• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1402090805505
  • خبرنگار : 71650

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی پیشنهاد کرد

برگزاری مانور زلزله‌های بزرگ مقیاس

برگزاری مانور زلزله‌های بزرگ مقیاس

رئیس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، برگزاری مانور زلزله‌های بزرگ مقیاس هر ۵ یا ۱۰ سال آنهم در مناطقی که جمعیت زیادی از مردم درگیر زلزله می‌شوند را پیشنهاد داد.

به گزارش ایسنا، محمد حسن بازیار در مراسم بیست و پنجمین مانور سراسری زلزله که با شعار مدرسه ایمن و جامعه تاب آور ساعت ۱۰ صبح امروز در سراسر کشور برگزار شد، اظهارکرد: تجریه زلزله ترکیه به ما آموخت که توجه به مشارکت عموم مردم در زمان وقوع حادثه بسیار مهم است و بدون این امر تلفات ناشی از زلزله به شدت و بی‌مورد افزایش می‌یابد.
 
وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است تمهیداتی شود که مردم عادی و خارج از سازمان‌های اداری در بحث زلزله مشارکت داشته باشند و بدانند وقتی زلزله بزرگی اتفاق افتاد چه اقداماتی باید انجام شود. در این زمینه باید همانند مانور زلزله سالیانه مانورهای بزرگ برای زلزله‌های بزرگ در منطقه‌ای که احتمال می‌دهیم آنجا جمعیت زیادی از مردم درگیر زلزله می‌شوند را به صورت پنج یا ۱۰ ساله تدارک ببینیم و مردم را آموزش دهیم.
 
رئیس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: اساسا برای وقوع زلزله مثل همه پدیده‌های دیگر نیاز به تمهیداتی داریم که بخشی از این اقدامات برای کاهش خطرات زلزله از نوع نرم افزاری است که شامل آمادگی مدیریت وقوع بحران می‌شود اما بخشی از این اقدامات مقابله با صدمات ناشی از زلزله در حوزه آمادگی است. امروز در بخش دوم در حال انجام تمرینات هستیم تا دانش آموزان را آموزش دهیم.
 
بازیار از دانش‌آموزان خواست تا تمرینات ارائه شده برای مقابله با خطرات زلزله را آموخته و به آن عمل کنند و در خانواده خود آموزش دهند.
 
وی در بخش دیگر سخنان خود توضیح داد: از اواسط دهه ۷۰ شمسی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله پیشنهاد مانور همگانی زلزله را ارائه کرد و از آن زمان تا کنون در این زمینه فعالیت دارد. زلزله نوعی پدیده طبیعی است که نحوه مواجهه و برنامه ریزی ما با آن می‌تواند آن را تبدیل به نعمتی کند تا از آن برای بالا بردن استاندارد زندگی خود استفاده کنیم‌.
 
همچنین در بخش دیگر این مراسم، سید هاشم حسین المدنی رئیس سازمان جوانان هلال احمر اظهارکرد: ما طرح "دادرس" به معنی دانش آموزان آماده در روزهای سخت را اجرا کردیم. در این راستا پناه گیری و ارزیابی مصدوم را به دانش آموزان آموزش می‌دهیم. همچنین بحث احیای قلبی و ریوی را در دست کار داریم تا دانش آموزان با احیاء نیز آشنا شوند.
 
به گفته وی، این سازمان در سال گذشته قریب به ۳۰۰ هزار نفر را با همکاری آموزش و پرورش ، آموزش داده است و این آمادگی وجود دارد تا کانون‌های دانش آموزی این سازمان از ۸۰۰۰ عدد بیشتر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha