فرهاد مرزی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به عدم تمایل بخش خصوصی کرمانشاه برای حمایت مالی از تیم های ورزشی، در تشریح دلایل آن، اظهار کرد: یکی از دلایلی که باعث شده شرکت ها و واحدهای تولیدی استان رغبتی برای اسپانسری و حمایت مالی از تیم های ورزشی نداشته باشند، نداشتن بُعد تبلیغاتی است.
وی افزود: اسپانسر زمانی از تیمی حمایت می کند که به اندازه کافی برایش تبلیغات به همراه بیاورد و درآمدزایی او را افزایش دهد، درحالیکه در رسانه های استان چندان به مسابقات تیم های ورزشی پرداخته نمی شود تا دیده شوند.
دبیر خانه صنعت کرمانشاه که در سالهای گذشته اسپانسری یک تیم فوتسال را برعهده داشت، ادامه داد: یکی دیگر از مسائل مهم درباره عدم حمایت اسپانسرها از تیم های ورزشی در کرمانشاه در نظر نگرفتن هیچ مشوقی برای این شرکت ها و واحدهای تولیدی است.
وی ادامه داد: از چندسال پیش مسئولین مدام در رسانه ها اظهار می کنند که طبق قانون بابت حمایت بخش خصوصی از تیم های ورزشی برای آنها معافیت های مالیاتی در نظر گرفته می شود، درحالیکه این چنین نیست.
مرزی افزود: این قانون این گونه است که اگر یک شرکت و یا واحد تولیدی از یک تیم ورزشی حمایت مالی داشته باشد و در صورتی که اداره کل ورزش و جوانان هم آن را تایید کند، آن هزینهای که شده را جزو هزینه های جاری آن شرکت یا واحد تولیدی قلمداد کرده و مشمول مالیات نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: درصورتی که نمایندگان مجلس قانونی را وضع کنند که طبق آن در مناطق کم برخوردار کشور مانند کرمانشاه، بخشی از مالیاتی که برای شرکتها در نظر گرفته شده را به جای پرداخت به اداره امور مالیاتی، در ورزش هزینه کنند، قطعا بخش خصوصی هم برای حمایت از ورزش پای کار خواهد آمد. برای مثال وقتی برای یک شرکت پنج میلیارد تومان مالیات در نظر گرفته می شود، قانون باید از همان ابتدا این اختیار را به بخش خصوصی بدهد که مثلا یک میلیارد آن را در راه حمایت از تیم های ورزشی صرف کند.
وی یادآورشد: متاسفانه در سالهای گذشته مدام این را در ذهن مردم جا انداختهاند که حمایت از تیم های ورزشی باعث معافیت مالیاتی می شود، درصورتی که اینگونه نیست.
مرزی در پاسخ به این سوال که چرا واحدهای تولیدی بزرگ در سایر استانها از تیم های وررشی حمایت میکنند اما در کرمانشاه اینطور نیست، گفت: شرکت های بزرگی مانند ذوب آهن و فولاد مبارکه طبق قانون موظف هستند بخشی از درآمد خود را صرف ساخت مجموعه های وررشی کنند، اما اینها به جای ساخت مجموعه های ورزشی ترجیحا از تیم های ورزشی حمایت مالی می کنند.
وی در خصوص حمایت پتروشیمیها در سایر استانها از تیم های ورزشی و عدم انجام آن در کرمانشاه نیز عنوان کرد: شرکت پتروشیمی کرمانشاه جزو هلدینگ بزرگ خلیج فارس است و آنها اجازه تیمداری ندارند، اما وجود هیات مدیره های قوی در برخی استانها باعث شده تا با رایزنی بتوانند موافقت لازم را برای اسپانسری تیم های ورزشی بگیرند که متاسفانه در کرمانشاه فاقد یک هیات مدیره قوی و بومی دلسوز برای این کار هستیم.
این اسپانسر سابق ورزشی در ادامه به ذکر یکی دیگر از دلایل عدم حمایت اسپانسرها از تیم های ورزشی کرمانشاه پرداخت و گفت: متاسفانه در کرمانشاه اسپانسری ورزشی فرهنگ سازی نشده که البته اداره کل ورزش و جوانان باید این کار را انجام دهد.
وی ادامه داد: اگر در استانهای دیگر اسپانسرها به موقع حقوق و قرارداد بازیکنان را می دهند به دلیل برخورداری آنها است، اما در کرمانشاه اسپانسرهایی وارد حمایت از تیم های ورزشی می شوند که چندان بنیه مالی قوی ندارند و بازیکنان باید با آنها سر ناسازگاری نگذارند.
مرزی ادامه داد: برای نمونه زمانی که پرداخت قرارداد بازیکنان تیم های کرمانشاه عقب می افتد، برخی از بازیکنان پیش از شروع و حتی گاها چند لحظه قبل از شروع بازیهای حساس اعلام می کنند که یا باید قرارداد آنها پرداخت شود یا بازی نمی کنند که این موضوع هم به چالشی برای اسپانسرها تبدیل شده تا رغبتی برای تیم داری نداشته باشند.
وی در پایان گفت: مجموعه این عوامل باعث شده تا اسپانسرها از حمایت از تیم های ورزشی در کرمانشاه دلزده شوند و علاقه ای برای ورود به این کار نداشته باشند.
انتهای پیام
نظرات