• دوشنبه / ۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402080805851
  • خبرنگار : 30189

آیین اختتامیه اولین جشنواره سراسری «سُلالهِ» برگزار شد

آیین اختتامیه اولین جشنواره سراسری «سُلالهِ» برگزار شد

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، گفت: بقاع می‌توانند در حوزه های فرهنگی و اجتماعی کارکرد متنوع داشته باشند. باید برای بقاع برنامه‌ریزی شود مثلا دانش بنیان‌ها دعوت شوند و جشنواره برگزار کنند. خوشبختانه افزایش درآمد بقاع را در سراسر کشور شاهد هستیم و این راه ادامه دارد و در برنامه های عمرانی شاهد پیشرفت‌های خوبی بوده‌ایم.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی -رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه- پیش از ظهر امروز دوشنبه (۸ آبان‌ماه) در آیین اختتامیه اولین جشنواره سراسری «سُلالهِ» ویژه فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، قرآنی و مدیریتی آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه که در هتل ارم برگزار شد با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین اظهار کرد: پیروز این میدان مردم فلسطین هستند، البته فراموش نکنیم که در فلسطین مردم بی‌دفاع در برابر ذرات‌خانه‌ غرب قرار گرفته‌اند که توسط آمریکایی‌ها فرماندهی می‌شود.

وی با طرح این سوال که چه کسی پیروز جنگ موجود است، تصریح کرد: با وجود این حجم بمب‌باران‌ها باید ۳۰۰ هزار کشته وجود داشته باشد چراکه حجم آتش‌بازی صهیونیست‌ها بسیار بالاست اما تا امروز حجم شهدا ۸ هزار نفراست لذا معتقدیم فلسطین پیروز میدان است.

رئیس‌سازمان اوقاف و امور خیریه به اظهارات صهیونیست‌ها برای حمله زمینی به غزه پرداخت و با تاکید براینکه رژیم صهیونیستی چندین‌بار در این جنگ شکست خورده‌ است، تصریح کرد: صهیونیسم به اعمال وحشیانه روی آورده‌ و به بیمارستان و مدرسه حمله می‌کند و این به خاطر شکست آنهاست و راهی جز این ندارند.

حجت‌الاسلام خاموشی با تاکید براینکه باید درباره انقلاب اسلامی بصیرت‌افزایی کنیم، گفت: ما بقعه سکولار نداریم، بقاع متبرکه مکان‌های تعالی روح و تکامل انسان‌ها از نطر معنوی هستند که مردم با آنها ارتباط برقرار می کنند. بیش از ۸ هزار بقعه متبرکه در سراسر کشور داریم که مردم دنبال حفظ این پلاک های معنوی هستند و سازمان اوقاف باید در این حوزه مدیریت بهینه داشته باشد به همین منظور در قانون آمده امنایی تعیین شوند که بقاع متبرکه توسط مردم اداره شوند.

وی افزود: امسال سازمان اوقاف تصمیم دارد مجموعه بقاع را دارای طرح و برنامه کند و بقاع برنامه بودجه داشته باشند و بر این اساس عمل کنند. همچنین در حیطه فرهنگی و انجام مناسک و ادعیه باید به اوقات برگزار شود. خوشبختانه بقاع گزارش مطلوب در این زمینه داده اند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ابراز کرد: برخی هیئت امنا در مورد کسری منابع صحبت می‌کنند اما با برنامه بودجه خاص اجرای نیات را به سمت بقاع می بریم و در دو سال گذشته برنامه قرآنی و کرسی تلاوت و جلسات تفسیر در بقاع برگزار شده است. ظرفیت کالبدی که در حوزه بقاع در اوقاف موجود هست منحصر به فرد است و باید از این ظرفیت بهره مند شویم. بقاع می‌توانند در حوزه های فرهنگی و اجتماعی کارکرد متنوع داشته باشند. باید برای بقاع برنامه‌ریزی شود مثلا دانش بنیان‌ها دعوت شوند و جشنواره برگزار کنند.

حجت الاسلام خاموشی گفت: قریب ۱۰۰ هئیت مذهبی در بقاع حضور دارند که بر رونق بقعه می‌افزایند و برنامه های ادعیه باید در بقاع متبرکه جاری و ساری باشد. برنامه قرآن مجلسی و استماع در نظر بگیریم از قاریان برتر دعوت شود هرچه این جلسات تقویت شود جریان قرآن و اهل‌بیت(ع) را تقویت کرده‌ایم. از فضای بقاع متبرکه برای برگزاری جلسات آموزش روخوانی و روان‌خوانی، تفسیر قرآن، بیان احکام شرعی، سخنرانی مذهبی اجتماعی و انقلابی استفاده شود. بقاع متبرکه از نظر رسانه‌ای باید فعال شوند و علاوه بر قرآن کرسی آموزش صحیفه و نهج البلاغه در بقاع متبرکه برگزار شود. کسی که با دعای صحیفه همراه شود می‌تواند اوصاف خوب را در خود ایجاد کند. 

وی تصریح کرد: پیشنهاد بعد در مورد نسل جوان است، اقدامات خوبی در امامزاده قاسم در حال شکل‌گیری است، باید جوانان را جذب معارف اهل بیت (ع) کنیم، خانواده‌ها باید در برنامه‌ها شرکت کنند، خوشبختانه افزایش درآمد بقاع را در سراسر کشور شاهد هستیم و این راه ادامه دارد و در برنامه های عمرانی شاهد پیشرفت‌های خوبی بوده‌ایم.

حضور ۱۲۶۰ امامزاده در نخستین جشنواره سلاله

در بخش دیگری از این آئین، حجت‌الاسلام غلامرضا عادل -معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف - به‌ تشریح چگونگی شکل‌گیری این جشنواره پرداخت و خاطرنشان کرد: جشنواره سلاله در کنار همه برنامه‌ریزی‌هایی که در سطح امامزادگان در سازمان اوقاف و امور خیریه انجام می‌شود، یک اتفاق مهم بود که در کنار تمام دستورالعمل‌ها و دوره‌های آموزشی و توجیهی که برای هیات امنا و خادمین بقاع متبرکه و امامزادگان صورت می‌گیرد، برای اولین‌بار به‌صورت موضوعی مطرح شد تا دست‌اندکاران فعالیت‌های‌شان را در یک جشنواره به‌ رقابت بگذارند.

وی الگوسازی، مدل‌سازی و ایجاد انگیزه را ویژگی این جشنواره دانست و افزود: حجت‌الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه حمایت ویژه‌ای برای برگزاری این جشنواره داشتند. بعد از اینکه فراخوان جشنواره در دهه کرامت صورت گرفت با وجود تراکم‌کاری برنامه‌ها در امامزادگان که هر روز یک ویژه برنامه داشتند خیلی تلاش شد این برنامه در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها توجیه شود.

حجت‌الاسلام عادل از شرکت ۱۲۶۰ امامزاده در این جشنواره خبر داد و گفت: آثار در محورهای چهارگانه‌ی قرآنی، فرهنگی، اجتماعی، مدیریتی و عمرانی ارسال شد که جمعا ۲۰ موضوع اولویت فعالیت‌ها بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه خدمات اجتماعی‌، نماز جماعت، برنامه‌های انقلابی، قرآنی و... در جشنواره مورد بررسی و داوری قرار گرفته‌اند، تصریح کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته بالغ بر شش هزار فعالیت صورت گرفته در امامزادگان به جشنواره ارائه شد و در دو سطح استانی و ملی داوری‌های آثار صورت گرفت.

وی در پایان سخن گفت: دیده شدن ابتکارات یکی از اهداف این جشنواره بود، اما باوجود اینکه در جشنواره گزینه‌ای نداشت اما صورت گرفت، هرجا فعالیت و ایده‌ی مبتکرانه‌ای وجود داشت ما در این جشنواره مورد توجه قرار دادیم. همچنین اگر موضوع رسانه در هر امامزاده با فعالیت رسانه‌ای و بعُد و انعکاس رسانه‌ای صورت گرفته بود که تاثیرات و رشد معرفتی دارد، دیده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha