• شنبه / ۱۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۷
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1402091107729
  • خبرنگار : 71505

دبیرکل مجمع کلانشهرهای ایران:

جلب مشارکت و سرمایه‌گذاری شهروندان راه مناسب تامین منابع مالی شهرهاست

جلب مشارکت و سرمایه‌گذاری شهروندان راه مناسب تامین منابع مالی شهرهاست

دبیرکل مجمع کلانشهرهای ایران گفت: جلب مشارکت و سرمایه‌گذاری شهروندان راه مناسب تامین منابع مالی شهرهاست.

به گزارش ایسنا، متولیان امروز در نشست خبری امروز شنبه با عنوان «همایش و نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر» که با حضور محسن رنجبر معاون امور شهرداری‌های بانک شهر و علی نمکی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و دبیر انجمن مالی ایران و دبیر علمی همایش برگزار شد، گفت: با جذب سرمایه‌های خرد شهروندان و مردم می‌توان در نهضت تامین منابع مالی موفق بود. پس از استقرار دوره جدید مدیریت شهری کمبودهایی را در تامین منبع مالی کلانشهرها حس می‌کردیم، کما اینکه بار بدهی قبلی هم بر روی دوش مدیران شهری وجود داشت.

وی افزود: بر همین اساس مقرر شد با کمک دولت راهی برای کاهش این بار مالی و تامین کمبودها پیدا کنیم.  با یک بررسی می‌توان به این نتیجه رسید که بودجه مدیریتی کلانشهرهای کشور کفاف نگهداشت و اجرای طرح‌های شهری را نمی‌دهد بر همین اساس پس از مطالعات صورت گرفته مشخص شد یکی از بهترین راه‌ها برای تامین منابع مالی شهرها جلب مشارکت شهروندان و سرمایه گذاری آنهاست و با تکیه بر این نوع از مشارکت است که  شهرها را می‌توانیم اداره کنیم.

وی اینکه کرد: برای تغییر رویکرد پیشین از مشورت اساتید حوزه اقتصاد، سرمایه و بورس استفاده کرده‌ایم و تصمیم گرفته‌ شد برای تغییر ریل‌ تامین منابع مالی شهرداری‌ها به برگزاری همایش و نمایشگاه با هدف آشنایی مدیران کلانشهرها در رابطه با جذب سرمایه‌گذاران خرد و البته کلان اقدام کنیم.

وی ادامه داد: همایش و نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر از ۲۳ تا ۲۵ آذرماه برگزار خواهد شد بر همین اساس در روز ۲۳ آذر ماه همایشی با حضور مدیران ارشد مدیریت شهری، مسئولان بورس و نهادهای مالی برگزار می‌شود در این همایش به دنبال دعوت از معاون اول رئیس جمهور نیز هستیم. از روز ۲۳ تا ۲۴ آذرماه نیز نمایشگاهی با حضور دست‌اندرکاران مالی برگزار و در حاشیه آن نیز تفاهم نامه‌هایی بین شهرداری‌ها با شرکت‌های سرمایه گذاری و نهادهای مالی منعقد می‌شود.

دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران تاکید کرد: این اتفاق برای اولین بار در حوزه مدیریت شهری رقم می‌خورد و تا الان نیز تامین منابع مالی از سوی شهروندان نداشتیم اگر عنوان نهضت را برای این اقدام به کار بردیم به این دلیل است که در حوزه‌های مدیریت شهری از مردم می خواهیم تا در اداره شهر با مشارکت سرمایه های خرد خود کمک کنند. مطالعات نشان می‌دهد زمانی که سرمایه‌های خرد در اختیار مردم باشد؛ کاری از پیش نمی‌رود، اما وقتی این سرمایه‌ها تجمیع می‌شود؛ قابل استفاده  در اجرای پروژه‌های شهری است.

متولیان در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالی درباره چگونگی اجرای طرح مشارکت سرمایه‌های خرد از سوی شهروندان گفت: در حال حاضر  شهرداری‌ها با پول مردم اداره می‌شوند. هم‌چنین از گذشته شهرداری‌ها در اجرای پروژه‌های کلان خود با انتشار اوراق مشارکت و تنظیف آن در بازار سرمایه؛ از سوی بانک عامل مردم با خرید این اوراق در طرح به نوعی مشارکت می کردند. اما اکنون در نظر داریم این سود به جای اینکه به موسسات مالی برسد؛ به مردم برسد به عبارتی شهروندان هم از پروژه سود مالی و هم سود اجتماعی ببرند.

وی افزود: برخی از پروژه‌های شهری عام المنفعه است و از منابع شهرداری‌ها برای پیشبرد آن‌ها استفاده می‌شود. اما در سایر پروژه‌هایی که سودآور است اگر استانداردهای لازم تهیه شود و سازمان بورس این سود آوری را تایید کند؛ می‌توان آن را به عنوان فرصت‌های سرمایه گذاری معرفی کرد.

متولیان با اشاره به مشکلاتی که پیش از این در حوزه سرمایه‌گذاری در کشور وجود داشته است ادامه داد: متاسفانه در گذشته قانونی برای جذب سرمایه نداشتیم و شهرداری‌ها به سرمایه گذار به عنوان پیمانکار نگاه می‌کردند؛ اما از  سال گذشته با تصویب قانون درآمدهای پایدار در مجلس و تهیه و تدوین آیین‌نامه آن؛ وضعیت حوزه سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه بهتر شده‌اند.

وی ادامه داد: قبول داریم که شهرداری‌ها زبان مشترک همکاری با سرمایه گذاران را بلد نیستند و در نظر داریم در قالب نهضت تامین مالی شهر با برگزاری دوره‌های آموزشی به مدیران شهری آموزش دهیم.

در ادامه این نشست محسن رنجبر، معاون امور شهرهای بانک شهر نیز گفت: شهرداری نهادی وابسته به مردم است. کلمه نهضت از اینجا انتخاب شده که بتوانیم هم‌افزایی کلان میان سرمایه‌گذاران و مدیریت‌های شهری برای اداره شهر ایجاد کنیم.

وی افزود: تجمیع سرمایه‌های خرد  آنها را تبدیل به رودی خروشان در توسعه شهر می‌کند. موضوع مهم در این میان تامین مالی شهر است و ما از ظرفیت و فکر کسانی که توسعه دهنده شهر هستند؛ استفاده خواهیم کرد. اگر در شهری کیفیت زندگی افزایش پیدا کند در حوزه‌های انسانی و اجتماعی نیز  پیشرفت می‌کند. شهرداری‌ها منابع و مصارفی دارند. در تامین منابع می‌توانند از محل عوارض شهری، منابع عمومی و یا از محل فروش اموال و در نهایت دریافت تسهیلات مالی و انتشار اوراق مشارکت استفاده کنند که تمام این راه‌ها باز هم نمی‌تواند مشکلات مالی کلانشهرها را حل کند.

در بخش دیگری از این نشست علیرضا نمکی عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز گفت: واژه نهضت به معنای برخاستن و شروع مجدد است، ما به دنبال تغییر هستیم و سعی می‌کنیم درک مشترکی بین حوزه مالی و اداره شهرها ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه نهادهای مالی باید درک بهتری از پویایی شهر داشته باشند گفت: اعتقاد داریم در تامین منابع مالی پنج رکن تاثیرگذار وجود؛ رکن اول شهرداری‌ها، رکن دوم نهادهای مالی، رکن سوم حوزه توسعه دهندگان حرفه‌ای هستند و نهادهای سازنده فعالی که می توانند فعالیت کنند، رکن چهارم دولت و رکن پنجم نیز مردم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha