشکلی از لحاظ شغل ندارند، من به عنوان کسی که یک ترم بیشتر از دوران تحصیلم باقی نمانده و باید دانشگاه را ترک کنم شاید برای شغلی که از قبل برنامهریزی کردهام با مشکل مواجه شوم که باید کلاسهای بیشتری یا حتی کارگاههایی شرکت کنم تا دانش کافی را داشته باشم.
از طرفی یکی از مشکلات کنونی توجه نکردن به فارغالتحصیلان دانشگاهی است، به نظر من اگر باوری نسبت به افراد تحصیل کرده وجود داشته باشد میتوان از ظرفیت آنها استفاده کرد.
در کنار تحصیل دانشجوی فعال و پویا باید آزادیخواه و حقیقتطلب باشد، شاید بسیاری از دانشجویان از مسائل سیاسی متنفر باشند اما کارهای فرهنگی در دانشگاه میتواند دانشجوی کم تحرک را پرتحرک کند، دانشجویی که کار فرهنگی انجام ندهد دانشجوی فعال امروز نیست، کار فرهنگی دانشجو را بیدار میکند.
مسائل و مشکلات در دانشگاه تا حدودی دانشجو را ناراحت میکند، دانشجویی که انتظار دارد مسئولان دانشگاه در این روز، قشر تاثیرگذار جامعه را با اقداماتی منحصر بفرد مورد توجه قرار دهند، پای درد و دل آنها بنشینند و با مشورت شخص دانشجو مشکلات برطرف شود.
در دانشگاه به دنبال امیدآفرینی هستیم
یاسر پیرعلی، رئیس دانشگاه شهرکرد در گفتوگو با ایسنا در خصوص ارتباط صنعت با دانشگاه، اظهار کرد: خوشبختانه ارتباط این دانشگاه با صنعت نسبتا خوب است، اساتید قراردادهای خوبی با صنعت دارند، البته به جای اینکه دانشگاه به سمت صنعت برود صنعت در دل دانشگاه قرار گرفته است، یکی از شرکتهای بزرگ صنعتی کشور مرکز کارآفرینی و نوآوری در دانشگاه ایجاد کرده تا تیمهای دانشجویی شکل بگیرند و در صورت نیاز به استخدام از این تیمها در زمینه صنعت موردنظر استفاده شود.
وی افزود: سه مرکز کارآفرینی و نوآوری در دانشگاه شهرکرد وجود دارد که دانشجویان در حین تحصیل بتوانند مهارت لازم را فراگیرند، البته کارگاههای مختلفی برای دانشجویان برگزار میشود، یعنی صرف بحث آموزش دانشجویان نیست بلکه فراگرفتن مهارتهای مرتبط با رشتهها از طریق مرکز رشد واحدهای فناور و مراکز نوآوری صنایع و کارآفرینی است.
رئیس دانشگاه شهرکرد بیان کرد: لازم است مراکز نوآوری دانشگاه در رشتههای مختلف گسترش یابد و این فضا ایجاد شود تا دانشجو در کنار تحصیل مهارت لازم را فرا گیرد.
پیرعلی گفت: خوشبختانه مطالبات سال گذشته دانشجویان تا حد زیادی رفع شد، البته مطالباتی که امسال مطرح شد باید برای رفع برخی از آنها هماهنگیهای لازم با وزارت علوم صورت گیرد، برای مباحث فرهنگی اعتباراتی از سوی معاون فرهنگی و معاون اداری مالی وزارت علوم قول داده شد که پیگیر محقق شدن آن هستیم.
وی اضافه کرد: بیشتر مشکل دانشگاه فضای فیزیکی است، البته باید فضای فیزیکی وجود داشته باشد تا بتوان برخی از امکانات را مهیا کرد، مثلاً در ساختمانهای قدیمی سالن مطالعه دیده نشده که دانشجویان میتوانند از فضای کتابخانه عمومی دانشگاه استفاده کنند، البته باید بازدیدها صورت گیرد تا شرایط سنجیده شود یا مثلاً در برخی خوابگاهها سالن مطالعه وجود ندارد که این مساله به دلیل فشردگی اسکان بوده که امکان ایجاد سالن مطالعه در آنها نیست.
پیرعلی در خصوص مشکلات دانشجویان، تصریح کرد: یکی از مسائل مطرح شده از سوی دانشجویان غذای سلف دانشگاه است، به جرأت میتوان گفت سلفهای دانشگاه در رده متوسط رو به بالا قرار دارند، اما ذائقه دانشجویان برای غذای سلف متفاوت است و ممکن است برخی به غذای سلف ایراد بگیرند.
رئیس دانشگاه شهرکرد با اشاره به جذب ۱۴۰ دانشجوی دانشگاه فرهنگیان و کمک به سیستم آموزش و پرورش، بیان کرد: جذب این تعداد دانشجو، شاید فشاری مضاعف بر سلف و خوابگاهها وارد میکند اما به خوبی این مسائل مدیریت شده و مشکلی برای دانشگاه ایجاد نکرد، برخلاف اینکه بسیاری از دانشگاهها دچار ریزش هستند اما در دانشگاه شهرکرد رویش وجود دارد، یعنی تعداد دانشجویان دانشگاه رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه در دانشگاه به دنبال امیدآفرینی هستیم، خاطرنشان کرد: امسال سال انتخابات است دانشجو باید از محیط، دانشگاه، کلاس، درس و حتی فضای فیزیکی دانشگاه استفاده کند و بتواند امیدوار وارد فضای جامعه شود، زیرا قشر دانشجو موتور محرک جامعه است البته همه مشکلات یادداشت و پیگیریها برای رفع مشکلات انجام خواهد شد.
پیرعلی گفت: همین که دانشجویان مشاهده کنند مسئولان به حرفشان گوش میدهند نوعی امید در آنها شکل میگیرد.
انتهای پیام
نظرات