• شنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۲ / ۲۱:۳۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402082719958
  • خبرنگار : 71654

شکست موشک استارشیپ در دومین پرواز آزمایشی

بلندترین موشک جهان دوباره در آسمان منفجر شد

بلندترین موشک جهان دوباره در آسمان منفجر شد

موشک بزرگ استارشیپ شرکت اسپیس‌ایکس در دومین پرواز آزمایشی خود به فضا در حین یک جداسازی سریع برنامه‌ریزی‌نشده، منفجر شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، این دومین انفجار برای بزرگترین موشک جهان بود که تا به حال ساخته شده، اما اسپیس‌ایکس از آن به عنوان یک موفقیت یاد می‌کند.

نسل بعدی موشک‌های بزرگ اسپیس‌ایکس که بزرگترین موشک ساخته شده تا کنون به شمار می‌آید در دومین پرواز آزمایشی خود امروز (۱۸ نوامبر) به فضا پرتاب شد، سفری که بسیاری از افراد مدت‌ها انتظارش را می‌کشیدند اما پرواز مدت زیادی دوام نیاورد. اندکی پس از جداسازی دو بخش موشک، پیشران عظیم سوپرهوی آن منفجر شد و خود وسیله نقلیه مرحله فوقانی استارشیپ نیز پیش از رسیدن به ارتفاع مورد نظر هدف خود منفجر شد.  اسپیس ایکس این اتفاق را «جداسازی سریع برنامه ریزی نشده» نامید.

درست در شمال بوکا چیکا در جزیره پدری جنوبی، صدها تماشاگر صبحگاه برای تماشای این پرتاب جمع شده بودند. آن‌ها با دیدن نور نارنجی ۳۳ موتور رپتور مرحله اول استارشیپ و آغاز صعود این موشک عظیم شروع به شادی کردند. استارشیپ با ارتفاعی نزدیک به ۴۰۰ فوت (۱۲۲ متر) بزرگترین و قدرتمندترین موشکی است که تا به حال ساخته شده است.

این دومین پرواز آزمایشی برای استارشیپ بود که از پیشران مرحله اول موسوم به سوپرهوی و فضاپیمای مرحله بالایی به نام استارشیپ تشکیل شده است.

اولین آزمایش که در روز ۲۰ آوریل سال جاری رخ داد نیز با موفقیت پیش نرفت. پرتاب استارشیپ در ماه آوریل با فرمان خود تخریبی حدود چهار دقیقه پس از پرواز به پایان رسید.

یکی از دلایل جداسازی برنامه ریزی نشده در آوریل، شکست دو مرحله استارشیپ در جداسازی بود. برای جلوگیری از تکرار این مشکل در پرواز دوم، اسپیس ایکس تصمیم گرفت استراتژی جدیدی را دنبال کند که در آن موتورهای مرحله بالایی قبل از جدا شدن کامل استارشیپ و سوپرهوی روشن می‌شوند. این مفهوم جدید نیست و پیش از این در سایر موشک‌ها نیز به کار رفته است.

جدایی مرحله استارشیپ امروز به موقع و حدود دو دقیقه و ۴۱ ثانیه پس از بلند شدن، اتفاق افتاد و به نظر می‌رسید که به آرامی پیش می‌رفت، اما پیشران سوپرهوی کمی بعد منفجر شد.

کیت تایس (Kate Tice)، مدیر مهندسی کیفیت  اسپیس‌ایکس در طول پخش زنده اینترنتی این پرتاب گفت: ما این داده‌ها را جمع‌آوری می‌کنیم و توالی مرحله روشن شدن سوپرهوی را بهبود می‌دهیم و احتمالا خود سخت‌افزار را برای پرواز بعدی بهبود می‌بخشیم. اسپیس ایکس امیدوار بود که سوپرهوی را در خلیج مکزیک فرود بیاورد تا فرآیندهای ورود مجدد و فرود آن را آزمایش کند.

مرحله بالایی استارشیپ برای مدت کوتاهی پس از جدایی از مرحله اول به پرواز ادامه داد. اسپیس‌ایکس امیدوار بود که از این فضاپیما در ارتفاع حدود ۱۵۰ مایلی (۲۵۰ کیلومتری) سیگنال دریافت کند. اما سنجش از راه دور وسیله نقلیه حدود هشت دقیقه پس از بلند شدن از دست رفت.

دومین ماموریت آزمایشی استارشیپ نسبت به اولین پرواز آزمایشی آن در روز ۲۰ آوریل که در مرحله جدایی شکست خورد و منفجر شد، طولانی‌تر و ارتفاع آن بیشتر بود و اسپیس‌ایکس همچنان تلاش دوم را موفقیت آمیز می‌داند.

مجموعه موشک‌های استارشیپ در صورتی که بتوانند در انجام پرواز موفق عمل کنند قرار است برای ارسال‌ انسان‌ها و محموله‌ها به ماه و حتی در آینده به مریخ مورد استفاده قرار بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha