• دوشنبه / ۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1402080805573
  • خبرنگار : 71650

برگزاری اولین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان در ۱۵ دیماه / شرایط اخذ پروانه روانشناسی و مشاوره

برگزاری اولین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان در ۱۵ دیماه / شرایط اخذ پروانه روانشناسی و مشاوره

معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از برگزاری اولین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان در ۱۵ دی ماه سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، پرویز آزادفلاح در نشستی خبری اظهار کرد: از این پس برای اخذ پروانه حرفه‌ای نظام روانشناسی و مشاوره، عضویت در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های روانشناسی و مشاوره، اخذ حد نصاب نمره در آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و قبولی یا عدم قبولی در مصاحبه روانشناختی الزامی است.
 
وی درباره اعلام جزئیات برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران توضیح داد: از این رو اولین آزمون ما در ۱۵ دی سال جاری برگزار می‌شود. تصمیم گرفتیم سالی دو بار یک بار اواخر تیر و یک بار اواسط دی این آزمون برگزار شود.
 
آزاد فلاح با بیان اینکه سعی می‌کنیم به شکل استاندارد این آزمون برگزار شود، تاکید کرد: در این آزمون نه تنها سوالات تکراری درسی وجود ندارد بلکه این بیشتر بر کفایت حرفه‌ای تمرکز دارد. متخصصان روان سنجی سوالات را ارزیابی و میزان دشواری آن را تعیین می‌کنند. نهایتا گروهی از نخبگان بر حسب توزیع نمرات، دشواری و تراز نمرات تصمیم می‌گیرند که نقطه تشخیص برای اینکه فرد به فاز دوم و برای مصاحبه دعوت شود یا خیر، چه خواهد بود.
 
معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور افزود: در مورد مصاحبه هم وضعیت به همین ترتیب است. در واقع در مصاحبه و آزمون صلاحیت حرفه‌ای مباحث علمی و درسی که روانشناسان در دانشگاه خوانده‌اند مد نظر ما نیست بلکه پختگی همکار مد نظر است. کمترین چیزی درباره مسائل علمی و درسی وارد آزمون صلاحیت حرفه‌ای و پس از آن در مصاحبه، نخواهیم کرد.

معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشوربا بیان اینکه ما به مدارج تحصیلی تمام فارغ التحصیلان رشته روانشناسی و مشاوره احترام می‌گذاریم، افزود: نمی‌خواهیم در این آزمون صلاحیت حرفه‌ای مجددا واحدهای درسی که فارغ التحصیلان در دانشگاه‌ها امتحان دادند را ارزیابی کنیم بلکه ویژگی‌های دیگر یک روانشناس مثل داشتن تفکر تحلیلی و مدیریت بحران را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.
 
آزاد فلاح تاکید کرد: اگر می‌پذیریم که همه توانایی‌ها در کتب درسی نیست و بخشی مربوط به پختگی و تفکر انتقادی و اخلاق حرفه‌ای افراد می‌شود، پس نمی‌توانیم فقط یک فارغ التحصیل دانشگاهی را بدون احراز صلاحیت‌ها برای دریافت پروانه مجاز بدانیم. تاکید ما در آزمون نیز بر روی این دسته از مواد و شاخص‌ها و توانایی‌ها است.
 

وی توضیح داد: ما باور داریم آنچه این افراد در دانشگاه‌ها آموخته‌اند کافی است اما مسائلی نظیر قدرت تحلیل و اخلاق حرفه‌ای، مدیریت بحران و آشنایی به مسائل بومی و اجتماعی و... از جمله صلاحیت‌هایی است که با خواندن کتاب به دست نمی‌آید.
 
معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور خطاب به فارغ التحصیلان روانشناسی و مشاوره تاکید کرد: دوستان نگران نباشند، ما چیز عجیب و غریبی را در آزمون عرضه نمی‌کنیم‌ افرادی که در اولین آزمون ما شرکت کنند می‌بینند که محتوای سوالات خیر خواهانه است. به طوری که هم شان علمی و حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران را در بر دارد و هم اطمینان نسبی به ما می‌دهد که این متقاضی قرار است مشاوره خوبی را به مردم ارائه دهد.
 
 آزاد فلاح با بیان اینکه مدل ارزیابی که ما در این آزمون و مصاحبه طرح کرده‌ایم، مدل جدیدی نیست و بسیاری از کشورها تجربه آن را دارند، افزود: حساسیت ما به‌روی برگزاری این آزمون و مصاحبه از این جهت است که این آقا یا خانم روانشناس، مشاوره خوبی به مردم ارائه دهد. البته خیلی از این فارغ التحصیلان این صلاحیت‌ها را دارند.
 
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۷ ۱۹:۴۰

وقتی فامیل هایشان مجوز گرفتند دیگران باید امتحان بدهند قبول نداریم وقتی خیلی ها رشته روان شناسی ندارند دارند مشاوره میدهند همش سنگ اندازی برای کسانی هست که مظلوم هستند اگر امتحان هست همه مسیولان و همه باید امتحان بدهند اعتراض شدید داریم

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۳ ۱۱:۲۸

سلام این توهین به سیستم آموزش عالی کشور است و حفظ اریکه قدرت برای خود .امدیم طرف بعد از سالها صرف عمر و هزینه ، نظر شما را جلب نکرداین یعنی ان همه زحمت و هزینه و.... کشک . شما با این کار شخصیت انسانی و علمی افراد و دانشگاه ها را نادیده می گیرید و در واقع سنگ خودتان را به سینه می زنیدو با روان جامعه بازی می کنید نطام روانشناسی اگر نظری دارد باید در مدت طی مجموعه آموزش عالی با نظر سنجی قبلی از اساتید و دانشجویان کاری بکند که آن هم تازه هیچ ضرورتی ندارد و در کل این سازمان غیر از دبیری هیچ وظیفه ایی ندارد برای اینکه این فارغ التحصیلان محتاج شما باشند و بله قربان گوی شما و به در شما هم سری بزنند و از زیر یوغ شما بگذرند مقطع در مقطع نکنید

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۶ ۱۷:۱۳

با سلام این خیلی خوب هست که صلاحیت روان شناس ها سنجیده شود.