• شنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402082014078
  • خبرنگار : 71635

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت اعلام کرد

آغاز پویش ملی سلامت / ارزیابی دیابت و فشارخون در سنین بالای ۱۸

آغاز پویش ملی سلامت / ارزیابی دیابت و فشارخون در سنین بالای ۱۸

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اعلام آغاز پویش ملی سلامت، جزییات ارزیابی قندخون و فشارخون در سنین بالای ۱۸ سال را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر کوروش اعتماد در برنامه رونمایی از برنامه پویش ملی سلامت با شعار «آگاهی زودتر، مراقبت موثرتر» که در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: فشارخون، پرفشاری خون و دیابت جزو رتبه‌های بالایی هستند که به سلامت آسیب می‌رسانند و سبب مرگ و میر و ناتوانی‌ها می‌شوند و با توجه به اینکه این دو بیماری درمان قطعی ندارند بنابراین شناسایی به موقع و درمان آنها بسیار اهمیت دارد.

وی افزود: مواردی که از فشارخون و دیابت در نظام مراقبت phc شناسایی شدند، شاخص مراقبت و کنترلی بسیار بالاتر از مواردی است که وارد سامانه نشده‌اند و همین اهمیت این موضوع را صد چندان می‌کند.

اعتماد تاکید کرد: این پویش قرار نیست ۱۵ دی ماه خاتمه یابد، هدف اصلی این برنامه افزایش سواد سلامت، ارتقای پرونده الکترونیک، پایش مراجعه و اتصال برنامه‌های سلامت با جمعیت است که شاخص بهره‌مندی جامعه افزایش یابد. این کار سبب می‌شود مردم علاوه بر خدمات دیابت و پرفشاری خون از سایر خدمات هم بهره‌مند شوند و در گام اول کنترل بیماری را خواهیم داشت و سپس شاخص تکمیل پرونده الکترونیک تحقق می‌یابد و بعد از ۱۵ دی ماه این افراد بر اساس دستورالعمل‌های کنترل فشارخون و دیابت پیگیری و نظارت می‌شوند.

او با تاکید بر اهمیت توجه ویژه به شاخص‌های اصلی حوزه سلامت، اظهار کرد: این مهم در قانون برنامه هفتم توسعه هم قرار گرفته است و این یک دستاورد بزرگ برای دولت است؛ چون کمتر سراغ داریم که شاخص بیماری‌های غیرواگیر با عدد و رقم در برنامه‌های دولت آمده باشد و این پویش هم بر همین اساس طراحی شده است.

مجری برنامه پویش ملی سلامت، گفت: در این پویش جمعیت بالای ۱۸ سال در سراسر کشور مورد ارزیابی دیابت و فشارخون قرار می‌گیرند؛ جمعیت بالای ۴۰ سال آزمایش فشارخون و جمعیت بالای ۱۸ تا ۴۰ سال بر اساس پرسشنامه ارزیابی می‌شوند و درصورت نیاز آزمایش قندخون خواهند داد.

وی افزود: پیش بینی ما برای جمعیت این است که در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزارنفر و ۹۳ شهر تحت پوشش برنامه سلامت خانواده این بیماریابی برای ۱۰۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال انجام شود که جمعیتی بالغ بر ۲۶ میلیون نفر هستند و برای سایر مناطق کشور هم که جمعیتی بالغ بر ۲۸ میلیون نفر دارند هدف گذاری تا ۱۵ دی ماه این است که ۷۰ درصد این جمعیت پوشش داده می‌شوند و در مجموع ما در ۵۴ میلیون نفر جمعیت، این پویش را خواهیم داشت که امیدواریم بر اساس اهداف از پیش تعیین شده بتوانیم شاخص پرونده الکترونیک و پوشش خدمات را افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: در موازات این برنامه پوشش خدمات دارویی را هم خواهیم داشت که برنامه‌های آن هم متعاقبا اعلام می‌شود.

وی در پایان گفت: افراد می توانند با مراجعه به مراکز بهداشتی سراسر کشور در این پویش شرکت کنند. همچنین افراد بالای 18 سال با مراجعه به لینکی که با پیامک برای آن ها ارسال خواهد شد، می توانند به صورت خوداظهاری بیماری پرفشاری خون یا دیابت خود را ثبت کنند.

گفتنی است؛ پویش ملی سلامت، افراد بالای ۱۸ سال جامعه را که در زمینه دو بیماری دیابت و پرفشاری خون از تاریخ ۲۰ آبان تا ۱۵ دیماه ۱۴۰۲ مورد غربالگری قرار می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۳ ۰۷:۴۹

ضمن تشکر ازوزرات بهداشت