• دوشنبه / ۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1402080805523
  • خبرنگار : 71667

وزیر ارتباطات خبر داد

فرکانس‌های نسل پنجم اینترنت به زودی به اپراتورها واگذار می‌شوند

فرکانس‌های نسل پنجم اینترنت به زودی به اپراتورها واگذار می‌شوند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دو الی سه محدوده فرکانسی وجود دارد که فرکانس طلایی برای نسل پنجم محسوب می‌شوند و درحال حاضر در آستانه واگذاری یکی از آن‌ها (۳۷۰۰_۳۸۰۰) به اپراتورها هستیم که به زودی اعلام عمومی می‌شود.

به گزارش ایسنا، عیسی زارع پور در حاشیه همایش ملی نسل پنجم ارتباطات در ایران در جمع خبرنگاران، درباره چرایی عدم توسعه نسل پنجم اینترنت در کشور اظهار کرد: درحال حاضر نزدیک به ۹۰ درصد از کشور باید بیشتر شده باشد که نقاط شهری تحت پوشش نسل چهارم و چهارم و نیم هم هستند و در روستاها هم نزدیک به ۹۳ درصد به نسل سوم و چهارم اینترنت دسترسی دارند.

وی افزود: نسل پنجم اما متناسب با چیزی که باید باشد، پیش نرفته است و دلایل مختلفی هم دارد که یکی از آن تامین تجهیزات برای اپراتورهاست که کمی با مشکل رو به رو بوده است. از سوی دیگر مدل اقتصادی شبکه به صورتی نیست که اپراتور سرمایه گذاری کند و در حال حاضر ما کار می کنیم. همچنین زیرساخت کشور هم برای استفاده از نسل پنجم آماده نبود و بی تی اس‌های نسل پنجم حتما باید از طریق فیبر نوری متصل شوند و شبکه فیبر نوری در شهرها هم کامل نبوده است. ان‌شاالله با اجرای پروژه فیبر نوری برای نسل پنجم هم آماده خواهیم شد.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره تکلیف فرکانس‌های نسل پنجم اینترنت و علت تاخیر در واگذاری آن به اپراتورها تصریح کرد: دو الی سه محدوده فرکانسی هست که فرکانس طلایی برای نسل پنجم محسوب می‌شوند، در حال حاضر در آستانه واگذاری یکی از آن‌ها (۳۷۰۰_۳۸۰۰) هستیم و به زودی اعلام عمومی خواهد شد و واگذاری و مزایده آنها در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شده، بنابراین به زودی ان‌شاالله شاهد واگذاری آنها به اپراتورها خواهیم بود.

زارع پور گفت: درباره سایر فرکانس‌ها در حال آماده‌سازی آنهایی هستیم که در اختیار ما قرار دارد و در حال مذاکره درباره سایر آنها هستیم که در اختیار دستگاه‌های دیگر است تا بتوانیم برای عموم مردم دسترسی به  آنها را امکان پذیر کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین درباره اقدامات این وزارتخانه درباره گرانی تجهیزات و مشکلات واردات، و چگونه می توان پوشش سایت‌های نسل پنجم اینترنت را به ۱۰ درصد رساند و آن‌را در اختیار کاربران قرار دهد، اظهار کرد: بخشی از شبکه مادر مخابراتی در اختیار وزارت ارتباطات قرار دارد که با اعتبارات دولتی در حال توسعه دادن آن هستیم و هدف‌گذاری ما این است تا پایان دولت بتوانیم ظرفیت را سه برابر کنیم.

وی ادامه داد: بخشی دیگر در اختیار بخش خصوصی است که یا دولت باید مشوق‌هایی را در نظر بگیرد تا آن‌ها به سرمایه‌گذاری و توسعه این بخش ورود کنند یا باید مدل اقتصادی به‌گونه‌ای پیش برود که پاسخگوی سرمایه‌گذاری اپراتورها باشد. در حال تلاش برای اقتصادی شدن این طرح هستیم تا با استقبال روبه‌رو شود. هر کاری که مدل اقتصادی نداشته باشد حتما در بلند مدت با مشکل اقتصادی روبه رو خواهد شد.

زارع پور درباره پروژه فیبرنوری گفت: برای پروژه فیبرنوری دولت مشوق‌هایی را پیش‌بینی کرده است و درحال حاضر ما برای شهرهای کوچک خارج از مراکز استان هر کسب و کار یا خانه‌ای تحت پوشش فیبرنوری قرار بگیرد؛ دولت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان یارانه پرداخت می‌کند و در مراکز استان غیر از کلان شهر ها ۵۰۰ هزار تومان و برای اتصال هرخانه  و کسب و کار  به اپراتور دو میلیلون یارانه پرداخت می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۹ ۱۴:۱۵

سلام هنوز آنتن دهی تو بیشتر مناطق قابل قبول نیست اونوقت بریم نسل 5