• شنبه / ۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402090402460
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

تولید سامانه‌ای برای استخراج پارامترهای جو بالا در کشور

تولید سامانه‌ای برای استخراج پارامترهای جو بالا در کشور
عکس تزئینی است

با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته، رادیو سوند دیجیتال با قابلیت اندازه‌گیری پارامترهای جو فوقانی زمین توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی و تولید شد.

به گزارش ایسنا، شروین امیری، رئیس هیات مدیره این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: محصولی که در این شرکت دانش‌بنیان روی آن کار می‌کنیم، پروژه‌ای به نام رادیو سوند دیجیتال است که با حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری فرآیند تولید این محصول برای نخستین بار در کشور در حال انجام است. در واقع از فاز پژوهشی تا تولید نیمه‌صنعتی و صنعتی این محصول، برای اولین بار در کشور توسط این مجموعه در حال انجام است.

وی، کاربرد اصلی این سامانه دانش‌بنیان را در حوزه استخراج پارامترهای جو بالا دانست و تصریح کرد: این سامانه پارامترهایی مانند فشار هوا، سرعت باد، جهت باد، دما و رطوبت را از سطح زمین تا ارتفاع ۳۰ کیلومتری از جو زمین اندازه‌گیری و اطلاعات مربوطه را ارسال می‌کند. سپس اطلاعات دریافت شده در ایستگاه زمینی تجزیه و تحلیل شده، به صورت کدهای بین‌المللی درمی‌آیند و در شبکه هواشناسی دنیا ارسال می‌شوند.

وی با بیان اینکه این سامانه محصولی یکبار مصرف است و سالانه تعداد زیادی از آن متناسب با تعداد فرودگاه‌های کشور استفاده می‌شود، تصریح کرد: از آنجا که این محصول یکبار مصرف است، سالانه ۱۰ تا ۱۵ هزار عدد از آن مورد استفاده قرار می‌گیرد که استفاده غیرنظامی دارد؛ اما به دلیل کاربردهای این محصول در حوزه هوافضا، در بخش دفاعی هم سالانه تعدادی از آن مصرف می‌شود.  

تولید نسل چهارم رادیو سوند دیجیتال در کشور

امیری حمایت‌ها و تسهیلات ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته را در دستیابی به موفقیت در تولید رادیو سوند دیجیتال بسیار مؤثر ارزیابی و تاکید کرد: این ستاد در تولید نسل سوم رادیو سوند دیجیتال هم حمایت‌های لازم را انجام داد و هم تسهیلات در اختیار ما قرار داد. در حال حاضر هم مشغول تولید نسل چهارم این محصول هستیم که گرید بین‌المللی دارد. 

وی در ادامه اضافه کرد: یکی از زحمات بسیار مؤثری که این ستاد و معاونت علمی متقبل شدند و به ثمر رسید، بحث تعاملات بین مجموعه ما و سازمان ملی استاندارد ایران بود. برخی موضوعات نانوشته جهت اخذ گواهی استاندارد برای محصولات دانش‌بنیان وجود داشت که با حمایت‌های این ستاد، ارتباطات لازم برقرار شد و هم اکنون محصول رادیوسوند دیجیتال، گواهی سازمان ملی استاندارد را دارد و به عنوان یک محصول استاندارد مورد تایید این سازمان شناخته می‌شود.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، امیری خاطرنشان کرد: در مورد گواهی انطباق محصول با استانداردهای بین‌المللی هم ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته کمک بسیاری کرد که این زنجیره ایجاد شود و این اتفاق رخ دهد.

رئیس هیات مدیره این شرکت دانش بنیان درباره میزان اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم این مجموعه اظهار کرد: در مجموع در این شرکت ۱۴ نفر مشغول به کار هستند که تعدادی از این افراد به صورت تمام وقت و تعداد دیگری به شکل پاره وقت کار می‌کنند. حدود ۴ نفر از اعضای هیات علمی هم در این مجموعه اشتغال به کار دارند که دارای مدارک کارشناسی ارشد و دکتری در گرایش الکترونیک، مخابرات و هواشناسی هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha