• سه‌شنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۲ / ۲۳:۲۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402082317340
  • خبرنگار : 50441

گزارش ایسنا از مراسم تقدیر مجید چیزفهم دانشمندیان؛

جوانی‌اش را داد تا "خوشنویسی" احیا شود

جوانی‌اش را داد تا "خوشنویسی" احیا شود

ایسنا/فارس سه‌شنبه شب، تالار حافظ شیراز جایی برای قدردانی از مردی بود که جوانی خود را صرف احیا و ترویج هنر خوشنویسی کرد.

مراسم تجلیل از مجید چیزفهم دانشمندیان، هنرمند خوشنویس شیرازی با حضور مسئولان شهری و استانی، جمعی از هنرمندان و همچنین جمع زیادی از علاقمندان عالم هنر شامگاه سه‌شنبه، ۲۳ آبان در تالار حافظ شیراز برگزار شد.

رئیس انجمن خوشنویسان شیراز نخستین سخنران این مراسم بود. وی با بیان اینکه از دوران دبیرستان با مجید چیزفهم آشنایی داشته است، افزود: افتخار دارم که سال‌ها در محضر ایشان تلمذ و کسب فیض کردم و بعدها نیز در انجمن خوشنویسان شیراز، در کنار او بودم.

حسین سلطانی مقدم افزود: اگر ما به جایی رسیده‌ایم، باید قبول کنیم که شرایط و محیط این رشد فراهم بوده است. به عنوان کمترین کسی که سکاندار این کشتی بزرگ بوده‌ام، باید بگویم که در ۲۷ سال مدیریت مجید چیزفهم در انجمن خوشنویسی استان، کارهایی بزرگ انجام شده که برای نوشتن آن‌ها، کاغذ کم می‌آوریم.

عضو شورای ارزشیابی انجمن خوشنویسان ایران نیز در این مراسم اظهار کرد: پس از درگذشت ناگهانی استاد حمید دیرین، ممکن بود در انجمن خوشنویسی استان دچار خلا شویم اما چون انجمن بر اساس شایسته سالاری تنظیم شده بود، افراد حاضر در آن به گونه‌ای رشد کردند که هر کدام می‌توانستند درشرایط بحرانی، این کشتی را نجات دهند. مجید چیزفهم دانشمندیان نیز چه از لحاظ هنری و چه از لحاظ اخلاقی، آنچنان شایسته بودند که ۲۷ سال به بهترین شکل این راه را ادامه دادند.

جوانی‌اش را داد تا "خوشنویسی" احیا شود

علی شیرازی افزود: این بزرگداشت به معنی پایان راه نیست و اتفاقا شروع مجددی بر فعالیت‌های استاد چیزفهم خواهد بود.

قائم مقام انجمن خوشنویسان ایران نیز با بیان اینکه استاد چیزفهم، جوانی خود را صرف احیا و ترویج هنر خوشنویسی و خدمت به حوزه فرهنگ و هنر کرده است، افزود: به عنوان یک عضو کوچک جامعه خوشنویسان، همواره از استاد چیزفهم به عنوان یک الگو درس گرفته‌ام.

علی اشرف صندوق‌آبادی گفت: تربیت صدها شاگرد و تقدیم به جامعه هنر ایران، چندبار کتابت قران کریم و برگزاری نمایشگاه‌های متعدد، تنها بخشی از فعالیت‌های ایشان است و اگر بخواهیم تمامی کارهای او را عنوان کنیم، ممکن است تصور کنید ۱۵۰ سال عمر کرده‌اند. این‌همه فعالیت از یک انسان در کمتر از سی سال واقعا ستودنی است.

وی ضمن ابراز خوشنودی نسبت به قدردانی متولیان فرهنگی از اهالی هنر خوشنویسی، گفت: اگر در ایران می‌توانستیم الکوهای ماندگار خودمان را به درستی معرفی کنیم، امروز روی گوشی‌های نوجوانان‌مان شاهد تصاویر الگوهای غربی نبودیم.

