• سه‌شنبه / ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403122114467
  • منبع : مطبوعات

جولان جانی‌ها

جولان جانی‌ها

اعدام‌های خیابانی و کشتار گسترده غیرنظامیان علوی توسط عناصر جولانی در سایه سکوت رسانه ای همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، روزنامه خراسان نوشت: نیروهای تحریرالشام و سایر گروهک‌های تکفیری و تروریستی تحت فرمان ابومحمد جولانی طی چند ماه گذشته با هدایت و حمایت عوامل و کشورهای خارجی تلاش بسیاری کردند چهره‌ای دموکراتیک و عقلانی از خود به جهان مخابره کنند؛ تصویرسازی‌ای که توسط برخی کشورهای اروپایی نیز حمایت و همزمان با انتشار اخبار دروغین و اغراق شده درباره نظام سابق سوریه همراه شد و در عرض چند هفته تکفیری‌هایی که تا چندی پیش در پوشش و گویش با داعش در رقابت بودند، به سیاستمدارانی کت و شلواری و کراوات‌زده تبدیل شدند که در کاخ ریاست‌جمهوری سوریه به استقبال هیئت‌های دیپلماتیک اروپایی می‌رفتند.

این روند پر سرعت و حیرت‌انگیز تا جایی ادامه یافت که جولانی تنها طی چند هفته و بدون برگزاری انتخابات ناگهان به پرزیدنت احمد الشرع تبدیل شد و از خلافت خودخوانده در ادلب، به ریاست‌جمهوری خودخوانده در دمشق رسید. بسیاری از کشورهای عربی، اروپایی و حتی ایالات متحده آمریکا نیز این فرایند را سرعت بخشیدند و صحبت از حمایت‌های فراوان بین‌المللی از حکومت جولانی به میان آمد؛ حمایتی که در قدم نخست شامل لغو تحریم‌ها می‌شد؛ تحریم‌هایی که در دوره نظام سابق به بهانه‌های حقوق بشری، معیشت مردم سوریه را هدف قرار داده بود و منجر به فروپاشی نظام سوریه با تحریک، هدایت و حمایت کشورهای خارجی شد. اکنون اما پس از گذشت چند ماه از حکومت تکفیری‌های سابق بر سوریه پسا اسد، شاهد وضعیتی هستیم که تا پیش از این بی‌سابقه بوده است.

در روزهای اخیر، نیروهای تحریرالشام تحت فرمان ابومحمد جولانی حملات وسیعی را به مناطق علوی‌نشین ساحل غربی سوریه آغاز کرده‌اند؛ اما برخلاف سال‌های گذشته، این بار خبری از پوشش گسترده رسانه‌ای نیست. گزارش‌های رسمی عمدتاً روایت تحریرالشام را بازتاب می‌دهند و کشتار گسترده غیرنظامیان علوی تحت عنوان «پاکسازی باقی‌مانده‌های نظام اسد» توجیه می‌شود. در حالی که درگیری‌های داخلی سوریه همواره با پوشش لحظه‌ای رسانه‌های غربی همراه بود، اکنون، وقتی صحبت از کشتار صدها غیرنظامی است، شاهد سکوت معناداری هستیم. آمار کشته‌شدگان همچنان مورد اختلاف است؛ برخی منابع از ۶۴۲ قربانی خبر داده‌اند، در حالی که فاکس نیوز تعداد کشته‌ها را بیش از ۴۰۰۰ نفر اعلام کرده است. در میان این قربانیان، بسیاری از غیرنظامیان تنها به دلیل تعلق به یک طایفه خاص هدف قتل‌های هدفمند قرار گرفته‌اند. فشار بین‌المللی افزایش یافته و حتی شورای امنیت تحت تأثیر این جنایات تشکیل جلسه داده است، اما جولانی مدعی شده که این اقدامات توسط افراد خودسر انجام شده و وعده محاکمه آن‌ها را داده است.
 

کشتار کودکان در روز جهانی زن
شاید هولناک‌ترین وجه این جنایات، قتل‌عام بی‌رحمانه زنان و کودکان باشد. همزمان با روز جهانی زن، تصاویری از جسد یک زن علوی که زیر چکمه‌های نیروهای تحریرالشام افتاده بود، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. گزارش‌های محلی تأیید می‌کنند که در یک شب، ۳۱ غیرنظامی، از جمله ۹ کودک، در روستای تویم قتل‌عام و در یک گور دسته‌جمعی دفن شدند. جنایات علیه کودکان بی‌گناه، به‌ویژه آن‌هایی که در مناطق جنگ‌زده و تحت سلطه گروه‌های تروریستی مورد حمایت غرب و ترکیه قرار دارند، تصویری از وحشی‌گری بی‌حد و مرز را به نمایش می‌گذارد که حتی تاریخ نیز در برابر آن شرمسار است. تصاویر دلخراش از کودکان علوی که با ضربات چاقو و شلیک از فاصله نزدیک قتل‌عام شده‌اند، تنها گوشه‌ای از این جنایات هولناک است که با سکوت معنادار مدعیان حقوق بشر در غرب همراه شده است. جالب این‎جاست که همان اروپایی‌هایی که در حمایت از حقوق زنان در ایران داد سخن می‌دهند و در دمشق به دنبال کنترل ورود پناهجویان سوری به کشورهایشان هستند، هیچ واکنش قابل‌توجهی به این فجایع نشان نمی‌دهند. از سوی دیگر، رسانه‌ها و مقامات اسرائیلی که معمولاً خود را مدافع اقدامات قهرآمیز معرفی می‌کنند، از کشتار گسترده تروریست‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند؛ گویی رقابتی در جریان است که چه کسی می‌تواند مردم بی‌دفاع را با روش‌های «موثرتر» از بین ببرد.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha