• پنجشنبه / ۲۵ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402082518471
  • خبرنگار : 71553

مزایای سنددار شدن اراضی کشاورزی چیست؟ /۵۸ درصد اراضی بدون سند هستند

مزایای سنددار شدن اراضی کشاورزی چیست؟ /۵۸ درصد اراضی بدون سند هستند

سند دار شدن اراضی کشاورزی می‌تواند به هوشمندسازی اراضی کشاورزی، مدیریت منابع آب، مدیریت بحران، امکان دریافت تسهیلات، حفظ کاربری اراضی کشاورزی و ... کمک کند.

به گزارش ایسنا، بنا بر نظر کارشناسان بخش کشاورزی سند دار شدن اراضی کشاورزی می‌تواند مزایای بسیاری برای کشاورزان داشته باشد که از مهمترین آنها می‌توان به تثبیت مالکیت، حفظ کاربری اراضی کشاورزی، هویت‌دار شدن زمین کشاورزی، اخذ تسهیلات مالی، امکان نظارت و حمایت در بخش کشاورزی، منزلت بخشی به کشاورزی و کشاورزان، کمک به برنامه ‌ریزی برای کشاورزی اشاره کرد.

بنا براعلام مدیرکل دفتر مهندسی و حد نگاری اراضی سازمان امور اراضی کشور تاکنون برای ۶ میلیون و ۵۹۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی یعنی ۴۲ درصد سند صادر شده و ۵۸ درصد اراضی همچنان بدون سند هستند.

گفته می شود که موانع و چالش‌های بسیاری برای سند دار شدن اراضی کشاورزی وجود دارد که از جمله این موانع می‌توان به سنگینی و گستردگی کار و تاخیر در صدور سند، عدم همکاری برخی از مالکان  به دلیل مشکلات حقوقی،  عدم هماهنگی دستگاه‌های مربوطه برای شروع کار ، وجود نواقص در سامانه‌های یکپارچه و شفاف سازی فرآیند کاری بعد از انجام طرح  و قوانین دست‌وپاگیر اشاره کرد. این موارد باعث می‌شود کشاورزان تمایلی برای دریافت سند نداشته باشند.

آن طور که کارشناسان می‌گویند سند دار کردن اراضی کشاورزی اقدامی فرادستگاهی است و تمام دستگاه‌های مربوطه باید همزمان وارد میدان شوند تا بتوان در بازه 10 ساله برای همه اراضی کشاورزی سند صادر کرد.

  فرآیند سند دار کردن اراضی کشاورزی چگونه است؟

ابتدا کشاورزان و مالکان اراضی کشاورزی باید به وبسایت sabtemelk.ir  مراجعه و درخواست اولیه خود را ثبت کنند. پس از آن بایستی ثبت‌نام و بارگذاری مدارک و مستندات مالکیتی زمین صورت گیرد. بعد از ثبت مدارک پرونده‌ای در سازمان ثبت اسناد  و املاک کشور تشکیل می شود و پس از استعلامات لازم توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و طی کردن فرآیند اداری سند مربوطه صادر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۶ ۰۹:۲۸

نود درصد املاک و مزارع در روستاها دارای سند قولنامه یا صلح نامه دستی و یا شورای روستا ست که دهها بار دست بدست شده و بسیاری در پی دریافت سند رسمی هستند ولی به علت اینکه فروشنده ها اغلب مرحوم یا به خارج رفته اند لذا صاحبان کنونی زمین و ملک با قوانین اداره ثبت نمی توانند سند رسمی دریافت دارند چرا که اداره ثبت می گوید بروید صاحب اصلی یا وراث آین زمین ها را بیاورید . که امکان ندارد ... پس بیشتر ایجاد مشکل توسط اداره ثبت است

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۷ ۱۹:۳۸

چه مزیتی ؟! حتی زمینی که کشاورزی است و قسمتی از آن را شرکا فروخته‌اند و ساخت و ساز انجام داده اند را نه تنها کسی خراب نمی کند بلکه در نهایت شخصی که زمین را بدون ساخت و ساز رها کرده از طرف دهیاری و بنیاد مسکن تنبیه و تهدیدمی‌شود که بقیه زمین را می‌خواهد فضای سبز کند

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۱ ۱۴:۲۵

دراجرای قانون تعیین تکلیف اراضی زراعی قاطعیت مجریان محترم جهادکشاورزی شرط موفقیت طرح کاداستر است جعفری مقدم مالک وزارع آب قنات جاری فبض آباد مهولات خراسان رضوی