مدیرعامل انجمن خوشنویسان ایران نیز با بیان اینکه مجید چیزفهم دانشمندیان در هر سه بُعد هنری، مدیریت اجرایی و ویژگی‌های اخلاقی زبانزد و نمونه است، گفت: در بحث مدیریتی یکی از تاثیرگذارترین افرادی است که انجمن خوشنویسان به خود دیده است. نتیجه عملکرد ایشان در این حوزه، ساختمان انجمن خوشنویسان استان است که چنین ساختمانی را حتی در تهران هم نداریم.

میرحیدر موسوی افزود: ایجاد تعادل بین افراد با روحیات مختلف یکی از خصوصیات بارز استاد چیزفهم در بخش مدیریت است. در بُعد هنری نیز، چه در خط نسعلیق و چه در خط ثلث، ایشان جزو اساتید خبره و باعث افتخار جامعه هنر خوشنویسی هستند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه هنر خوشنویسی، مقدس‌ترین و شریف‌ترین هنر بصری جهان است، افزود: این هنر با حروف و کلمات ارتباط دارد. حروف و کلمات نیز با معانی و مفاهیم پیوند خورده‌اند و معانی و مفاهیم نیز با حقیقت گره خورده‌اند. بنابراین خط، کامل‌ترین ابزار برای انتقال حقایق است.

اسماعیل قزلسفلی در ستایش هنرمند خوشنویس شیرازی گفت: استاد چیزفهم علاوه بر اینکه هنرمند و خوشنویس برجسته‌ای است، یک فرد دانشگاهی است که در حوزه‌های تربیتی و آموزشی نیز کارهای زیادی انجام داده و در امر مدیریتی نیز موفق بوده است. داشتن همه این خصوصیات در کنار یکدیگر، هنر می‌خواهد.

آخرین سخنران این مراسم نیز، مجید چیزفهم دانشمندیان بود. او دقایق زیادی از وقت خود را به تقدیر و تشکر از اساتید، همکاران و متولیان فرهنگی استان اختصاص داد و سپس درباره دلیل کنار رفتنش از حوزه مدیریت انجمن خوشنویسان، که باعث ایجاد سوال در اذهان علاقه‌مندان به این هنر شده بود، گفت: شاید برخی عزیزان تصور کردند که رفتن بنده به علت ایجاد کدورتی بوده است.
 

جوانی‌اش را داد تا "خوشنویسی" احیا شود


وی افزود: حقیقت این است که هر آغازی پایانی دارد. رفتن من از انجمن خوشنویسان هیچ دلیل خاصی نداشت. این تصمیم را از چندسال قبل گرفته بودم و بالاخره در مجمع انجمن، آن را اعلام کردم.

چیزفهم دانشمندیان در پایان گفت: امیدوارم این حرکتی که انجام شد، درسی شود برای مسئولان حوزه‌های مختلف کشورمان که وقتی احساس می‌کنند وقت کنار رفتنشان رسیده است، کنار بروند. باید به ایده‌های نو و جوان میدان بدهیم.

به گزارش ایسنا، این مراسم با عنوان "یارانِ دیرین" برگزار شد. این نام برگرفته از استاد بزرگ و فقید خوشنویسی شیراز و ایران، حمید دیرین بود. حمید دیرین پایه‌گذار نخستین انجمن خوش نویسان استان فارس در سال ۱۳۴۷ بود. او در حالی که در تدارک افتتاح خانه هنر با هدف تأمین فضای آموزشی و اداری انجمن خوش‌نویسان شیراز بود، در آبان‌ماه ۱۳۷۴ در اثر سانحه‌ای درگذشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۵ ۱۸:۳۱

روح بلند استاد دیرین جاودانه شاد وبرای استاد چیز فهم آرزوی سلامتی و طول عمر باعزت آرزومندم نام بجا و شایسته یاران دیرین چقدر زیباست وحسرتی بردل که بنده شیراز نبودم که بعنوان عضو بسیار کوچک این انجمن از فیض این محفا زیبا بهره مند شوم ودست همه دست اندرکاران مریزاد