دکتر بیتا باده نوش در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: مرکز ناباروری بیمارستان کمالی که سابقه چند ساله و مفیدی در کمک باروری و درمان ناباروری داشته، در حال حاضر به مدت یکسال است که با مدیریت دانشگاه علوم پزشکی البرز در حال ارائه خدمات و فعالیت درسطح استان است. این مرکز، اولین مرکز ناباروری دولتی است که در استان راهاندازی شده، اما علاوه بر ارائه خدمات به شهروندان استانی، در سطح استانهای همجوار نیز شناخته شده است.
رئیس مرکز ناباروری بیمارستان کمالی کرج افزود: مرکز ناباروری بیمارستان کمالی طی مدت یکسال فعالیت مستقل خود، تقریبا تعداد ۱۰۰۰ مراجعه کننده را پذیرش کرده است. این مرکز در راستای اهداف خود به این تعداد از مراجعین پذیرش شده، درمانهای مختلفی در زمینه باروری، تجویز دارو برای زوجین نابارور،IUI ، IVF و میکرواینجشکن ارائه کرده است. همچنین به خاطر مشکلات باروری که آقایان با آن مواجه هستند، ممکن است نیاز به تهیه اسپرم از طریق جراحی باشد که این جراحیها توسط متخصصین این مرکز انجام میشود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی البرز اظهار کرد: در نتیجه درمان و اقدامات انجام شده در این مرکز، در نهایت حدود ۳۰ درصد شانس موفقیت حاصل شده که این درصد در سیکلهای مراکز ناباروری رقم قابل قبول و رو به بالایی در سطح استانداردهاست .
این جراح و متخصص زنان و زایمان افزود: علاوه بر خدمات ناباروری که در این مرکز به متقاضیان و بیماران ارائه میگردد، مراقبتهای بارداری افرادی را که در نتیجه درمان این مرکز موفق به بارداری میشوند را هم به عهده میگیریم. به خاطر اینکه مرکز ناباروری کمالی در بیمارستان مستقر است و بخشهای زایشگاه، NICU و پزشک اطفال متخصص را در اختیار دارد، اکثرا زایمانهای مادرانی که موفق به بارداری میشوند، در بیمارستان کمالی انجام میشود. حتی اگر بارداری چند قلویی بوده و زایمان زودرس داشته باشیم، مراقبت نوزادان و حتی نوزادان نارس در این مرکز قابل انجام و دسترسی است.
این فلوشیپ ناباروری با اشاره به خدمات دیگر این مرکز، بیان کرد: علاوه بر ارائه خدمات به زوجین نابارور، امکان نگهداری و فریز تخمک هم در این مرکز وجود دارد. چون با افزایش سن تعداد و کیفیت تخمکها کاهش مییابد، اگر تخمک را فریز کنیم، کیفیت و جوانی تخمک طبق همان سنی که مراجعه و اقدام شده، با فریز حفظ میشود. بنابراین در سالهای بعد با همان شرایط سنی که تخمک فریز شده، برای بارداری بازهم قابل استفاده است.
وی افزود: گاها خانمهای متاهل و یا مجردی که به بیماری خاصی مبتلا هستند و یا در سنی هستند که نمیخواهند باردار شوند، تمایل دارند تخمکشان را فریز کنند. حتی برای بانوانی که زمینه ژنتیکی یائسگی زودرس دارند و متاهل نیستند، قصد مهاجرت و ادامه تحصیل دارند یا حتی زوجینی که در شرایط فعلیشان، شرایط بچهدار شدن ندارند، میتوان برای کمک به آنها تخمک و جنین را فریز کنیم.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی البرز خاطر نشان کرد: در مورد امکان فریز، مسئله مهمتر کمک به خانمهایی است که به هر دلیلی مبتلا به سرطان میشوند. مخصوصا در مورد سرطانهای بسیار شایع زنان مثل سرطان سینه، زنان و دختران مجرد برای فریز کردن تخمک و زنان متاهل برای فریز کردن جنین، قبل از شیمی درمانی و رادیوتراپی میتوانند در این مرکز خدمات لازم را دریافت کرده و پس از پایان دوره درمان و در بهبودی کامل جنین را به آنها انتقال دهیم. علاوه بر این، سایر آنومالیهای رحمی که نیازمند جراحی است و خانم در دهه چهارم زندگیاش قرار دارد، میتوان نسبت به فریز جنین اقدام کرده و پس از عمل جراحی، از بارداری بهره مند شود.
دکتر باده نوش یادآور شد: حتی در مواردی که بیماران به جز ناباروری، دچار سقطهای مکرر هستند، برای این زوجین هم میتوانیم مشاوره ژنتیک، بررسی ایمونولوژیک و سایر بررسیهای لازم را انجام دهیم و از سقط بعدیشان پیشگیری کنیم.
وی در مورد آقایان و استفاده از خدمات فریز در این مرکز گفت: حتی در مورد آقایان هم فریز کردن امکانپذیر است و مردانی که مبتلا به سرطان مثل سرطان بیضه یا قسمتهای دیگر هستند، میتوانند پیش از شروع درمان، اسپرم و حتی بافت بیضه شان را فریز کرده و پس از طی درمان میتوانند از اسپرم فریز شده، و برای بارداری همسر استفاده کنند.
رئیس مرکز ناباروری بیمارستان کمالی کرج درباره سایر خدمات این مرکز یادآورشد: انواع سونوگرافی، لاپاراسکوپی وهیسترسکوپی تشخیصی و درمانی، مشاوره تغذیه، مشاوره اورولوژی، مشاوره ژنتیک و مشاوره پریناتولوژی در مرکز قابل انجام است.
وی با اشاره به ضرورت حمایت از مراکز ناباروری گفت: لازم است در سطوح بالاتر متولیان نگاه مثبتتری نسبت به مراکز نوپایی مثل این مرکز داشته باشند. در این مرکز تمام خدمات به صورت دولتی انجام میشود. چون تعرفهها در پایینترین حد است، حتی خیلی مواقع هزینه مصرفی و لوازم از هزینهای که از بیمار دریافت می شود، بیشتر خواهد بود. یعنی مرکز از بودجه خود برای بیماران هزینه میکند و اگر این حمایتهای دولتی نباشد در طولانی مدت گرداندن و پایدار نگه داشتن این مراکز دشوار خواهد بود.
دکتر باده نوش ادامه داد: با توجه به تاکید بر اجرای طرحهای تسهیل فرزند آوری و سیاستهای تدوین شده در این خصوص، این رشته و کار نیازمند تجهیزات و محیط کشتهای جنین با کیفیت است. هر وسیله و تجهیزاتی که کارایی و کیفیت بهتری دارد، قطعا قیمت و هزینه بیشتری هم خواهد داشت. اگر امکاناتی که در هیستروسکوپی و لاپاراسکوپی نیاز است، به روز بوده و یا اگر اتاق عملهای مجهزتری در اختیار باشد، با حمایت دولت سیر کمک به درمانهای ناباروری و فرزندآوری کوتاهترخواهد شد. دانشگاه علوم پزشکی استان این اقدامات را در دست تهیه دارد و بسیاری از وسایل و تجهیزات تهیه شده است، ولی اگر حمایت دولت و وزارت بهداشت باشد، این مسیر سریعتر پیموده میشود و ما میتوانم بهتر و بیشتر خدمات به مردم ارائه کنیم.
انتهای پیام
نظرات