سید رسول منفرد در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اسناد و کتابهای متعدد در خصوص حمله انگلیسیها به گیلان و مقاومت نهضت جنگل، اظهار کرد: به استناد روزنامه جنگل در ۲۵ خرداد ۱۲۹۷ هجری شمسی انگلیسیها بعد از پیشنهاد پادشاهی ایران به میرزا کوچک و رد پیشنهاد توسط وی در جنگی نابرابر جنگلیها را شکست میدهند و منجیل را فتح کرده و از جنوب رشت وارد سبزهمیدان میشوند.
وی درباره نحوه حمله انگلیسیها به رشت، افزود: دو هواپیما از آسمان، ماشینهای زره پوش از زمین و نیروهای پیاده انگلیسی و هندی و بمباران شهر، سبب اشغال رشت شد.
رئیس حوزه هنری گیلان با اشاره به جنایات انگلیسیها در رشت، گفت: براساس اسناد موجود بعد از بمباران، اول عمارت عزت الله خان توسط سربازان انگلیسی و هندی غارت شد و آنها عمارت را نفت ریخته و آتش زدند و پس از آن خانههای اعیان و بزرگان رشت را به آتش کشیدند.
منفرد با اشاره وقایع رخ داده بر اساس مستندات تاریخی در ۹ ماه قبل از حمله انگلیس به رشت، خاطرنشان کرد: آقای آلوش بیک یکی از صاحبان سینما خورشید رشت در شهریور ۱۲۹۶ به مدت دو شب عایدات سینما را برای قحطی زدگان ارومیه اختصاص داد و قیمت بلیطها را مشخص و قبض صادر کرد که اعیان و تجار رشت در خرید بلیطها از هم سبقت میگرفتند که این یک اقدام ضد انگلیسی بود که ۹ ماه بعد از ورود انگلیسیها به گیلان، این سینما به آتش کشیده و ویران شد.
وی افزود: رشت از نظر فرهنگی پیشرو بود و انگلیسیها همین موضوع را تحمل نکردند، در حقیقت این پیشرفت ایران بود که تحمل نشد.
رئیس حوزه هنری گیلان با اشاره به جنایات انگلیسیها در گیلان، تصریح کرد: آنها سینما، کتابخانه، مریض خانه، بازار، مدرسه و زمین کشاورزی را بمباران کردند و به آتش کشیدند در حالی که ادعا داشتند درگیر جنگ نظامی هستند و در واقع هدفشان ترساندن و انتقام گرفتن از مردم بیدفاع بود.
منفرد افزود: وقتی جامعهای که یکی از فرزندانش میرزا کوچک جنگلی میشود و میتواند باز هم مانند آن پرورش دهد؛ اینجاست که باید از این جامعه انتقام اساسی گرفت و نباید در این جامعه صرفا درگیری نظامی داشت.
انتهای پیام
نظرات