سید محمد حسینی ۱۲ آبان ماه در نخستین جشنواره زعفران راویز رفسنجان اظهار کرد: کشاورزی در حوزه فعالیتهای بخش خصوصی است اما دولت نقش حمایتی و هدایتی خود را در این حوزه ایفا میکند. در حال حاضر در دولت بحث اصلاح الگوی کشت با سیاست آینده نگری و نگاه به بازار و میزان مصرف داخلی و خارجی مطرح است و امیدواریم در این زمینه با حمایتهای دولت، علاوه بر خودکفایی در تولید، صادرات محصولات کشاورزی نیز به اقصی نقاط جهان انجام شود.
وی افزود: همانطور که توسعه و کشت پسته در نقاط مختلف کشور از رفسنجان نشات گرفته، تولید زعفران نیز از خراسان منشأ گرفته و در حال حاضر میبینیم که در شهرستانهای مختلف استان کرمان از جمله زرند، بردسیر، سیرجان، بافت، ریگان و ... این محصول کشت میشود که نشان میدهد کشت زعفران نتیجه خوبی در این استان میدهد.
حسینی با بیان اینکه عمده زعفران جهان در ایران تولید میشود، افزود: قبلاً این محصول به کشورهای اسپانیا، امارات و سایر کشورهای جهان صادر میشد و ارزش افزودهای برای آن کشورها داشت تا اینکه صنعت بستهبندی زعفران در کشورمان شکل گرفت و در حال حاضر صادرات زعفران برای ایران ارزش افزوده دارد.
وی کشت زعفران را با وجود خشکسالیهای ۱۰ سال اخیر و کاهش بارندگیها در کشور توصیه و بیان کرد: این محصول به آب زیادی نیاز ندارد بنابراین اصلاح الگوی کشت به این معنی مطرح است که در نقاطی که کمبود آب وجود دارد محصولاتی کشت شود که آب کم نیاز دارد. باید به سمت کشت محصولات با نیاز آبی اندک با استفاده از روشهای علمی رفت.
معاون ئیس جمهور گفت: خوشبختانه شرکتهای دانش بنیان در این حوزه نقش بسزایی دارند.کشت گلخانهای در کشور نتیجه بخش است و به راحتی می توان محصولات این کشت را صادر کرد لذا نیاز است زیرساختهای ناوگان هوایی ارتقا یابد، تا مشکل بیکاری رفع شود.
وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم به همین سمت در حال حرکت هستیم، اظهار کرد: در این دولت ۵۰۰۰ کارگاه و کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل احیا شده، همچنین در صنعت پتروشیمی، عمرانی، و ساخت مسکن تدابیر خوبی اندیشیده شده و در صنعت بسیاری از صنایع و حرفهها، فعال و معیشت مردم متحول میشود.
حسینی با بیان اینکه دولت برای گشایش راه صادرات پسته، زعفران و دیگر محصولات کشاورزی با جدیت پیگیر است، گفت: اگر زمانی اسرائیل و آمریکا میخواستند ما منزوی باشیم اما در حال حاضر عضو دائم سازمان شانگ های، بریکس و کشورهای توسعه یافته هستیم، یعنی بازرگانان ما بهتر میتوانند محصول خود را صادر کنند و درآمد پایدار و ماندگار برای ایران داشته باشند.
حسینی افزود: تأکید رئیس جمهور این است که در هر شهرستانی باید جایگاهی برای عرضه محصولات مشاغل خانگی ایجاد شود لذا شهرداریها در این موضوع کمک کنند.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم صادرات محصولات گلخانهای و بیمه دام و طیور و آبزیان را دنبال میکند تا دغدغه تولیدکنندگان کمتر شود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور تصریح کرد: در حال حاضر مسئولان به ویژه شخص رئیس جمهور در عرصه حضور دارند و گرهگشایی میکنند و این امر موجب میشود مردم هم با شور و شوق دوستدار نظام باشند و با وحدت و انسجام در عرصه حضور داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات