• چهارشنبه / ۳ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1402080301994
  • خبرنگار : 71658

تاثیر منفی اینستاگرام بر سلامت روان جوانان؛ شکایت دفاتر دادستانی آمریکا از شرکت «متا»

تاثیر منفی اینستاگرام بر سلامت روان جوانان؛ شکایت دفاتر دادستانی آمریکا از شرکت «متا»

دفاتر دادستانی آمریکا در ۳۳ ایالت این کشور از شرکت «متا» به ویژه پلتفرم‌های فیسبوک و اینستاگرام آن شکایت کرده و آن‌ها را به گذاشتن تاثیر منفی بر سلامت روان جوانان به دلیل ماهیت اعتیادآور این شبکه‌های اجتماعی متهم کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، در شکایتی که روز سه‌شنبه به دادگاه فدرال شهر «اوکلند» در کالیفرنیا ارائه شد، دادستان‌های کل ۳۳ ایالت از جمله کالیفرنیا و «ایلینوی» گفته‌اند که شرکت متا بارها مردم را در مورد خطرات بنیادین این پلتفرم‌ها گمراه کرده و آگاهانه کودکان و نوجوانان را به این رسانه‌ها بشدت وابسته و مجبور به استفاده از آنها کرده‌اند.

در این شکایت آمده است: تحقیقات نشان داده است که استفاده جوانان از رسانه‌های اجتماعی شرکت متا، مشکلاتی همچون افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی، اختلال در تحصیل و زندگی روزمره و بسیاری پیامدهای منفی دیگر را در پی داشته است.

در ادامه شکایت آمده است: متا از فناوری‌های قدرتمند و بی‌سابقه‌ای برای جذب، مشارکت و در نهایت به دام انداختن جوانان و نوجوانان استفاده کرده و انگیزه شرکت از این کار نیز سودآوری بیشتر است.

پیش از این نیز بارها در ایالات متحده آمریکا به نمایندگی از کودکان و نوجوانان علیه رسانه‌های اجتماعی شکایت شده بود.

تیک‌تاک و یوتیوب نیز موضوع صدها شکایت بودند که از طرف کودکان و دانش آموزان و در اعتراض به اعتیادآور بودن این رسانه‌ها طرح شده‌اند.

شاکیان پرونده جدید، خواستار استفاده از راه‌های قانونی مختلف از جمله مجازات‌های مدنی برای کنترل فعالیت این شبکه‌ها شدند.

در پی انتشار خبر این شکایات، سهام شرکت «متا» اندکی (۰.۳ درصد) کاهش یافت.

* ادعای شرکت «متا» در مواجهه با شکایت‌ها

در واکنش به این شکایات، شرکت «متا» با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد که «امنیت آنلاین جوانان» برای این شرکت همواره یک اولویت بوده است.

در این بیانیه آمده است: ما ناامید هستیم که دادستان‌های کل کشور به‌ جای همکاری مؤثر با شرکت‌ها برای ایجاد استانداردهای «واضح و متناسب با سن» برای کاربران نوجوان این اپلیکیشن‌ها، این راه را انتخاب کرده‌اند.

* اینستاگرام در کانون شکایات

به گزارش یورونیوز، در شکایت جدید، بیشتر روی اینستاگرام تمرکز شده است و دادستان‌ها برای اثبات ادعای خود نیز به اسنادی اشاره می‌کنند که در سال ۲۰۲۱ منتشر شد و حاکی از آن بود که شرکت «متا» داده‌هایی دارد که نشان می‌دهد اینستاگرام اعتیادآور است و تاثیر روانی نامطلوب به ویژه روی دختران دارد و منجر به سرخوردگی آنها می‌شود.

بر اساس این دادخواست، شرکت «متا» در تلاش است تا جوانان زمان بیشتری را در رسانه‌های اجتماعی صرف کنند؛ آن هم در حالی که می‌داند مغز نوجوانان بطور بالقوه نیازمند تایید شدن است که یکی از راه های کسب این تایید نیز دریافت «لایک» بیشتر از سوی دیگر کاربران است.

در این شکایت همچنین آمده است که شرکت متا تا سال ۲۰۲۰ میلادی پلتفرم‌های خود را به طور عمد دستکاری کرده تا کاربران جوان زمان صرف شده در پلتفرم‌های خود را به حداکثر برساند.

این دادخواست همچنین حاکیست که شرکت «متا» قانون منع جمع‌آوری داده‌های کودکان زیر ۱۳ سال را نیز نقض کرده است.

ورود دادستان‌های ۳۳ ایالت به این موضوع، در پی ناتوانی کنگره ایالات متحده در تصویب قوانین جدیدی در موضوع حمایت از کودکان در پلتفرم‌های آنلاین (آنهم به رغم سال‌ها بحث) انجام شده است.

«راب بونتا»، دادستان کل کالیفرنیا در این باره گفت: متا به کودکان و نوجوانان ما آسیب می‌رساند و برای افزایش سود شرکت‌ها فعالیت‌های اعتیادآور را توسعه می‌دهد.

هفت ایالت دیگر نیز قرار است شکایت‌های مشابهی را مطرح کنند که به این ترتیب تعداد کل ایالت‌های شکایت کننده به ۴۲ ایالت افزایش می‌یابد.

* نشانه‌های اعتیاد به اینترنت چیست؟

درگیری بیش از حد ذهن به اینترنت به این شکل است که مهمترین منبع رضایت فرد از زندگی محدود به فضای مجازی می‌شود و از این رو تمایلی به ارتباط فیزیکی و داشتن روابط اجتماعی حتی با نزدیکان و دوستان خود نخواهد داشت. حتی در صورت حضور در چنین جمع‌هایی احساس ناخوشایندی را تجربه خواهد کرد. گاها دیده شده که افراد برای ترک عادت استفاده بیش از حد از فضای مجازی و اینترنت دچار علائمی مثل بی قراری، اضطراب، بی خوابی، افسردگی و … شده‌اند. کاهش کیفیت خواب و افت تحصیلی نیز ممکن است در این زمینه مشهود باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha