• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۲۰:۳۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402082115572
  • خبرنگار : 50130

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان:

کولبران قاچاقچی نیستند

کولبران قاچاقچی نیستند

ایسنا/کردستان دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان بر برخورد علمی با پدیده قاچاق تاکید کرد و گفت: امروز باید به جای روش‌های سنتی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مرزها از روش‌های آکادمیک و علمی استفاده کرد.

علی خداویسی، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان در میزگرد ایسنا با عنوان " جایگاه مرز در مهار تورم و رشد تولید" که در ایسنای کردستان برگزار شد، ایران را یک کشور در حال توسعه دانست و اظهار کرد: مرز استان کردستان با سایر مرزهای استان‌های کشور متفاوت است و قرابت‌های فرهنگی، تاریخی و اقتصادی خاصی بین ما با عراق به ویژه اقلیم کردستان وجود دارد، که انکار ناپذیر است و این تفکر را ایجاد می‌کند که مرز می‌تواند هم تهدید باشد و هم فرصت، اما این در حالی است که تاکنون مرز بیشتر تهدید تلقی شده و با دیدی ایدئولوژیک و دولتی نگریسته شده و از آن استفاده درستی نشده است.

وی وابستگی اقتصاد کشور به نفت را چالشی بزرگ و اساسی در اقتصاد کشور در دوران قبل و بعد از انقلاب ذکر کرد و افزود: این امر موجب شده که دیدگاه نسبت به پتانسیل‌های دیگری چون مرز، فرصت نباشد.

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان بیان کرد: متاسفانه کردستان به اشتباه به عنوان یک استان قاچاق خیز شناخته شده است و این امر می‌طلبد که نگاه به قاچاق و مرزنشینان تغییر کند.

 به عقیده وی، قاچاق توسط افراد باهوشی صورت می‌گیرد و به همین خاطر، امروز ما ناگزیر هستیم از مبارزه با قاچاق سنتی به روش علمی و آکادمیک روی آوریم.

خداویسی بیان کرد: در این راستا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان، از سامانه‌هایی برای کاهش قاچاق در مرزهای استان استفاده کرده که از جمله می‌توان به سامانه صدف برای رصد سوخت و سامانه همتا برای رصد موبایل، اشاره کرد. برای تاثیرگذاری بیشتر در این راستا، سامانه‌ها باید تقویت و هدفمند شوند.

کولبران قاچاقچی نیستند

وی با تاکید بر اینکه کولبران قاچاقچی نیستند و هدف آن‌ها فقط به دست آوردن درآمدی ناچیز برای گذران زندگی است، تصریح کرد: برای مقابله با قاچاق و به ویژه قاچاق سوخت در مرزهای استان باید به دنبال دلالانی که روزانه ۳۰ میلیون تومان درآمد دارند باشیم، نه کولبران و گالن به دستانی که فقط با دنبال سیر کردن شکم خانواده هستند.

خداویسی به سخت و مشقت بار بودن کولبری اشاره و عنوان کرد: کولبری کاری بسیار دشوار و استهلاک پذیر است و هر کسی توانایی انجام آن را ندارد، کسانی که این کار را انجام می‌دهند باید تا سالیان سال درآمد ناچیز خود را برای درمان خود هزینه کنند؛ فقط چند نفر محدود به نام کولبر در استان می‌توانند از کوه‌های صعب العبور، لوازم حجیم، بزرگ و سنگین را جابه جا کنند و این امر با هدف درآمد ناچیز برای گذران زندگی اتفاق می‌افتد، بنابراین کولبر، قاچاقچی نیست.

وی، با اشاره به اهمیت فرهنگ در بحث مقابله با قاچاق کالا و ارز عنوان کرد: همانطور که در بحث توسعه از بعد فرهنگی غفلت شده و همه توان و افکار را بر اساس توسعه اقتصادی و ساخت ساختمان، راه آهن و سد سازی و. .. گذاشته‌ایم، امروز نیز در بحث قاچاق این مقوله مغفول مانده است.

خداویسی، با گلایه از دستگاه‌های متولی فرهنگ به ویژه آموزش و پرورش در راستای فرهنگ‌سازی در زمینه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، تصریح کرد: آموزش و پرورش باید در راستای مضرات مصرف کالاهای مختلف قاچاق فرهنگسازی کرده و جامعه را آگاه کند.

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان، روند افزایش مصرف مواد مخدر و الکل را در ایران را آسیب‌های ناشی از عدم فرهنگ سازی بین جامعه و عدم برخورد صحیح فرهنگی با قاچاق دانست.

وی، تصریح کرد: نسل امروز باید در سطح مدارس آگاه شوند و از پیامدهای منفی قاچاق  و مصرف الکل و مواد مخدر اطلاع یابند تا آمارها در آینده به حداقل برسد، تحقق این امر بر عهده دستگاه های فرهنگی به ویژه آموزش و پرورش است.

ستاد کالا و قاچاق ارز از پایان نامه‌های مقطع ارشد و دکتری در حوزه قاچاق ارز و کالا حمایت مالی می‌کند و به آنها توجه ویژه‌ای خواهد کرد.

خداویسی، با تاکید بر اینکه باید دانشگاهیان بتوانند با تداوم چنین نشست هایی، نقش مهم خود را برای مقابله با این آسیب اجتماعی ایفا کنند و در برخی نشست ها هم از نظرات کنشگران اجتماعی و حتی کولبران نیز برای خروجی بهتر بهره بگیرند، خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان برای تحقق این امر از پایان نامه‌های مقطع ارشد و دکتری در حوزه قاچاق ارز و کالا حمایت مالی می کند و به آنها توجه ویژه ای خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، میزگرد تخصصی ایسنا با عنوان " جایگاه مرز در مهار تورم و رشد تولید در ایسنای کردستان با حضور دکتر جلیل سحابی، استاد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، دکتر رشید احمدی فر، دانشیار جامعه شناسی و پژوهشگر مسائل توسعه و مرز در دانشگاه کردستان، دکتر خداویسی، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان و سرهنگ سلیمانی، رئیس پلیس اداره معاونت مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان و با هدف بررسی چگونگی تحقق شعار سال با عنوان" مهار تورم و رشد تولید" و آسیب شناسی علت بروز قاچاق در مناطق مرزی کردستان برگزار شد.

ایسنای کردستان بنا به رسالت رسانه‌ای خود مبنی بر توسعه پایدار استان و ارائه راه‌حل‌های کارشناسی و حقوقی به کمک مسئولان و اساتید حاضر، این میزگرد تخصصی را با همکاری جهاد دانشگاهی استان برگزار کرده است که در ادامه و به تدریج بر روی خروجی ایسنا قرار می‌گیرد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha