• دوشنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402091309128
  • خبرنگار : 71604

اولین پرتاب موشک «آریان ۶» در ژوئن ۲۰۲۴ انجام می‌شود

اولین پرتاب موشک «آریان ۶» در ژوئن ۲۰۲۴ انجام می‌شود

تاریخ پرتاب قطعی موشک «آریان ۶» برای ژوئن سال ۲۰۲۴ در نظر گرفته شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، موشک باری سنگین و جدید اروپا بالاخره یک تاریخ پرتاب قطعی دارد. مقامات گروه ماموریت اعلام کردند که اولین ماموریت فضایی موشک «آریان ۶»(Ariane 6) متعلق به «آژانس فضایی اروپا»(ESA) ساخت شرکت «آریان‌اسپیس»(Arianespace)، زودتر از ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ نخواهد بود. آنها در جلسه توجیهی پخش زنده اضافه کردند که مجموعه‌ای از ماهواره‌های کوچک، شامل دو ماهواره ناسا بر فراز موشک قرار خواهند داشت.

پس از چهار سال تأخیر برای پرتاب آریان ۶، پیشرفت آن در حال سرعت گرفتن است. روز ۲۳ نوامبر، یک نمونه از موشک سنگین در گویان فرانسه، آزمایش حساس روشن شدن موتور را روی سکوی پرتاب به پایان رساند که «جوزف اشباخر»(Josef Aschbacher) مدیر آژانس فضایی اروپا، آن را یک نقطه عطف بزرگ دانست.

بیشتر بخوانید:

«آریان ۶»؛ آماده‌ی پرتاب

اشباخر گفت: با فرض اینکه همه چیز بدون هیچ مشکل اساسی پیش برود، انتظار داریم که آریان ۶ اولین پرواز خود را بین ۱۵ ژوئن تا ۳۱ ژوئیه سال آینده انجام دهد.

در هر حال، اشباخر بعدا در یک جلسه توجیهی هشدار داد که احتمال بروز تاخیر وجود دارد.

اولین پرتاب موشک «آریان ۶» در ژوئن ۲۰۲۴ انجام می‌شود
موشک آریان 6 در آزمایش روز ۲۳ نوامبر

موشک «آریان ۵» فضاپیماهای اروپا را برای بیش از ۲۵ سال پرتاب کرد و بیش از ۱۰۰ ماموریت را بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۳ به فضا فرستاد. مأموریت‌های برجسته این موشک شامل «تلسکوپ فضایی جیمز وب»، «کاوشگر قمرهای یخی مشتری»(JUICE)، فضاپیمای «روزتا»(Rosetta) و ماهواره‌های «گالیله»(Galileo) بودند که امکان دسترسی GPS را برای اروپا فراهم می‌کنند.

اروپا تاکید کرده که به توانایی پرتاب مستقل به فضا نیاز دارد اما اخیرا مانند بسیاری از صاحبان صنایع، به شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) متکی بوده است که برای مثال، ماموریت «اقلیدس»(Euclid) برای شکار ماده تاریک را در روز اول ژوئیه پرتاب کرد.

بیشتر بخوانید:

تلسکوپ رمزگشای جهان تاریک پرتاب شد

آریان ۶ در اوایل دهه ۲۰۱۰ برای پاسخ‌گویی به نیازهای جدید پرتاب شامل کاهش هزینه‌ها و پرتاب ماهواره‌های بیشتر به مدارهای مختلف به طور همزمان طراحی شد تا پس از بازنشستگی آریان ۵ جایگزین آن شود اما موانع فنی متعدد و همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ بر سر راه مأموریت برنامه‌ریزی‌شده آریان ۶ در سال ۲۰۲۰ قرار گرفتند.

اشباخر درباره شکاف ایجاد شده گفت: ما به معنای واقعی کلمه در بحران بودیم. با وجود این، امروز گزارش‌های منظم و دقیق پس از نشست‌های کارگروه آریان ۶ در اختیار کشورهای عضو آژانس فضایی اروپا، مردم و خبرنگاران قرار می‌گیرد.

اشباخر با قدردانی از کمک آریان‌اسپیس، «آریان‌گروپ»(Ariane Group) و «آژانس فضایی ملی فرانسه»(CNES) در رسیدگی به مشکلات ایجاد شده گفت: ما درس‌های خود را آموخته‌ایم. ما در کنار یکدیگر، اقدامات بسیار روشنی را برای غلبه بر بحران انجام داده‌ایم. باید بگویم که ما این کار را با هم انجام داده‌ایم و این فقط کار آژانس فضایی اروپا نیست.

آریان ۶ در حال حاضر در مرکز توجه قرار دارد تا عملکرد خوبی را در اولین پرواز خود داشته باشد. «مارتین سیون»(Martin Sion) مدیرعامل آریان‌گروپ، در همان جلسه توجیهی گفت: خوشبختانه، آزمایش روز ۲۳ نوامبر بسیار خوب پیش رفت و داده‌های به دست آمده از این تلاش نشان دادند که نتیجه مورد انتظار ماست.

با وجود این، آزمایش ۴۴ ثانیه کوتاه‌تر از نقطه عطف ۴۷۰ ثانیه‌ای مورد انتظار بود. مقامات می‌گویند، دلیل این است که حسگر اندازه‌گیری میزان سوخت باقی‌مانده در مخازن، از یک تنظیم محافظه‌کارانه برای شرایط آزمایش استفاده می‌کند و این مشکل احتمالا تأثیری بر پرواز نمی‌گذارد.

گروه ماموریت اکنون برای دو آزمایش بزرگ دیگر آریان ۶ در نیمه اول دسامبر آماده می‌شوند. آزمایش مرحله بالایی موشک روز هفتم دسامبر در محل پرتاب «لامپولدشاوزن»(Lampoldshausen) در «مرکز هوافضای آلمان»(DLR) انجام خواهد شد تا مشخص شود که در صورت اجرای پرتاب در شرایط ناملایم، موشک چگونه عمل خواهد کرد. یک هفته بعد در ۱۵ دسامبر، آزمایش بارگیری سوخت در گویان فرانسه انجام خواهد شد که شامل مراحلی از جمله روشن شدن موتور مرحله اصلی برای یک مدت کوتاه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha