خسرو شهبازی در گفت و گو با ایسنا، هدف از اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغات استان را هویت بخشی یکپارچه به عرصه های باغبانی، ایجاد ارتباط موثر و پایدار با تولید کنندگان زیر بخش ، تدوین بانک جامع اطلاعاتی در این حوزه، ثبت و پایش مبدأ تولید محصولات باغی، کنترل باقیمانده آثار سموم شیمیایی و آفتکشها و ارتقای کمی و کیفی صادرات محصولات باغی عنوان کرد.
شهبازی با اشاره به اینکه شناسنامه بستر تولید، میزان مصرف منابع و نهادهها و میزان تولیدی را که به بازار عرضه می شود، ثبت می کند، گفت: یکی از چالشهای بزرگ کشاورزان در سالهای اخیر مرحله پس از تولید و برداشت است.
وی با اشاره به آغاز اجرای این طرح از خرداد ماه سال جاری، بیان کرد: ۱۲۳ هزار هکتار از اراضی باغی در سطح استان وجود دارد که تاکنون یکهزار و ۳۷۲ نفر کشاورز برای ۴ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی باغی خود اقدام به اخذ شناسنامه کردهاند و این روند تا شناسنامه دار کردن تمامی باغات استان ادامه خواهد داشت.
وی همچنین بر ضرورت داشتن اطلاعات درست ازبستر تولید برای صدورگواهی تولید محصولات باغبانی ( QR Code) تاکید کرد و ادامه داد: اجرای این طرح مشارکت مردم، باغدار و تولیدکننده را میطلبد.
شهبازی اضافه کرد:سامانه سَبَک به صورت سامانه تحت وب است که از این مسیر کشاورزان میتوانند اطلاعات را وارد کنند یا به اتاق اصناف کشاورزی شهرستان خود جهت ثبت نام مراجعه کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: کشاورزان در سامانه سَبَک درخواست خود را ثبت کرده و یک نفر را به عنوان کارشناس بازدید انتخاب میکنند، میزان منابع آب و خاک و میزان تولید و دیگر موارد نیز پس از بازدید میدانی کارشناس ثبت می شود که شناسنامهای برای واحد صادر می شود.
وی با اعلام اینکه به زودی طرح ارائه یارانه نهادههای کشاورزی در قبال شناسنامه به باغداران پرداخت میشود، گفت: صدور محصولات باغی به خارج از کشور بدون شناسنامه محصول سخت و با مشکل مواجه میشود.
انتهای پیام
نظرات