• یکشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۲ / ۱۷:۲۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402090503398
  • خبرنگار : 71498

مدیرعامل آبفای استان تهران:

رژیم خشکسالی در استان تهران تغییر کرده است

رژیم خشکسالی در استان تهران تغییر کرده است

مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: رژیم خشکسالی در استان تهران تغییر کرده و ما در ۵۰ سال گذشته ۲ سال خشکسالی و چند سال ترسالی داشتیم ولی امسال سومین سال خشکسالی را پشت سر گذاشتیم و هر ساله با منابع آبی کمتری مواجه شدیم. البته اقداماتی را انجام دادیم که این تنش به مردم منتقل نشود.

به‌ گزارش ایسنا، محسن اردکانی در نشست قرارگاه مدیریت تنش آبی با اشاره به تشکیل سه قرارگاه تامین، توزیع و مصرف، اظهار کرد: سه قرارگاه آب و سه زیرکمیته قرارگاه تامین توزیع و مصرف در آبفای استان تشکیل دادیم. امسال اولویت با قرارگاه مدیریت مصرف و تقاضاست. مدیریت مصرف و تقاضا بخش عمده‌ای سهم مردم است که انشالله شهروندان با مصرف بهینه ما را به جهت گذر از تنش آبی یاری رسانند.

مدیرعامل آبفای استان تهران همچنین به برنامه های کوتاه‌مدت در بحث تامین و توزیع به برنامه‌های بلندمدت انتقال آب از محل علاج‌بخشی سد لار و طرح خط انتقال جایگزین سد طالقان اشاره کرد و در خصوص بارش‌ها در پاییز گفت: گرچه سازمان هواشناسی پیش بینی می‌کرد که ما پاییز فرانرمالی رو داشته باشیم اما تا به حال تقریبا ۲۶ درصد کاهش بارندگی نسبت به میانگین نرمال ۵۰ ساله گذشته داشتیم. ما همچنان سیاست انقباضی را پیش رو داریم و در این سیاست از مردم شریف تقاضا داریم که همچون گذشته ما را در زمینه تقاضا و مصرف یاری کنند.

با مشترکان پرمصرف برخورد می‌شود

در ادامه خسروی - معاون بهره‌برداری آبفای استان تهران - گفت: این قرارگاه به صورت کاملا کارشناسی انجام می‌شود و ما وظیفه داریم که بتوانیم بهترین خدمات را به مردم ارائه دهیم. در این قرارگاه تصمیماتی گرفته می شود که ما بتوانیم خشکسالی را با کمترین اثر و کمترین ضرر و زیان در بخش آب شرب شهروندان بگذرانیم. خوشبختانه مصوباتی که در این قرارگاه داریم به صورت هر دو هفته یک بار پیگیری می شود و با توجه به روند عملیات و برنامه ها و اجرای آنها توانستیم تابستان ۱۴۰۲ را با کمترین تنش بگذرانیم.

وی افزود: ما قرارگاه را با همان شدت ادامه می دهیم چون پیش بینی می کنیم در سال ۱۴۰۳ هم همچنان بارندگی زیادی نخواهیم داشت و برای اینکه تابستان سال ۱۴۰۳ هم بدون دغدغه برای شهروندان داشته باشیم تمامی بندهای قرارگاه را پیگیر هستیم.

خسروی ضمن قدردانی از شهروندان به جهت کاهش بیست میلیون متر مکعبی مصرف آب در شش ماهه ابتدای سال  گفت: آبفا ضمن برخورد با مشترکین پر مصرف در مرحله اول اخطار در مرحله دوم قطع موقت و در مرحله سوم قطع مدت دار را در برنامه کاری خود دارد و همچنین با همکاری استانداری در خصوص مصرف اداراتی که مصارف بیشتر از حد مجاز دارند برخورد قاطع انجام می شود.

همچنین محمد تقی حسین زاده - مدیر عامل آبفای منطقه ۴ - به خشکسالی‌های پی در پی اخیر اشاره داشت و گفت: امروز در قرار گاه آبی سیاست بر این است که ما بتوانیم در زمینه‌های تامین توزیع و مصرف سیاست درستی را اعمال کنیم و با توجه به شاخص های هواشناسی متاسفانه ۲۶ درصد نسبت به دوره بلند مدت بارش کمتر داشتیم در نتیجه بیشترین سیاست این قرارگاه در شرکت آبفای استان تهران بر این است که ما بتوانیم در تامین و توزیع به گونه ای رفتار کنیم که میزان کاهشی که در بارش داشتیم را پوشش دهیم و بخش دیگر از شهروندان تقاضا داریم که مصرف بهینه را سر لوحه کار خود قرار دهند.

وی افزود: با توجه به این خشکسالی ذخیره سد ها به شدت پایین آمده یعنی کاهش میزان آب در مخازن کاملا مشهود است بنابراین امیدواریم این بارش‌های اخیر بر اساس آمارهای هواشناسی بیشتر شود و ذخایر سدها به حد قابل قبولی برسد تا آبفا مشکلی در ارتباط با تامین و توزیع نداشته باشد. هر چند سیاست‌های مصرف باید بر اساس آموزه‌های فرهنگی و دینی در بین عموم شهروندان نهادینه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۶ ۰۷:۱۷

این چه آبیه به خورد مردم میدن تمام املاح و رسوبات لوله های زنگ زده آهک که از خود اب بیشتره فقط کلر میزنن میدن دست مردم اسمش هم اب تصویه گذاشتن سطح مواد سمی رو ازمایش کنید میفهمید چی مینوشید

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۶ ۱۲:۱۴

مشکل ایران عدم دانشمندان واقعی علوم هواشناسی است مسئولین ملتفت نشده اند که این خشکسالی ها امری طبیعیست یا دیگر کشورهای مقتدر با تجهیزات مدرن سری مانند هارپ عمدن در حال خشکاندن ایران هستند این مشکل واقعیست که سر منشا واقعی این رویکرد خشکسالی را نمی شناسند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۶ ۲۱:۵۸

احسنت به شما

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۶ ۲۰:۱۹

وقتی پر مصرف و اونایی که استخر دارند تاوان نمی دهند همینه...طرف در جنوب شرق تهران دو برابر ظرفیت استخراج و اب را ساعتی یک میلیون به چهاردیواری می فروشد با اسم گاوداری و کشاورزی ولی خودش عامل چهاردیوار سازی ...وقتی برقش هم تقریبا رایگان باشه همینه ..باید حداقل برق کشاورزی هم افزایش یابد و در چاهها کنتور برای میزان استخراج قرار داد و سالی سیصد میلیون پول دریافت و مقداری از این پولها صرف جنگل کاری شود

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۷ ۰۰:۰۱

فقط این خشک سالی به این وسعت در ایران است که چرا باز معلوم نیست ومسئولین هم کاری نمیکنن قرار بود بارور کردن ابرها انجام بشه اون هم نشد دنیا خشکسالی هست اما مثل ما نه .

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۸ ۰۷:۵۱

تنها عامل كم بارش در تهران فقط ساخت و سازهاي عمودي بالاي چارطبقه است كه در تهران و ساير شهرستانهاي كم بارش سازه مسكوني در هر مساحتي به استثناي همكف نبايد از چهارطبقه بيشتر تجاوز كنند كه حتي در تركيه و اروپا كه از بارش كافي برخوردار هستند در بلندمرتبه سازي افراط نميكنند