• یکشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1402090502918
  • خبرنگار : 71429

دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی:

در غزه قواعد حقوق بشر تعطیل بود

در غزه قواعد حقوق بشر تعطیل بود

دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی گفت: منظومه فکری غرب در مواجهه با مقدسات مسلمانان، دچار تعارض و دوگانگی است.

به گزارش ایسنا، محمدحسین ضیایی فر در نشست علمی ابعاد حقوقی مقابله با توهین به مقدسات از منظر حقوق بین الملل که از سوی مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار شد،  گفت: حقوق بین الملل بسیار درهم آمیخته با سیاست بین الملل است. در قضایای غزه دیدید که تمام قواعد حقوق بشردوستانه تعطیل بود و وضعیت میدان باعث شد که آتش بس موقت برقرار شود؛ لذا کلیت مباحث مربوط به آزادی بیان و عقیده و حقوق بشر اگر همراه با واقعیات سیاسی و مناسبات قدرت در سطح جهانی مورد توجه قرار نگیرد،  ما را از رسیدن به آنچه حق و حقیقت است دور می کند.

وی افزود: قطعنامه های متعددی در شورای عمومی تصویب شده و تا الان هم معمولا هرساله چند قطعنامه در بحث های حقوق نرم تصویب می‌شود.

ضیایی فر تصریح کرد: موضوع احترام به اسلام و مسلمانان یا احترام به یهود و یهودیان که در غرب معضلی است فقط با ابزارهای حقوقی نمی شود حل و فصل کرد حتما باید  متغیرهای دیگر را مورد توجه قرار دهیم.

وی افزود: منظومه فکری غرب در نوع مواجهه با مقدسات مسلمانان دچار تعارض و دوگانگی است. از یک طرف بر آزادی بیان تاکید می کنند و خودشان را دموکراتیک میدانند ولی از طرف دیگر حاضر می شوند برای  فردی پلیس بگذارند تا در مراسم رسمی به کتاب مقدس  یک‌ میلیارد و اندی مسلمان جسارت کند؛ لذا این  موضوع مشخص است که به دنبال آزادی بیان نیستند و  در منظومه فکری و عملی اتحادیه اروپا ما تعارض و دوگانگی را می بینیم.

وی ادامه داد: در قضایای اخیر وقتی برخی کشورهای اروپایی  دیدند که تمام کشورهای اسلامی آنها را محکوم کردند و تهدید به تحریم کالاهای برخی کشورها کردند، فوری مثلا در دانمارک اعلام شد که قانون خودشان را اصلاح می‌کنند یا در سوئد ما شاهد صدور یک رای بودیم که مربوط به چند سال قبل  و راجع به  توهین به قران بود و قوه قضاییه آن را محکوم کرد؛ لذا دوگانگی را دارند و این دوگانگی را در مذاکرات سیاسی مجمع عمومی و شورای حقوق بشر می بینیم.

ضیایی فر افزود: اگر نظریه های تفسیری میثاق را ببینیم یا ماده مربوط به آزادی بیان را ببینیم متوجه می شویم که مربوط به سالهای قبل است و الان شرایط فرق کرده است. ما دولت های اسلامی نباید منفعل باشیم و باید بسمت عرصه گفتگوها و تدوین گزارشات برویم و حضور فعال داشته باشیم و نظر بدهیم. جوامع اسلامی که مدعی دغدغه در خصوص مقدسات هستند سوزن به خود بزنند که چقدر دگراندیشی دینی را  می‌پذیرند و چقدر باورهای اعتقادی مختلفی که وجود دارد را رعایت می کنند. باید در سطح جوامع اسلامی بپذیریم باورها و دیدگاه ها باید نقد شود.

وی در پایان گفت: اگر می خواهیم موفق باشیم و در تعامل با جامعه غرب دستمان پر باشد باید آزادی بیان و  عقیده را  بیشتر رعایت کنیم. ما باید به نحوه عملکرد کشورهای اسلامی و خودمان توجه کنیم زیرا متاسفانه کشورهای اسلامی در برخورد با آزادی بیان و عقیده پرونده خوبی ندارند و ما الان آمادگی گفتگوهای جدی با هم را نداریم. دنیای امروز دنیای ارتباطات است و ما باید  به مبانی قرآنی برگردیم زیرا مبانی قرآنی چارچوب مناسبی را در اختیار ما قرار می دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha