• دوشنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۴
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1402081510508
  • خبرنگار : 71342

کارگردان «تقلیدنامه زال و رودابه»:

لباس سعدی را روی چشمانم نگه می‌دارم

لباس سعدی را روی چشمانم نگه می‌دارم

کارگردان و بازیگر نمایش «تقلیدنامه زال و رودابه» که برای بازی در این نمایش لباس سیاه‌بازی سعدی افشار را بر تن می‌کند، تاکید کرد که چنین لباس‌های ارزشمندی باید در موزه تئاتر نگهداری شوند.

محمد حاج محمدی همزمان با اجرای این نمایش در گفتگو با ایسنا ادامه داد: سال‌ها پیش یکی از لباس‌های سیاه‌بازی استاد سعدی افشار همراه با بخشی دیگری از گنجینه‌های باقی مانده از تئاتر نصر توسط یکی از اعضای گروه ایشان و به صورت شخصی نگهداری می‌شد. تا اینکه لباس سیاه‌بازی زنده‌یاد سعدی افشار به دست من رسید و تا زمانی که موزه تئاتر یا موزه نمایش‌های آیینی سنتی راه‌اندازی شود، از آن نگهداری می‌کنم.

 او درباره استفاده از این لباس در نمایشش گفت: با کسب اجازه از بزرگان نمایش‌های تخت حوضی و استادانی چون آقای داداشی و جواد انصافی، این لباس را بر تن کردم و آیین افتتاح نمایش ما با حضور این بزرگان برگزار شد و در همان جا رخصت گرفتم تا جامه استاد سعدی افشار را بر تن کنم.

حاج محمدی با تاکید بر نقش موثر داود فتحعلی‌بیگی در حفظ و نگهداری میراث نمایش‌های آیینی سنتی کشورمان ادامه داد: با افتخار می‌گویم که شاگرد استاد داود فتحعلی بیگی هستم که در تمام این سال‌ها از میراث کهن نمایشی ما پاسداری کرده‌اند. مقادیر زیادی از این گنجینه‌ها نزد ایشان است و سال‌هاست فریاد می‌زنند که ما نیازمند دانشگاه و هنرستان نمایش‌های ایرانی و همینطور موزه نمایش‌های ایرانی هستیم تا این گنجینه‌ها به درستی نگهداری شوند.

لباس سعدی را روی چشمانم نگه می‌دارم

او درباره حساسیت‌های خود برای استفاده از لباس سعدی افشار در نمایشش توضیح داد: تا زمانی که موزه نداریم، فقط می‌توانم این لباس را روی چشمانم نگه دارم و با احتیاط فراوان از آن نگهداری می‌کنم. در همین نمایش هم تدابیری برای نگهداری از لباس داریم تا آسیبی نبیند.

این کارگردان که نگارش نمایشنامه «تقلید نامه زال و رودابه» را بر عهده دارد و خود نیز در این نمایش بازی می‌کند، با ارایه توضیحاتی درباره داستان این نمایش و شیوه اجرایی آن اضافه کرد: داستان نمایش ما همان داستان زال و رودابه است با این تفاوت که «سیاه» تلاش می‌کند آنان را به هم برساند. متن نمایش را بر اساس شیوه نمایشی تخت حوضی نوشته‌ام اما شیوه اجرایی ما ترکیبی از عناصر مجالس شبیه‌خوانی و نمایش‌های شادی‌آور ایرانی است.

به گزارش ایسنا، نمایش «تقلیدنامه زال و رودابه» به نویسندگی و کارگردانی محمد حاج‌محمدی که در بیست‌ و یکمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی حضور داشت، اجرای عمومی خود را از جمعه ۵ آبان در تماشاخانه سنگلج آغاز کرده و تا پاین این ماه روی صحنه است.

لباس سعدی را روی چشمانم نگه می‌دارم

در خلاصه داستان نمایش آمده است: زال و رودابه حدیث یکدیگر را از ندیمان و کنیزکان شنیده‌اند. اکنون نوبت آن است که با یکدیگر دیدار کنند. یاقوت (غلام سیاه پادشاه) مامور می شود تا این ۲ را به هم برساند. زال را می‌آورد پای ایوان رودابه، در لحظه دیدار آگاه می‌شوند که رودابه ناپدید شده است. حال با نقشه یاقوت، پادشاه و وزیر در لباس مبدل راهی شهر می شوند تا او را بیابند.

در این نمایش بازیگرانی همچون علی صابر، بهاره سیجانی، زینب دلی‌لر، هلیا وهاب، ریحانه یزدان‌یار، محمد حاج‌محمدی، محمد امیری، علیرضا داننده‌فرد، هادی ملکیان، پدرام عزیزی و مصطفی پیروزی به ایفای نقش می‌پردازند.

این اثر نمایشی هر روز ساعت ۱۷:۳۰ روی صحنه می‌رود.

انتهای پیام

  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha