• یکشنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402091208346
  • خبرنگار : 50294

رئیس سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد

"تغییر کاربری"؛بلای جان اراضی کشاورزی کردستان

"تغییر کاربری"؛بلای جان اراضی کشاورزی کردستان

ایسنا/کردستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تغییر کاربری اراضی و ساخت خانە باغ‌ها، بلا و آفتی است کە بە جان کشاورزی استان کردستان افتادە و این مهم در استان‌های دیگر به اندازه استان کردستان نیست.

پیمان اسکندری امروز (۱۲ آذر) در پنجمین همایش بین‌المللی بزرگداشت روز جهانی خاک با شعار "خاک و آب منشا زندگی" کە در دانشگاە کردستان برگزار شد، اظهار کرد: پنجم دسامبر و یا ۱٤ آذر بە ابتکار مدیریت آب و خاک فائو بە عنوان روز جهانی خاک نامگذاری شدە است.

وی عنوان کرد: امیدواریم خروجی این نوع همایش‌ها حساسیت بیشتری نسبت به حفاظت و صیانت از خاک را بە همراە داشتە باشد.

وی صیانت از آب و خاک را یکی از عوامل امنیت غذایی عنوان کرد و افزود: بر اساس هدف‌گذاری انجام شده برای جمهوری اسلامی ایران تا سال ۱٤۳۰ می‌بایست ۱٨۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید شود تا جوابگوی نیازهای ۱۲۰ میلیون نفر جمعیت در کشور باشد و در حال حاضر ۱۲٥ میلیون تن آن تولید شده است؛ لذا این‌ تولید باید از منابع محدود آب و خاک کشور و با روش‌های دانش بنیان و علمی تولید صورت گیرد.

اسکندری، یکی از اهداف جهاد کشاورزی را افزایش تولید با حفظ محیط زیست و منابع طبیعی ذکر کرد و ادامه داد: هموارە در طرح‌ها و استراتژی‌های خود بە این موضوع توجە داشتەایم کە افزایش تولید بدون هیچ گونە آسیبی بە محیط زیست و منابع طبیعی صورت گیرد.

وی تغییر کاربری اراضی کشاورزی را یک آفت رو بە افزایش در استان ذکر کرد و ادامە داد: در حال حاضر زمین کشاورزی در استان کردستان بە یک کالای سرمایەای تبدیل شدە و از تولید خارج شدە است.

اسکندری بیان کرد: تغییر کاربری اراضی و ساخت خانە باغ‌ها بلا و آفتی است کە بە جان کشاورزی استان کردستان افتادە است و این مهم در استان‌های دیگر به اندازه استان کردستان نیست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان عنوان کرد: خاک بستر تولید و سرچشمه حیات و نگهدارنده آب است و در بحث مقابله با اثرات زیانبار، تغییرات اقلیمی نیز بسیار موثر است و باتوجە بە پیشرفت‌های علمی انجام شدە در سطح دنیا، بستر غیرخاکی کە برای تولیدات فراهم شدە تنها یک درصد است.

پیمان اسکندری تصریح کرد: استان کردستان دومین استان کشور در تشکیل مدیریت حوزه خاک است و تاکنون مطالعات خاک‌شناسی ۲٦ هزار هکتار از اراضی کشاورزی انجام و ۱۰ هزار هکتار دیگر نیز در برنامە قرار دارد.

وی در ادامە بە موضوع کشاورزی حفاظتی اشارە کرد و افزود: با استفاده از طرح جهش تولید از ادوات کشاورزی و حفاظتی سالانە در ٤۰ هزار هکتار از اراضی استان به منظور جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت مواد آلی انجام می‌شود.

اسکندری خاطرنشان کرد: حوزە توسعه باغی در اراضی شیب‌دار نیز در ٦ هزار هکتار از اراضی استان انجام شده کە  این طرح در کنترل سیلاب‌ها و جلوگیری از فرسایش خاک مهم است.

وی یادآور شد: در حال حاضر ٦۱ هزار هکتار از اراضی استان کردستان مجهز به سامانه‌های نوین آبیاری هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha