• دوشنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402081510731
  • خبرنگار : 71660

آمریکا آرام آرام تایوان را مسلح می‌کند

آمریکا آرام آرام تایوان را مسلح می‌کند

اخیرا جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا یک کمک مالی به ارزش ۸۰ میلیون دلار را برای تایوان جهت خرید تجهیزات نظامی آمریکایی به امضا رساند؛ اقدامی که چین با آن شدیدا مخالفت کرد اما مسئله اصلی این است که این مبلغ مذکور «وام نیست بلکه از سوی مالیات‌دهندگان آمریکایی پرداخت می‌شود.»

به گزارش ایسنا، این کمک آمریکا تحت عنوان برنامه‌ای موسوم به «تامین مالی نظامی خارجی» (FMF) انجام شده است.

بی‌بی‌سی گزارش می‌دهد، این مبلغ ۸۰ میلیون دلار وام نیست؛ بلکه از سوی مالیات‌دهندگان آمریکایی تامین می‌شود. برای اولین بار در ۴۰ سال گذشته، آمریکا تجهیزاتی را به جایی ارسال می‌کند که عملا آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، برنامه مالی مذکور آمریکایی حدود ۴ میلیارد دلار کمک نظامی به کی‌یف فرستاده است. این برنامه همچنین میلیاردها کمک به افغانستان، عراق، رژیم صهیونیستی و مصر ارسال کرده است اما این‌ها طرف‌هایی هستند که توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده‌اند اما تایوان جزو آن‌ها نیست.

«وانگ تینگ-یو» قانونگذار حزب حاکم که با «تسای اینگ-ون» رئیس‌جمهوری تایوان روابط نزدیک دارد، گفت: ایالات متحده بر نیاز مبرم نسبت به بهبود ظرفیت نظامی ما تاکید می‌کند. این اقدام پیام شفافی به پکن ارسال می‌کند که ما (آمریکا و تایوان) در کنار هم هستیم.

او می‌گوید که این ۸۰ میلیون دلار «نوک کوه یخ» است و خاطرنشان کرد که در ماه ژوئیه رئیس‌جمهور بایدن فروش خدمات و تجهیزات نظامی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار را به تایوان تایید کرد.

این مقام تایوانی همچنین بیان کرد که این جزیره آماده اعزام دو گردان زمینی به آمریکا برای آموزش می‌شوند؛ اقدامی که از دهه ۱۹۷۰ برای اولین بار رخ می‌دهد.

بی‌بی‌سی می‌گوید که طبق آنچه این مقام تایوانی گفته است، معاملات آمریکا با این جزیره طی ۵ سال آینده می‌تواند به رقمی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برسد.

«آی-چونگ لای» رئیس اندیشکده‌ای مستقر در تایپه گفت: این سطح از معاملات میان آمریکا و تایوان که شامل تجهیزات نظامی می‌شود، می‌تواند تا ۱۰ سال طول بکشد. اما با برنامه «تامین مالی نظامی خارجی» ایالات متحده تسلیحاتی را از ذخایر خود مستقیما به تایوان ارسال می‌کند و نیازی نیست که ما تمام مسیر مربوط به تصویب و تاییدیه را طی کنیم.

طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در ماه گذشته میلادی، «مایک کالینز» نماینده جمهوری‌خواه از ایالت جورجیا آمریکا، چین را «تهدیدی بزرگ‌تر از روسیه» دانسته و بنابراین به ارسال تسلیحات به اوکراین رای منفی داده و خواستار ارسال تسلیحات بیشتر به تایوان شده است تا از این جزیره در برابر چین محافظت شود.

تایوان جزیره‌ای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود می‌داند و ارتباط دیپلماتیک مستقل کشورها با تایوان را مردود دانسته است.

در سال ۲۰۲۲ بود که با سفر «نانسی پلوسی» رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، تنش‌ها میان پکن و غرب افزایش یافت و چین رزمایش‌های گسترده‌ای پیرامون این جزیره برگزار کرد.

علاوه بر این، در سال میلادی جاری هم دیدار «تسای اینگ ون» با «کوین مک‌کارتی» رئیس برکنارشده مجلس نمایندگان آمریکا در کالیفرنیا خشم شدید چین را برانگیخت و به برگزاری رزمایشی سه‌روزه پیرامون تایوان منجر شد که تا چند روز پس از پایان آن، هنوز ادوات نظامی چین آب‌های پیرامون این جزیره را ترک نکرده بودند.

اقدامات نظامی چین در اطراف جزیره تایوان به نگرانی‌ها درخصوص «حملات مسلحانه» دامن زده است. جو بایدن گفته که در صورت وقوع جنگ، «سربازانی را برای دفاع از تایوان» اعزام خواهد کرد درحالیکه شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین از آمریکا خواسته است که «به حاکمیت و تمامیت ارضی» کشورش احترام بگذارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha