• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402082820643
  • خبرنگار : 50630

برگزاری ششمین دوره طرح توانمند سازی روستاهای مازندران در سوادکوه

برگزاری ششمین دوره طرح توانمند سازی روستاهای مازندران در سوادکوه

ایسنا/مازندران طرح توانمند سازی روستاهای استان مازندران به میزبانی اردوگاه شهدای خرماکلای روستای "خرج" سوادکوه برگزار شد.

در این دوره که مختص روستاهای شرق استان و شهرهای نکا، بهشهر، گلوگاه و ساری بود، اعضای شورا با فرایند و اقدامات مربوط به این طرح آشنا شدند.

به گزارش ایسنا،سید محمود حسینی پور استاندار مازندران در دوره آموزشی شورای پیشرفت روستاهای استان که به میزبانی سوادکوه برگزار شد، گفت: با هدایت و رهنمون های مقام معظم رهبری ، ایران اسلامی بعنوان یک قدرت بزرگ منطقه در دنیا تاثیرگذار است.

استاندار مازندران افزود: در این سال‌ها نجیب زادگان روستایی در راس امور قرار گرفته‌اند و در عرصه‌های مهم خدمت می‌کنند .

این مسئول با اشاره به اینکه یکی از مهمترین برنامه های دولت سیزدهم، بحث توانمند سازی روستا در موضوعات مختلف است، اظهار کرد: در استان هم در طرح‌های پیشرفت، در کنار تولید و اشتغال، به دنبال حفظ و حراست از تمدن و فرهنگ مازندران هستیم. زیرا تهاجم به فرهنگ و تمدن از طریق خوش نشین‌ها یکی از نگرانی‌های ماست و باید با غیرت دینی و مازندرانی اجازه این کار را ندهیم.

استاندار مازندران گفت: در طی سال‌های قبل مشکلات و زمینه های رشد روستاها توسط دانشمندان، پژوهشگران و دلسوزان استان شناسایی و بررسی شد. ۴۰ درصد جمعیت استان در سه هزار و ۲۰۰ روستای مازندران سکونت دارند.

برگزاری ششمین دوره طرح توانمند سازی روستاهای مازندران در سوادکوه

این مقام مسئول با تاکید براینکه رونق روستاها از برنامه‌ها دولت است، تصریح کرد: باید بررسی شود چرا با این همه امکانات، مهاجرت اتفاق می‌افتد. در سالهای اخیر برنامه ریزی‌های خوبی صورت گرفت تا جمعیت به روستاها برگردند و تولید را رونق دهند.

استاندار مازندران گفت: طرح توانمند سازی روستاهای مازندران یکی از همین طرح هاست. حفظ فرهنگ روستاها، اشتغال پایدار و اقتصاد مناسب، از جمله اهداف این طرح است.

حسینی پور با بیان اینکه مازندران با مشکل پیری جمعیت مواجه شده است که این مشکل یک معضل فرهنگی است تا مادی، خاطرنشان کرد: تهاجم فرهنگی خوش نشین‌ها هویت ما را از بین خواهد برد. مازندران دیار علویان است بزرگترین علما و اندیشمندان و قهرمانان و نام آوران در این استان هستند و ما باید این میراث را حفظ کنیم.

استاندار مازندران افزود: امروز اگر می‌خواهیم نهضت معنوی توانمند سازی روستاها را انجام دهیم باید کار مردم را راه بیندازیم. روستاها باید با حفظ فرهنگ و تمدن بومی خود، بصورت متوازن رشد کرده ، مولد شوند و در اختیار اقتصاد کشور قرار بگیرند.

"نادعلی زاده" دبیر قرارگاه جهادی پیشرفت روستایی مازندران با اشاره به اهداف ایجاد این قرارگاه، گفت: با توجه به انجام طرح‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی موفق در روستای خرماکلای قائمشهر، با هماهنگی و پیگیری استاندار این قرارگاه ایجاد شد.

نادعلی زاده افزود: بنا داریم در مرحله اول ۱۰۰ روستا و در گام بعدی برای ۵۰۰ روستا طرح‌های پیشرفت را تعریف کنیم.

وی با اشاره به اینکه این دوره ششمین کارگاه توانمند سازی است که برگزار می‌شود، یادآور شد: تهیه سند پیشرفت، ارائه راهکارها و گام‌های اجرایی از دیگر برنامه‌های قرارگاه است که با کمک اعضای شورای پیشرفت روستاها و شوراهای اسلامی روستاهای مازندران اجرایی خواهد شد.

برگزاری ششمین دوره طرح توانمند سازی روستاهای مازندران در سوادکوه

دبیر قرارگاه جهادی پیشرفت روستایی مازندران، به چالش‌های پیش‌رو در این بخش اشاره کرد و گفت: صدور مجوزها با توجه به موضوعات زیست محیطی، منابع ملی و حرائم موجود یکی از مشکلات اصلی تولیدکنندگان است که امیدواریم با حضور مدیران و مسئولان برای آن تدبیری اندیشیده شود.

وی ادامه داد: همچنین موضوع مشکلات بیش از ۲ هزار روستا با منابع ملی و مالک نبودن اهالی یکی دیگر از چالش‌های پیش‌رو خواهد بود.

نادعلی زاده یادآور شد: انتظار داریم بخشی از تسهیلاتی که برای اشتغال یا عمران و آبادی وجود دارد به روستاهای هدف این طرح اختصاص یابد تا دغدغه‌های موجود رفع شود.

دبیر قرارگاه جهادی پیشرفت روستایی مازندران اظهار کرد: در تمام این طرح و برنامه حضور مردم را پررنگ می‌بینیم و حرف اول و آخر را خود روستائیان خواهند زد؛ شاید برای اولین بار یک مدل نظارت مردم پایه در حال اجراست.

نادعلی زاده با بیان اینکه بعد از پایان آموزش ۱۰۰ روستا یک رویداد جهادی برگزار می‌شود تا از این تعداد پنج روستا به‌عنوان روستای برتر انتخاب شوند، افزود: بعد از آموزش‌های گروهی، آموزش در محله را خواهیم داشت تا دانش مورد نیاز به تولیدکنندگان انتقال داده شود.

دبیر قرارگاه جهادی پیشرفت روستایی مازندران اشاره کرد: تا سال ۱۴۰۳ و با کمک روستائیان و مدیران این طرح را به سرانجام خواهیم رساند و امیدواریم باعث بهبود معیشت مردم و بازگشت به روستاها شود.

برگزاری ششمین دوره طرح توانمند سازی روستاهای مازندران در سوادکوه

به گزارش ایسنا، در ادامه این دوره آموزشی، مدیران دستگاه‌های اجرایی به ارائه گزارش از روند اجرای طرح توانمند سازی روستاهای مازندران پرداختند.

در ادامه "علیمحمدی" رییس نظام مهندسی کشاورزی مازندران نیز با اشاره به مشکلات مربوط به صدور مجوزها، گفت: نظام مهندسی مجری سیاست‌های موجود است. هرچند بسیاری از این قوانین شاید آزاردهنده باشد. فرآیند صدور مجوز در بدنه دولت بسیار سخت است و باید تسهیل شود.

وی افزود: سازمان نظام مهندسی کشاورزی به‌عنوان سرباز در خدمت تولیدکنندگان است. انتظار داریم دستگاه‌های اجرایی به ما کمک کنند؛ هر چند پنجره واحد بسیاری از مراحل فرایند را کوتاه کرده است، ولی همچنان مشکلات اساسی در این موضوع وجود دارد.

"فتح الله پور" مدیرکل برنامه ریزی استانداری مازندران نیز در این دوره آموزشی گفت: این طرح یکی از نمونه‌های عینی مردمی سازی اقتصاد است که در استان اجرا شد.

وی افزود: با توجه به اولویتی که این طرح داشت، اعتباراتی در شهرستان‌ها در کمیته اعتبارات مشخص شد. همچنین منابعی هم در استانداری تخصیص دادیم که در زیرساخت‌ها انجام می‌شود.

مدیرکل برنامه ریزی استانداری مازندران، اظهار کرد: در بحث تسهیلات بانکی هم اعتباراتی را به‌عنوان زیرساخت و به‌صورت هم‌افزایی برای این طرح در نظر خواهیم گرفت.

برگزاری ششمین دوره طرح توانمند سازی روستاهای مازندران در سوادکوه

وی بیان کرد: در پایان آموزش‌های گروهی، آموزش‌های تخصصی و مهارتی توسط دستگاه‌های مرتبط به روستاییان ارائه خواهد شد. 

همچنین "احمد توکلی" معاون عمرانی استانداری مازندران نیز با اشاره به مشکلات موجود در روستاها، گفت: دولت سیزدهم در خصوص توجه به روستاها، گام عملیاتی و مثبتی را برداشته است.

وی افزود: بر اساس تاکیدات رئیس جمهوری، مدیران باید به روستاها به‌عنوان یک بستر و مولد نگاه کنند.

معاون عمرانی استانداری مازندران، با بیان اینکه پیشرفت روستاها باید متوازن باشد، یادآور شد: یعنی تولید، صنعت و محیط زیست با هم توسعه پیدا کنند. نباید برخی از مجوزها با منافع مردم تعارض داشته باشد.

برگزاری ششمین دوره طرح توانمند سازی روستاهای مازندران در سوادکوه

مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران نیز در این دوره آموزشی در خصوص طرح پیشرفت ۱۰۰ روستای مازندران، گفت: توانمند سازی جامعه کشاورزی اولویت و هدف اصلی ماست. زیرا کشاورزی با روستاهای ما در هم تنیده است.

مومنی افزود: متاسفانه هر روز به دامنه شهرها اضافه می‌شود و مولد سازی روستایی را از دست می‌دهیم. نگران هستیم؛ با حضور انبوه خوش نشین‌ها، دامداری و کشاورزی را تحت تاثیر قرار دهد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: باید ادبیات مهندسی، دانش فنی و نظارت فنی قدرت خود را داشته باشد تا از انحراف‌های موجود در مجوزهای کشاورزی جلوگیری کنیم.

برگزاری ششمین دوره طرح توانمند سازی روستاهای مازندران در سوادکوه

وی با تاکید براینکه باید برای گسترش و توسعه مولد سازی، استعداد یابی شود و بر اساس توانمندی و ظرفیت هر روستا برای آن منطقه طرح تعریف شود، خاطرنشان کرد: تشکل‌ها و مجموعه‌ها باید در اختیار و مدیریت اهالی روستاها باشد تا از ظرفیت خود روستاها برای مولد سازی استفاده شود.

این مقام مسئول افزود: با نگاه صادرات محور می‌توان به افق‌های بلند اقتصادی رسید.

لازم به ذکر است، طرح توانمند سازی روستاهای مازندران با هدف ارتقای زیست بوم و کسب و کار، اشتغال پایدار، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و امیدواری به آینده توسط قرارگاه جهادی پیشرفت روستایی مازندران در گام اول برای ۱۰۰ روستا و در مرحله دوم برای ۵۰۰ روستای استان در دست اجراست.

‌انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha