فرزاد مخلص الائمه، سهشنبه ۱۴ آذر ماه، در مراسم پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه اراک به مناسبت روز دانشجو اظهار کرد: مردم دنیا به علت حمایت آمریکا از رژیم صهیونستی تنفر خود را از آمریکا اعلام میکنند چراکه تا کوچکترین تهاجمی علیه اسرائیل شکل میگیرد امریکا با تمام قوا در ساعات اولیه، وارد میدان میشود و لحظه ای میدان را ترک نمیکند و دست به جنایت میزند.
وی اضافه کرد: پژوهشهای فراامریکتوانی در موسسات پژوهشی دنیا و دانشگاههای جهان در رابطه با علت حمایت بی حد و اندازه آمریکا از رژیم صهیونیستی انجام شده است. خلاصه نتایج دهها پژوهش، در یک مثلثی شکل میگیرد که در هم تنیده شده است و قدرت آمریکا را پشت سر رژیم صهیونیستی آورده است.
استاندار مرکزی افزود: یکی از مشهورترین دلایلی که همه میدانیم این است که لابی صهیونیستی در آمریکا بسیار قدرتمند است و در یک سازمانی به نام شورای روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) با قدرت تصمیمگیری و برنامه سازی میکند.
وی با بیان اینکه نقش صهیونیسم مسیحی در حمایت از اسراییل کمتر دیده شده است، گفت: این عامل به مراتب قدرتمندتر از صهیونیسم یهودی عمل میکند. دین مسیحی مذاهب متعددی دارد که از جمله آنها پروتستانها هستند که نام دیگرشان مسیحیت صهیونیستی است و به اصولی مثل قوم بنی اسرائیل، تاسیس قوم یهود در سرزمین فلسطین و جنگ آخرالزمانی اعتقاد دارند.
مخلص الائمه با اشاره به سازمان اتحادیه مسیحیان طرفدار اسرائیل تصریح کرد: این اتحادیه تلاش میکند که مسیحیان را در دل خودش سازماندهی کند و حدود ۸۰ میلیون نفر عضو این اتحادیه هستند و آموزش میبینند و برای جنگ آخرالزمان آماده میشوند.
استاندار مرکزی ادامه داد: جریان قدرتمند اقتصادی تحت عنوان هژمونی دلار بر جهان به رهبری آمریکا، برای تسلط این واحد پول بی ارزش در جهان که مثل روزنامه هر روز چاپ و توزیع میشود، شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه بدهی آمریکا در جهان به ۳۳ تریلیون دلار رسیده است ولی در واقع این بدهی متعلق به کل اقتصاد جهان است، گفت: برای تسلط دلار بر جهان، آمریکا نیاز دارد مهمترین منطقه اقتصادی جهان یعنی غرب آسیا را با حدود ۷۰ درصد انرژی جهان، دچار آشوب و جنگ کند. در ۱۰۰ سال اخیر نیز تمام جنگها به خاطر نفت و گاز بوده است. زمانی که آمریکا تسلط خود را در منطقه ژئو پلی اکونومیک غرب آسیا از دست بدهد شاهد فروپاشی اقتصادی آمریکا و شکست هژمونی دلار خواهیم بود.
وی در پاسخ به سوال دانشجویان در رابطه با مشکلات شهر اراک اظهار کرد: شهر اراک با ۲۳۰ سال قدمت، خیلی قدیمی و تاریخی نیست ولی از ابتدا به عنوان مرکز حکمرانی ساخته شده است. در سال ۸۱ همایشی تحت عنوان دویستمین سال شکل گیری شهر اراک برگزار شد. در آن همایش بسیاری از مسئولان و چهرههای علمی آمدند و صحبت کردند و یک نسخه کتاب پس از آن منتشر شد که در صفحه آخر آن کتاب، قطعنامه ۲۱ بندی وجود دارد که بعد از ۲۱ سال همچنان میتوانیم همان قطعنامه را برای اراک در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه اراک دچار سه نوع شهرسازی شده است گفت: در بافت تاریخی که مهندسی سازه و شطرنجی است، تمام مساجد و مدارس و خانهها رو به قبله است و به تعداد کافی مدرسه و مسجد و خانه وجود دارد. حوزه علمیه اراک نیز که مادر حوزههای علمیه کشور است در این بافت وجود دارد.
مخلص الائمه افزود: باغات انگور و میوه که اطراف بافت قدیم بوده و تردد به ندرت در آن اتفاق میافتاد بعد از مدتی بدون نقشه جامع و اصول شهرسازی به بافت قدیم میپیوندد و بافت ارگانیک شهر را تشکیل میدهد که تقریبا تمام نواقص شهر اراک در بافت ارگانیک است.
وی ادامه داد: در بافت سوم که مربوط به حدود دو دهه اخیر است و تمام شهرکهای اطراف بخش شرقی و شمالی اراک را شامل میشود، سرانه آموزشی، انتظامی، تفریحی و فضای سبز به اندازه کافی وجود دارد و مشکلی ندارند.
وی با اشاره به توسعه ناموزون صنعت و اجتماع و شهرسازی بی ضابطه بافت ارگانیک افزود: این عوامل منجر به کمبود فضای سبز، مدارس و اماکن تفریحی در اراک شده است. ما به شدت در بعضی بخشها کمبود زمین داریم به طوری که در بعضی مناطق یک متر زمین دولتی نداریم تا مدرسه بسازیم و نقش آفرینی در این بخشها بر عهده شهرداریها و مردم است.
استاندار مرکزی با اشاره به اجرای دهها پروژه تجاری، گردشگری و مواصلاتی با اعتبار بالغ بر هزار میلیارد تومان در اراک گفت: در آینده نه چندان دور پارک آبی، تلهکابین و منطقه گردشگری تاسیس میشود.
وی با بیان اینکه مدت ماندگاری پزشکان غیر بومی در مرکز استان نزدیک به صفر است اضافه کرد: ما با تمام توان در حال حل و فصل کمبودهای اراک هستیم. هدایت توسط ما و اجرا توسط شهرداری انجام خواهد شد.
استاندار مرکزی ادامه داد: روزانه ۳ هزار تن آسفالت در شهر اراک ریخته میشود که نسبت به سال گذشته، ۳ برابر افزایش یافته و عملیات بهسازی معابر با شتاب انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه پروژه آمفی تئاتر دانشگاه اراک باید ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده فعال شود، گفت: از ابتدای تاسیس استان مرکزی تا این دوره، سابقه نداشته است که پروژهای شبانه روزی باشد و همه طرحها در ساعات اداری بودهاند.
مخلص الائمه افزود: پل شهدای سنجان مربوط به دولت و پروژه راه و شهرسازی بوده است و سال ۹۲ پروژه شروع شده و تا سال ۱۴۰۰ حدود ۲۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشت. اگر قرار بود روال قبلی را داشته باشد تا سال ۱۴۳۵ طول میکشید. ولی ما ۷۲ درصد باقی مانده را در ۱۱ ماه تمام کردیم و اولین پروژه شبانه روزی در استان مرکزی بود.
وی با اشاره به دیگر پروژههای در حال تکمیل گفت: بیمارستان ولیعصر شهر اراک بعد از ۱۸ سال، سرانجام امسال افتتاح خواهد شد. همچنین ابر پروژههای انتقال آب ۷۰ کیلومتری از هفتیان به تفرش، خوابگاه دخترانه علوم پزشکی، پروژه ورودی شهر اراک از تهران که ۸ ماه از برنامه جلو افتاده و بیمارستان زنان و زایمان اراک که ۹ ماه از برنامه جلو افتاده است به زودی افتتاح خواهند شد.
استاندار مرکزی با اشاره به وجود بیش از ۸۰ هزار پروژه نیمه تمام در کشور گفت: بعضی از این پروژهها از مدار خارج خواهند شد چراکه بودجه ۳۰ سال کشور هم کفاف این پروژههای نیمه تمام را نمیدهد اما هدف اصلی دولت این است که مهمترین پروژهها تمام شوند.
وی با بیان اینکه در شورای تامین استان، در رابطه با امنیت و حل مشکلات پارک امیرکبیر اراک تصمیماتی گرفته شده است افزود: کمپ معتادان متجاهر اراک دو هفته پیش افتتاح شد و مقداری سرقتهای خرد کاهش پیدا کرد و ما در صدد هستیم تا تمامی معتادین جمع آوری شوند و برخورد قاطع با این وضع صورت گیرد.
استاندار مرکزی ادامه داد: اصلاح وضعیت مناطق حاشیه نشین در قالب طرح باز آفرینی شهری که متولی طرح، وزارت کشور است انجام خواهد شد و ما تمام تلاش خود را میکنیم تا این مناطق را از محرومیت خارج کنیم. رویکرد اقتصاد دانش بنیان و فناوری در این عرصه خیلی کمک خواهد کرد تا فضا عوض شود.
مخلص الائمه با اشاره به حضور پرشور دانشجویان در برنامههای جهادی گفت: این دانشجویان چیزهایی میبینند که همکاران ما نمیبینند و ما را در حل مشکلات کمک میکنند.
وی در رابطه با کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی در اراک تصریح کرد: در واقعیت، اراک کلانشهر نیست و ۴۰۰ هزار نفر با کلانشهر فاصله دارد و فقط به خاطر قانون مرتبط با آلودگی هوا به کلانشهر تبدیل شده و بسیاری کمبودها مثل ناوگان حمل و نقل عمومی را دارد.
استاندار مرکزی افزود: ۱۰۰ دستگاه اتوبوس از طرف وزارت کشور تحویل شهرداری اراک شده و در مرحله پلاک گذاری هستند و با شتاب خوبی سرویس حمل و نقل عمومی اراک افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه اتصال صنعت و دانشگاه در دانشگاه اراک تحقق یافته است اظهار کرد: در دانشگاه تفرش نیز این اتفاق تا حدودی افتاده است. حمایت مستقیم صنایع از گروه های دانش بنیان و دانشگاهها چند برابر ماقبل است ولی همچنان فاصلهمان با نقطه مطلوب زیاد است ولی پارک علم و فناوری و دانشگاه اراک بیوقفه کار را دنبال میکنند.
استاندار مرکزی ادامه داد: سال گذشته ۳۴۰۰ میلیارد تومان در استان اعتبارات تملک دارایی داشتیم و امسال نیز همین حدود محقق میشود در حالیکه از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ در مجموع شش سال حدود ۳۲۰۰ میلیارد تومان تملک دارایی داشتیم.
وی با بیان اینکه در هر کجا تزریق مالی داشته باشیم وقفهای در اجرای پروژه نخواهیم داشت، گفت: مسائل فرهنگی همانند مسائل اقتصادی، پیچیده است. در بحث فرهنگی بسیار عقب ماندگی داشتهایم.
مخلص الائمه با بیان اینکه برنامههای فرهنگی متعددی در سطح استان در حال اجراست افزود: ما در حال انجام یک کار مشترک با پارک علم و فناوری، جهاد دانشگاهی و پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در کشور هستیم که ان شاء الله بتوانیم یک کار بنیادین در حوزه فرهنگ انجام دهیم.
وی اضافه کرد: همچنین پنجشنبه با حضور وزیر ارشاد، مرکز اصحاب هنر و رسانه(ماهور) را افتتاح خواهیم کرد که یک کار کم نظیر در کشور است. این مرکز برای ساماندهی موسسات فناور و نوآور فرهنگ و رسانه، تولید محتوا، آموزش و باشگاه گفت و گو و همفکری فرهنگی ایجاد شده است.
استاندار مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی رتبه اول تنوع تولیدات صنعتی را دارد ولی در تولیدات فرهنگی و اجتماعی عقب افتاده است، البته با ظرفیتهای موجود میخواهیم این فاصله را جبران کنیم.
مخلص الائمه اضافه کرد: اتصال صنعت و فرهنگ در استان مرکزی ضرورت دارد و نیازمند طراحی علمی و دقیق است و ما هر هزینه و حمایتی در این راستا لازم باشد انجام میدهیم.
وی با تاکید بر اینکه پایان نامهها باید به سمت نیازهای استان سوق داده شود ادامه داد: به زودی لیست بلندی از موضوعات مورد نیاز دستگاههای اجرایی را به دانشگاه ارائه میدهیم.
مجتبی ذوالفقاری، رئیس دانشگاه اراک نیز اظهار کرد: بهترین حالت اداره یک دانشگاه، اداره دانشگاه به وسیله دانشجویان است یعنی ما در سطوح مدیریت از دانشجویان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه محل زندگی است ادامه داد: ما همه یک خانواده هستیم و همه با هر تفکری باید کمک کنند تا دانشگاه رشد کند.
ذوالفقاری با اشاره به تشکیل شورای مشورتی و اجرایی دانشجویان در دانشگاه اراک گفت: قسمتهای مختلف دانشگاه باید به سمتی بروند تا توسط دانشجویان اداره شوند. ما در حال تلاش هستیم تا محیط های جذاب کاری برای دانشجویان در دانشگاه فراهم کنیم و در حوزههای مختلف مشوقهایی نیز گذاشتهایم.
وی در پاسخ به انتقاد دانشجویان در رابطه با کمبود ناوگان حمل و نقل در دانشگاه اراک گفت: این انتقاد وارد است و متاسفانه کمبود اتوبوس شهری در داخل شهر باعث شده این امکان فراهم نشود تا اتوبوس به دانشگاه تعلق گیرد ولی ما پیگیر هستیم تا این مشکل حل شود.
ذوالفقاری در رابطه با کمبود اعتبارات مالی برای طرحهای پژوهشی و پایان نامهها افزود: واقعیت این است که پژوهش در دانشگاه هزینه بر است و مشکل بعدی توسعه دانشگاه های کوچک است که آنها نیز بودجه و تمام تجهیزات را میخواهند و اینکه هیچ دولتی نخواهد توانست، همه دانشگاهها را کاملا مجهز کند.
رئیس دانشگاه اراک ادامه داد: در طرح دانشگاه آینده که پیشنهاد دانشگاه اراک بوده است، بنا بر این است که صنعت بیاید دانشگاه را تجهیز کند و دانشجو مطابق با جدیدترین تجهیزات، کار پژوهشی و آموزشی خود را انجام دهد. در این طرح، دانشگاه تنها نقش تسهیلگری و حراست را ایفا میکند.
وی اضافه کرد: اینکار برای رشته صنایع و مواد این طرح عملی شده و بنا داریم برای تمامی رشتههای علوم پایه نیز همچین اتفاقی بیفتد. ما قصد داریم این ظرفیت را دو برابر کنیم.
رئیس دانشگاه اراک با اشاره به افزایش گرنتها و حمایتهای پژوهشی گفت: یقینا این حمایتها با نقطه مطلوب فاصله دارد ولی ما از هر دانشجویی که میخواهد کار علمی خیلی خوب و منحصر به فردی انجام دهد حتما حمایت میکنیم.
ذوالفقاری در پایان تصریح کرد: دانشجوی امروز با دانشجوی سالیان قبل خیلی تفاوت دارد و واقعا توانمندی دانشجوی امروز خیلی متفاوت و بیشتر از دانشجوهای نسلهای پیشین است.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از دانشجویان فعال و سرآمد در حوزههای علمی و فرهنگی تقدیر شد. همچنین نمایشگاهی از دستاوردهای انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی و هنری دانشگاه اراک برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات