به گزارش ایسنا، گاردین، در گزارشی با اشاره به هنرمندانی که در غزه به شهادت رسیدند، چنین یادآور شده است:
«هبه زقوت»، هنرمند فلسطینی که با انتشار ویدئویی در ماه سپتامبر، درباره آثار هنری خود صحبت کرده بود، در این فیلم توضیح میداد که نقاشیهای او که مکانهای مقدس اورشلیم و زنان فلسطینی را با لباسهای سنتی به تصویر میکشند، روشی برای ارسال پیامی به «جهان بیرون» است.
دو هفته پس از انتشار این ویدئو، این هنرمند ۳۹ ساله به همراه دو فرزندش بر اثر حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. همسر و دو فرزند دیگر او از بازماندگان خانواده او بودند.
«زقوت» یکی از چندین هنرمند، نویسنده و موسیقیدانان ناشناختهای است که به همراه بیش از ۱۱,۰۰۰ نفر از زمان آغاز حملات رژیم صهیونیستی در اوایل اکتبر به شهادت رسیدهاند.
«زقوت» که در دانشگاه «الاقصی» غزه در رشته هنرهای زیبا تحصیل کرده بود، صحنههایی از شهر باستانی «اورشلیم»، مسجدالاقصی و کلیسای مهد را نقاشی کرده است.
او همچنین تصاویری از زنانی را نقاشی کرد که برخی از آنها کبوتر، کلید یا عود را در دست داشتند که به ترتیب نماد صلح، بازگشت به خانه و فرهنگ باستانی است.
به گفته خواهرش، او از طریق رسانههای اجتماعی طرفداران زیادی پیدا کرد، اما همچنین امیدوار بود که نمایشگاه جدیدی از آثارش برگزار شود.
به گفته بنیانگذار دانشگاه «دارالکریمه» در «بیتلحم»، تاکنون چندین هنرمند بر اثر حملات هوایی در غزه به شهادت رسیدهاند.
«محمد سامی قریقه» نیز یکی از هنرمندانی است که ماه گذشته بر اثر اصابت یک موشک به بیمارستان «الاهلی» به شهادت رسید.
سه روز قبل از این واقعه، «قریقه» در حساب «فیسبوک» خود نوشت که در قبال انتقال خبرها و اتفاقاتی که داخل بیمارستان رخ میدهد احساس مسوولیت میکند و با دوربین گوشی خود مجموعهای از جزئیات دردناک از جمله عکس، فیلم و صوت را ثبت میکند. او در محوطه بیمارستان با بازی کودکان را سرگرم میکرد.
به گفته وزارت فرهنگ فلسطین، «هبه ابو نادی»، شاعر و رماننویسی بود که به همراه پسرش در جریان حمله هوایی به «خان یونس» در بیستم اکتبر به شهادت رسید. این نویسنده ۳۲ساله مجموعهای از اشعار و یک رمان را منتشر کرده بود. او آخرین شعر خود را چند روز قبل از شهادت در «اکس»(توئیتر) منتتشر کرده بود.
انتهای پیام
نظرات