سرهنگ داود معظمی گودرزی در گفتوگو با ایسنا، درباره پیامها و تماسهایی که تحت عنوان برندهشدن در قرعهکشی، برنده خوششانس و ... برای مجرمان ارسال میشود، گفـت: علیرغم آنکه بارها در مورد روشهای کلاهبرداری و سودجویی مجرمان سایبری هشدار داده شده است، اما باز هم شاهد آن هستیم که برخی از شهروندان طعمه این افراد شده و با روشهایی مانند برندهشدن در قرعهکشی و ... حساب بانکیشان خالی میشود.
وی با بیان اینکه اصول و روش عمده کلاهبرداریهایی سایبری یکسان است، گفت: در این روش و هربار با یک بهانه یا با مالباخته تماس گرفته شده یا پیامکی برای وی ارسال میشود. در صورت تماس با مالباخته یکسری اطلاعات از او درخواست میشود مانند کدی که برای تلفن همراه پیامک شده یا حضور وی پای دستگاه عابر بانک و ... . در این روش، یک راه ساده برای پیشگیری وجود دارد، اینکه مردم بدانند هیچ دستگاه و سازمان و بانک و ... برای پرداخت جایزه یا هر اقدام دیگری از شهروندان درخواست کدهای محرمانه نخواهد کرد، پس اگر مردم با چنین روشی مواجه شدند، حتما به موضوع شک کرده و قبل از هر اقدامی موضوع را از طریق همان سازمان یا دستگاه بررسی کنند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ ادامه داد: روش دیگرهم ارسال پیامک است. در این روش معمولا یک پیامک که حاوی لینک است برای مردم ارسال میشود. متن پیامک نیز به گونهای انتخاب میشود که کاربر به بازکردن لینک تشویق شود. پس از لمس یا کلیک بر روی لینک، یا کاربر به صفحات فیشینگ هدایت میشود، یا بدافزاری وارد سیستم تلفن همراه این فرد خواهد شد که باز هم پیامدهایی مانند برداشت از حساب یا آلوده شدن گوشی تلفن همراه به بدافزار و سوءاستفاده از اطلاعات و اسناد شخصی رخ خواهد داد.
معظمی گودرزی افزود: در چنین شرایطی هم لازم است که کاربران هوشیار باشند و هنگام دریافت چنین پیامهایی که ممکن است به شکل پیامک یا پیام در شبکههای اجتماعی باشد، حتما سرشماره را چک کنند. هیچ دستگاه و سازمانی با سرشماره شخصی پیامی را ارسال نمیکند. همچنین لازم است که مردم دقت داشته باشند که حتما آدرس لینکهای درج شده را با آدرس اصلی سایت چک کنند.
وی تاکید کرد:بهطورکلی میتوان گفت اکثر پیامکهای ارسال شده با موضوع برندهشدن در قرعهکشی، ترفند مجرمین سایبری و با هدف کلاهبرداری است و لازم است که مردم از اعتماد به این پیامکها و ورود به لینکهای موجود در پیامک خودداری کنند.
انتهای پیام
نظرات