به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، چهارمین همایش ادبی فخر ایران و آیین رونمایی از خودروی دانشمند برجسته هستهای کشور، دکتر «محسن فخریزاده» امروز (چهارشنبه) در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس انجام شد.
در این مراسم،حجتالاسلام آقاجانپور رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع اظهار کرد: برخی افراد از من میپرسند که چرا شهید فخریزاده گمنام بود؟ و شناختش بعد از شهادتش رقم خورد؛ اما نه آنچنان که باید بشناسند. در پاسخ به این سوال میگویم که این امر دو دلیل داشت؛ اول اینکه شهید فخریزاده به دانش حساس و اقتدارآفرینی دست پیدا کرده بود و این موضوع را دشمن نباید متوجه میشد و دوم اینکه شهید همواره از شهرت گریزان بود. شهید فخریزاده همواره در مجالس در جایی مینشست که دیده نشود و به همین دلیل ما فیلمی که به اندازه حتی ۲۰ دقیقه هم باشد، از ایشان نداریم. روایتی از امیرالمومنین علی (ع) نیز نقل شده است که میفرمایند جانم فدای کسانی که در روی زمین گمنامند، اما در آسمانها بسیار شهرت دارند.
وی با ذکر خاطرهای از شهید فخریزاده گفت: بنده یک هفته قبل از شهادت این شهید توفیق پیدا کردم که در مجموعه «سپند» حضور پیدا کنم و ایشان را ببینم. شهید با نهایت تواضع با بنده صحبت میکردند و تواضع ایشان مورد تأیید همه افرادی که در سپند حضور داشتند، بود. بنده خطاب به ایشان گفتم که آقای دکتر! شنیدهام برای مقابله با کرونا اقداماتی انجام دادهاید؟ درست است؟ ایشان پاسخ دادند که بله، درست است؛ اولین کیت تشخیص را تولید کردهایم و اولین واکسن کرونا هم بهزودی تولید خواهد شد.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع بیان کرد: با اطمینان میگویم که شهید فخریزاده در بهشت با پیامبر اعظم حضرت محمد مصطفی (ص) همنشین است؛ زیرا پیغمبر اکرم (ص) میفرمایند نزدیکترین افراد به من کسانی هستند که راستگویی و صداقت داشته باشند؛ همچنین ایشان میفرمایند افرادی که امانتداری را پیشه خود کردهاند با من همنشین خواهند شد.
حجتالاسلام آقاجانپور یادآور شد: شهید فخریزاده متولد شهرستان قم است و با علمای قم ارتباط داشت. ما در آن جلسه با شهید بزرگوار وقایعی را که در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی رخ داده بود و عدهای از مردم انقلابی در قم به شهادت رسیدند، مرور کردیم و ایشان خاطرات بسیار زیادی از مبارزات انقلابی خود بیان کرد. شهید فخریزاده بعد از پیروزی انقلاب به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و در بخش فرهنگی سپاه در کردستان کار میکرد؛ زیرا معتقد بود که باید در این منطقه کار فرهنگی انجام داد.
«سیدمحمد حسینی» معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز طی سخنانی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هستهای کشور بهویژه شهید محسن فخریزاده، اظهار کرد: زبان بنده برای توصیف و سخن گفتن از شهید فخریزاده و دیگر شهدا قاصر است. شهدا را فقط خداوند متعال میتواند توصیف کند. شهید فخریزاده هم از حیث معنویت و هم در حوزه علمی جایگاه بسیار رفیعی داشت، او یک مدیر توانا و صاحب سبک بود که در حوزههای مختلف هماهنگیهای بسیار دقیقی ایجاد کرده بود. ای کاش شهید فخریزاده امروز حضور داشت و میدید که خون پاک شهدای مظلوم غزه چگونه رژیم صهیونیستی و آمریکا را روسیاه کرده است، البته شهید همیشه زنده است و ناظر و آگاه بر امور دنیوی است.
سردار سرتیپ دوم «محمدقاسم ناظر» مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز در این مراسم طی سخنانی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هستهای کشور، به ویژه شهید محسن فخریزاده، اظهار داشت: چهار سال قبل، شهادت دکتر محسن فخریزاده بار دیگر چهره کریه و رو به زوال رژیم منحوس صهیونیستی وجوخه ترور استکبار جهانی و پایگاه نظامی رژیم تروریست آمریکا را بر همگان روشن کرد.
سردار ناظر گفت: این ترور خباثتآلود نشان از عمق ترس و استیصال دشمنان مرعوب و سرسپردگان داخلی و خارجی از پیشرفتهای چشمگیر کشور در صنایع نوین و دستیابی به مدارج بالای علمی و فناوری و نشان از اوج حقد و حقارت آمریکا و اسرائیل و اذنابش از سیلی دانشمندان نخبه و فرزندان برومند این مرز و بوم بود.
مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تصریح کرد: ترور شهید فخریزاده اگرچه ضربه سنگینی به صنایع دفاعی کشور بود، اما رژیم صهیونیستی و آمریکا باید بدانند که حرکت در مسیر راه شهید فخریزاده و دیگر شهدای هستهای هرگز دچار وقفه نمیشود و درخت تنومند نظام مقدس جمهوری اسلامی با خون مطهر شهیدان وطن روزبهروز مستحکمتر و دشمنان اسلام بیش از پیش به اضمحلال و نابودی نزدیکتر خواهند شد.
سردار ناظر افزود: امروز موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مفتخر است که از خودروی مورد هدف شهید فخریزاده رونمایی کند تا سندی بر حقانیت راه شهید فخریزاده باشد.
سید مجتبی ابطحی دبیر کل کنفرانس بینالمللی حمایت از فلسطین نیز گفت: دشمن صهیونیستی در ۱۵ مهر با عملیاتی ترکیبی روبرو شد. دشمن نیز برای برخورد با این عملیات دست به مجموعه جنایتی زد اسرائیلیها به جنایت ترکیبی روی آوردند و فلسطینیها هم مقاومت ترکیبی را انجام دادند. مقاومت ترکیبی جبهه مقاومت منجر به پیروزیهایی ترکیبی نیز شد و میزان این موفقیتها در حال افزایش است.
وی اضافه کرد: دستاورد پیروزهای جبهه مقاومت به گونهای است که دشمن حتی نتوانست یک رزمنده مقاومت را به اسارت دربیاورد و یا تسلیحات نیروی مقاومت را از بین ببرد. همین موضوع سبب شد برای آتشبسهای بعدی حماس شرطهای جدیدی اضافه کند. چهار شرط اخیر حماس برای آتشبس دوباره ازجمله این موارد است. این موفقیتها نشان میدهد حماس هماکنون مدیریت زمان را در اختیار دارد و اتفاقهای زیبا در انتظار مقاومت است.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه جهان جدیدی در حال خلق شدن است گفت: آن زمان گذشت که امثال چرچیل، استالین و روزولت مینشستند و دنیا را تقسیم میکردند. امروز جهان اسلام سهم عظیمی برای خود در دنیا قائل است. ما از قدرت منطقهای به سمت قدرت جهانی شدن رفتهایم.
ابطحی در خاتمه سخنانش تاکید کرد: حضرت آقا در سالهای ۹۳ و ۹۴ به جوانان غربی نامه نوشتند . تاثیرات این نامهها بعد از هفت و هشت سال مشخص شده است. چون در بسیاری از نقاط اروپا اعتراضهایی ضد اسرائیلی را شاهد هستیم.
رونمایی از مجموعه اشعار «فخر ایران ۲» به کوشش شاعر و پژوهشگر شعر آیینی، محمدمهدی عبداللهی و قطعه موسیقایی میلاد هارونی، برای شهید فخریزاده از دیگر بخشهای این مراسم است.
امیر سرتیپ «نبی سهرابی» جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس طی سخنانی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هستهای کشور بهویژه شهید محسن فخریزاده، با بیان اینکه، رسالت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس انتقال فرهنگ و پیام شهدا به نسل جوان است، اظهار داشت: امروز برای اینکه جلوهای از عظمت فخر ایران را به نمایش بگذاریم، خودروی مورد هدف این دانشمند عزیز را در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در معرض نمایش گذاشتیم تا نسل جوان از نزدیک شاهد گوشهای از جنایت صهیونیستها در حق دانشمندان هستهای کشورمان باشند.
امیر سهرابی در ادامه با ذکر خاطرهای از شهید فخریزاده گفت: در جلسهای که با شهید فخریزاده داشتیم، از جایگاه کشورمان در سلاحهای لیزری سؤال کردیم که شهید فخریزاده با کمی لبخند گفت: «خیلی از غربیها عقب نیستیم.»
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تصریح کرد: اطلاعات مربوط به ترور دانشمندان هستهای اگر از طبقهبندی محرمانه خارج شود، نسل جوان در جریان عظمت این شهدا قرار خواهند گرفت که دشمن چقدر از تلاش و کوشش آنها در پیشرفت علم و فناوری کشورمان عصبانی است که اقدام به ترور کور این عزیزان میکند.
در ادامۀ این مراسم از خانوادۀ شهدای هسته ای تجلیل شد.
در پایان این همایش نیز از خودرو شهید دکتر محسن فخریزاده در حادثه تروریستی آبسرد با حضور خانواده های معظم شهدای هسته ای رونمایی شد.
در این محفل ادبی برخی از شعرای آیینی ما اشعاری در تکریم شهید فخری زاده خواندند.
انتهای پیام
نظرات