• سه‌شنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402091409782
  • خبرنگار : 71567

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در میزگرد «مطالبه دانشجوی امروز»:

می‌گویند فاتحه جنش دانشجویی خوانده شده است / دانشجویان می‌توانند صحنه را تکان دهند

می‌گویند فاتحه جنش دانشجویی خوانده شده است / دانشجویان می‌توانند صحنه را تکان دهند

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه تشکل دانشجویی حریتی دارد که شاید ما در هیچ نقطه دیگر آن را پیدا نکنیم، گفت: گاهی ناامیدانه این فضا را نقد می‌کنند و می‌گویند فاتحه جنبش و تشکل دانشجویی خوانده شده است؛ در حالی که آنان حریتی دارند که اگر حفظ شود، می‌توانند صحنه را تکان دهند.

 به گزارش ایسنا، مهیار رحیمی فراهانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با حضور  در میزگرد "مطالبه دانشجوی امروز" که در خبرگزاری ایسنا برگزار شد به تغییر و تحولات ماهیت و مفاهیم فعالیت تشکل های دانشجویی از ابتدای پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: آنچه که ما از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در بحث جنبش های دانشجویی تجربه کردیم با آن مفهومی که جنبش دانشجویی دارد متفاوت است. در واقع مفهوم اصلی جنش دانشجویی برای اولین بار از کشور فرانسه وارد کشور شد و ما در این مدت شاهد تغییر زیر بنایی این جنبش بودیم؛ چرا که انقلاب اسلامی اساسا در صحنه سیاسی جهان معنای دیگری را بیان کرده است. و پس از وقوع انقلاب این تغییر تحول جدی در نهادهای کشور اتفاق افتاد.

*خروجی دانشگاه ها در صحنه سیاسی کشور هیچ زمانی مشخص نشد

وی در ادامه تصریح کرد: نهاد دانشگاه و علم مهم ترین نهادهایی بود که پس از انقلاب با تغییر و تحولاتی همراه شد. در واقع این نهادها پس از پیروزی انقلاب تعطیل و یک سیر تاریخی را طی کردند. در نهایت تلاش شد با معنای دیگری در صحنه جمهوری اسلامی حضور پیدا کنند. متاسفانه از ابتدای این تغییر و تحول ما در محیط های دانشگاه با چالش های جدی مواجه شدیم به این معنا که آنچه که در ذهن متولیان امر بوده هیچ  زمانی محقق نشد و خروجی دانشگاه ها در صحنه سیاسی کشور هیچ زمانی مشخص نبوده است. اما در کنار این موارد، ما در دانشگاه ما جنبش های دانشجویی داشتیم که هر از گاهی تلاش هایی داشتند تا بتوانند به عنوان بازیگر مستقل خود صحنه دانشگاه را نیز درگیر کند و اتفاقات جدی تری در این جهت رقم بزند.

*رابطه مستقیم کنش های بیرون جامعه با فعالیت تشکل های دانشجویی

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: اساس بخشی از درگیری دانشجو با واقعیت و عینیت جامعه است، عینیتی که نهادهای متولی جامعه رقم می زنند و این کنش های بیرون از صحن دانشگاه در آنچه ما در داخل دانشگاه می بینیم اثر گذار گذاشت. به این معنا اینکه اگر در صحنه سیاسی کشور جنب و جوشی باشد احتمالا دانشجویان نیز برای فعالیت های بیشتر رغبتی پیدا می کنند و بالعکس.

رحیمی یادآور شد: توقعی که همواره از دانشجویان وجود دارد، این است که آنها باید نوک پیکان باشند و صحنه را تغییر بدهند، اما مسئله جدی این است که تغییر دادن صحنه برای برخی ذی نفعان هزینه ایجاد می کند. چون بالاخره صحنه موجود به یک نقطه تعادلی رسیده است و برخی از این نقطه بهره می برند. اینکه جریان دانشجویی و دانشجو بدون وابستگی هایی که دارند، دنبال آرمان خواهی باشند و آن را محقق کنند، می توانند در این مسیر برای برخی هزینه هایی را بتراشد که کمترین هزینه های آن تغییر صحنه است. به این دلیل ما است که ما در دوره های مختلف شاهد سیاست زدایی در دانشگاه ها بودیم.

*سیاست زدایی از دانشگاه ها معطوف به دوره روحانی یا احمدی نژاد نبوده است

این فعال دانشجویی با بیان اینکه سیاست زدایی از دانشگاه هامعطوف به دوره روحانی یا احمدی نژاد نبوده است، گفت: این ماجرا بسیار اساسی تر است و شناسایی آن تباری دارد که بررسی این موضوع به ما برای اینکه چیکار باید بکنیم و در کجا قرار بگیریم کمک می کند. اگر چه این خواست را اگر ما در بین جنبش و تشکل های دانشجویی زنده نگه داریم و باور داشته باشیم که ما بازیگران خاص این صحنه هستیم می تواند مزیت های مطلقی داشته باشد که هیچ کدام از بازیگران حوزه سیاسی کشور ندارند.

*شرایطی که تشکل های دانشجویی می توانند صحنه را تکان دهند

رحیمی ادامه داد: در واقع تشکل دانشجویی حریتی دارد که شاید ما در هیچ نقطه دیگر آن را پیدا نکنیم. چرا که افرادی که در صحنه سیاسی کشور حضور دارند وابستگی های فردی، حزبی یا جناحی دارند که مانع انجام بسیاری از حرف ها یا کنش هاست. اما این ویژگی در بین تشکل های دانشجویی نیست، اگر این ویژگی ها حفظ شود می توان امیدوارم بود که تشکل های دانشجویی می توانند صحنه را تکان بدهند.

*باید یک تعریف و بازخوانی جدیدی از آنچه در غزه روی می دهد، داشته باشیم

این فعال دانشجویی از ماجرای فلسطین به عنوان یکی از اتفاقات مهم جهان اسلام یاد کرد و گفت: باید پرسید اتفاقی که در هفتم اکتبر افتاد تشکل های دانشجویی کجا بودند. تعداد زیادی از دانشجویان در کشورهای غربی در صحنه حضور داشتند اما ما در صحنه داخلی کشور فعالیتی به آن کیفیت لازم از سوی تشکل های دانشجویی ندیدیم. اگر چه قیاس این دو مورد اشتباه است انچه در خارج اتفاق می افتد قیام جوانان برعلیه حاکمیت های مستقر خود است؛ اما در کشور ما حاکمیت جمهوری اسلامی خود حامی این صحنه است. شاید به این دلیل است که دچار یک نوع سکوت و عدم کنش شدیم در این شرایط باید یک تعریف و بازخوانی جدیدی از آنچه در غزه روی می دهد داشته باشیم. اگر چه اراده ای وجود دارد که جنبش و تشکل های دانشجویی در همان نقطه متعادل قرار بگیرند و حرف های لبه دار نزنند، این شرایط برای آنها مطلوب است.

رحیمی ادامه داد: برخی اراده ها تلاش می کنند صحنه جنبش دانشجویی را که خود مستقل و بازیگر صحنه است را حذف کنند. در حالی که قرار است که ما در این صحنه ها آزمون خطاهایی داشته باشیم تا پس از آن در موقعیت های مختلف حضور داشته باشیم.

*می گویند فاتحه جنش دانشجویی خوانده شده است

رحیمی در پایان با بیان اینکه امروز دانشگاه در ایران در نقطه مطلوبی قرار ندارد، گفت: اگر چه امروزه جنبش و تشکل های دانشجویی به سبب ارتباط جدی که با صحنه دارند نتوانستند در نقطه آرمانی قرار بگیرند، با وجود این شرایط رسیدن به نقطه مطلوب ممکن است. گاهی ناامیدانه این فضا را نقد می کنند و می گویند فاتحه جنبش و تشکل دانشجویی خوانده شده است که کاملا در اشتباه هستند.

برپایه این گزارش میزگرد "مطالبه دانشجوی امروز" در آستانه روز دانشجو  با حضور دبیران دو تشکل بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان چهار دانشگاه کشور (تهران، صنعتی امیرکبیر، خواجه نصیرالدین و علامه طباطبایی) برگزار و در خصوص نقش مطالبه گری دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی حاضرین در این نشست به بحث و گفت‌وگو پرداختند؛ شما می‌توانید از طریق این لینک به متن گزارش اجمالی این میزگرد دسترسی داشته باشید.

انتهای پیام/

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha