• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1402082115095
  • خبرنگار : 71631

در حراجی پرستاره «کریستیز» چه گذشت؟

در حراجی پرستاره «کریستیز» چه گذشت؟

حراجی اخیر کریستیز با حضور آثاری از هنرمندان برجسته جهان برگزار شد و رکوردهای جدیدی برای نقاش‌های نام‌آشنا به ثبت رسید.

به گزارش ایسنا و به نقل از آرت‌نیوز، حراجی «کریستیز»‌ در نیویورک، ماراتن دو ساعت و نیمه را برای فروش آثار هنری قرن بیستم سپری کرد و در مجموع ۶۴۰.۸ میلیون دلار فروخت.

حراجی پنجشنبه شب از نظر میزان پیشنهادات افراد حاضر در اتاق و خریداران پشت تلفن قابل توجه بود. با این حال پنجشنبه سومین شب از حراجی فصل پاییز کریستیز نیویورک بود. روز دوشنبه نیز حراج آثار هنری قرن بیست و یکم برگزار شد و چندین رکورد فروش جدید به ثبت رسید.

همچنین ۳۱ اثر از یک مجموعه خصوصی در روز سه‌شنبه به مزایده گذاشته شد و ارزش آن در مجموع به ۴۰۶ میلیون دلار رسید. از جمله مهم‌ترین اثر این مجموعه به نقاشی «زنی با ساعت مچی»(femme à la montre)(۱۹۳۲) اثر «پابلو پیکاسو»‌ می‌توان اشاره کرد که به قیمت ۱۳۹ میلیون دلار فروخته شد. این نقاشی که معدود نقاشی اثر پیکاسو است که سوژه اصلی آن ساعت مچی بر دست دارد، پرتره‌ای از زنی به نام «ماری ترز والترز» است. برآورد فروش این اثر نقاشی بیش از ۱۲۰ میلیون دلار بود.

پیکاسو «زنی با ساعت مچی» را در «سال شگفت‌انگیز» خود و در حالی که در سن ۵۰ سالگی خود را آماده نمایشگاه مرور آثارش در  پاریس می‌کرد، نقاشی کرد. این اثر که با رنگ‌های زنده نقاشی شده، والتر را نشسته نشان می‌دهد، در حالی که روی مچ دست او ساعتی با صورت ساده و بند زرد مشخص است.

مهم‌ترین اثر حراجی پنجشنبه شب «کریستیز» تابلو نقاشی «تالاب نیلوفر آبی»(Le Bassin aux nymphéas)(۱۹۱۹-۱۹۱۷) اثر «کلود مونه»‌ نقاش امپرسیونیست بود. این نقاشی «برکه نیلوفرهای آبی»‌ نام دارد و بر روی بومی با عرض دو متر خلق شده است و همچون سایر نقاشی‌های این مجموعه بازتاب‌های نور بر آب، نیلوفرهای آبی و درختان بید را به تصویر می‌کشد. این نقاشی درحالی به قیمت ۶۴ میلیون دلار فروخته شد که پیش از مزایده انتظار می‌رفت قیمت‌ آن به ۶۵ میلیون دلار برسد. دیگر اثر قابل توجه این شب، نقاشی «پیکره در حال حرکت»‌ اثر «فرانسیس بیکن»‌(۱۹۷۶) بود که پس از رقابت یک دقیقه‌ای خریداران به قیمت ۴۵ میلیون دلار به فروش رسید.

نقاشی «بخاطر آوردن بازدید از سنت پترزبورگ» اثر «ریچارد دیبنکرن» اثر دیگر آثار قابل‌توجه و رکوردشکن بود که به چهارمین اثر گران پنجشنبه شب تبدیل شد و به قیمت ۴۰ میلیون دلار چکش خورد.

یک نقاشی بدون عنوان از «مارک روتکو»‌ که با ترکیب رنگ‌های زرد،‌ نارنجی،‌ زرد و نارنجی روشن در سال ۱۹۵۵ میلادی خلق شده است نیز به قیمت ۴۰ میلیون دلار فروخته شد، این درحالی بود که ارزش آن ۴۵ میلیون دلار برآورد شده بود.

یکی از طولانی‌ترین رقابت‌های بین خریداران برای نقاشی «زنی در خواب» اثر «پیکاسو» بود که در نهایت به قیمت ۳۵ میلیون دلار فروخته شد.

همچنین رکورد جدیدی برای «فرناندو بوترو» به ثبت رسید. نقاشی «موسیقی‌دان‌ها» اثر سال ۱۹۷۹ در سال ۲۰۰۶ نیز برای این هنرمند رکوردشکنی کرده بود و این بار در کریستیز به قیمت ۴.۳ میلیون دلار فروخته شد.

همچنین مجموعه نقاشی‌های «پل سزان» نیز با موفقیت فروخته شد. نقاشی «میوه‌ها و ظرف زنجبیل»‌ این هنرمند ۳۳.۵ میلیون دلار چکش خورد.

در این حراجی هنرمندان زن نیز حضور پررنگی داشتند و رکوردهای جدیدی برای «جوآن میچل» و «جوآن اسنایدر»‌ به ثبت رسید. به این ترتیب رکورد فروش آثار «میچل»‌ با فروش یک نقاشی بدون عنوان به قیمت ۲۹.۲ میلیون دلار جا به جا شد. پیش از این نقاشی «بلوبری» که در سال ۲۰۱۸ به قیمت ۱۶.۶ میلیون دلار فروخته شده بود به عنوان گران‌ترین اثر این هنرمند اکسپرسیونیست انتزاعی شناخته می‌شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha