• یکشنبه / ۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402080704697
  • خبرنگار : 50614

شهردار سابق تهران:

مشکلات ما در مدیریت شهری ناشی از عدم رعایت تراز بین درآمدها و هزینه‌ها است

مشکلات ما در مدیریت شهری ناشی از عدم رعایت تراز بین درآمدها و هزینه‌ها است

ایسنا/خراسان رضوی شهردار سابق تهران با تاکید بر اینکه مشکلات ما در نظام مدیریت شهری ناشی از این است که ما تراز بین درآمدها و هزینه‌ها را رعایت نمی‌کنیم، گفت: ایده‌آل این است که شهر با عوارض پایدار به حیات خود ادامه دهد.

 پیروز حناچی شامگاه شنبه ۶ آبان در نشست دوم از سلسله نشست‌های ارائه نتایج طرح بلند مرتبه سازی شهر مشهد با عنوان الگوهای بلند مرتبه سازی که در محل پژوهشکده ثامن برگزار شد، عنوان کرد: هنگام تصویب طرح جامع مشهد هیچ‌ ضابطه‌ای توسط کسانی که در مشهد بلند مرتبه‌سازی می‌کردند رعایت نمی‌شد. ما شهردار وقت مشهد را به همین دلیل مواخذه کردیم.

وی در خصوص موارد مطرح شده در جریان نشست مبنی بر اینکه شهرداری برای درآمدزایی به سراغ بلندمرتبه‌سازی رفته‌ است، تصریح کرد: اینکه شهرداری به دنبال درآمد برای امور شهر باشد فی نفسه بد نیست، اما اینکه از مسیرهای غیرقانونی این اتفاق بیفتد غیر منطقی است. در نگاه‌های امروز و استراتژی‌های توسعه شهری بحث بلندمرتبه‌سازی یکی از موضوعاتی است که می‌توان به آن نگاه کرد. امروزه خیلی از نرم‌افزارها امکان مدل‌سازی آینده شهر مشهد را فراهم می‌کند.

شهردار سابق تهران با بیان اینکه به نظر من اطلاعات مشاور این طرح علیرغم‌ مطالعات جامع هنوز کامل نیست، تشریح کرد: شما با بحران‌های جدی مثل زلزله و بحران آب در این شهر مواجه هستید.

حناچی با تاکید بر اینکه بلندمرتبه‌سازی یک واقعیت است‌، اظهار کرد: هیچ عقل سلیمی با این موضوع به طور کلی مخالفت نمی‌کند و این هم یکی از راه‌های پاسخگویی به این واقعیت است.

 وی با اشاره به آتش‌سوزی پلاسکو در تهران بیان کرد: در زمان رخ دادن حادثه پلاسکو در تهران ما سه دستگاه بالابر بالای ۵۰ متر در تهران داشتیم که یکی از آن‌ها آسیب دید. آیا ما اساسا با این وجود می‌توانیم به این مسائل در صورت بروز حادثه پاسخگو باشیم؟

شهردار سابق تهران با طرح پرسشی مبنی بر اینکه هدف از بلندمرتبه سازی چیست؟ گفت: هدف از بلندمرتبه‌سازی می‌تواند هریک از عوامل آزادسازی زمین، اهداف اقتصادی، جلوگیری از افزایش محدوده شهر یا همه این عوامل در کنار یکدیگر باشد. اگر ما فقط یک مولفه را قوی‌تر از بقیه در نظر بگیریم ما را به بیراهه خواهد برد.

حناچی با بیان اینکه آماده‌سازی لایه‌های مختلف اطلاعات و همپوشانی این لایه‌ها می‌تواند پاسخگویی لازم را داشته باشد، افزود: تجربیات جهان نشان می‌دهند که معمولا این ظرفیت‌ را در همه جا توصیه نمی‌کنند؛ به عنوان مثال در جایی مثل نیویورک شما این نوع بلندمرتبه‌سازی را فقط در منهتن می‌بینید. فرض کنید ما تمامی این ضوابط را تصویب کنیم، به اعتقاد من این ضوابط ما را به اینجا نخواهد رساند که شهرداری براساس آن پروانه صادر کند. این ضوابط برای پروانه اصلا کافی نیست.

وی خاطرنشان کرد: مشهد جزو شهرهایی بوده که مدت مدیدی در چهارچوب طرح‌های توسعه شهری حرکت نمی‌کرده. در دوره‌های دیگری نیز شهرداران خود را مکلف به حرکت در چهارچوب قوانین نمی‌دانستند.

شهردار سابق تهران اضافه کرد: توصیه من این است که این سند نباید در شهر گسترده شود. اگر گسترده شود و ‌در امتداد مسیرهای اصلی در دو طرف مسیرهای اصلی شهر اتفاق بیفتد نگاه اقتصادی را بیش از ظرفیتی که باید به آن فکر کرد توسعه خواهد داد.

حناچی با تاکید بر اینکه مشکلات ما در نظام مدیریت شهری ناشی از این است که ما تراز بین درآمدها و هزینه‌ها را رعایت نمی‌کنیم، گفت: باید این تعادل را ایجاد کرد؛ ایده‌آل این است که شهر با عوارض پایدار به حیات خود ادامه دهد. در شرایطی که در عدم تعادل بین درآمد و هزینه قرار می‌گیریم ممکن است هر اتفاقی بیفتد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha