• سه‌شنبه / ۲ آبان ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402080201436
  • خبرنگار : 30165

وزیر بهداشت در نشست نخبگان تحقیقات و مرجعیت علمی:

نیازمند تربیت دیپلمات علمی هستیم؛ افرادی که به کشور خود پشت نکنند

نیازمند تربیت دیپلمات علمی هستیم؛ افرادی که به کشور خود پشت نکنند

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بحث دیپلماسی علمی نیازمند دیپلمات علمی و افرادی است که هیچ‌گاه به مملکت خود پشت نکنند، گفت: ما باید دانشمندانی تربیت کنیم که به مملکت خود اعتقاد داشته باشند؛ نه اینکه بروند برای کشورهای دیگر کار کنند. باید افرادی تربیت کنیم که علم و دانش را فرا بگیرند، ولی به کشور خود برگردند.

به گزارش ایسنا، دکتر بهرام عین‌الهی امروز در نشست نخبگان تحقیقات و مرجعیت علمی با موضوع «نقش اخلاق در سلامت و مرجعیت علمی» ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، گفت: سازمان‌های جهانی حقوق بشری ظاهری فریبنده دارند، ولی در عمل اقدام مناسبی انجام نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه بسیاری از مجلات و ژورنال‌ها حتماً سیاسی هستند، تاکید کرد: بنابراین ضرورت دارد که ما برای پیشرفت کشور، نگاه به داخل داشته باشیم.

وزیر بهداشت در مورد نکات مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در جمع نخبگان، گفت: ما نیاز به خیزش علمی و استفاده از راه‌های میانبر داریم و برای رسیدن به این خیزش علمی باید موضوعاتی مثل ارتقای اساتید، نقش مقاله در ارتقای اساتید و مساله محور شدن پژوهش‌ها مورد بررسی قرار گیرد و در مورد آن گفتگو شود.

وی در مورد هرم جمعیتی اساتید در وزارت بهداشت، گفت: ما ۲۲ هزار عضو هیائت علمی داریم و ۴۸ درصد آن‌ها خانم‌ها هستند.

عین‌الهی اظهار کرد: مرجعیت علمی یک آرمان بزرگ انقلاب ماست و بعد از انقلاب توانستیم گامی به جلو برداریم. کشورهای منطقه نیز بعد از ما شروع به حرکت کردند. ما رتبه اول علمی و رتبه دوم نوآوری را در منطقه داریم.

وی خاطر نشان کرد: برای پیشرفت بیشتر باید همگرایی را مد نظر قرار دهیم. همچنین به همتاپروری و نسل‌سازی نیز باید توجه داشته باشیم. امروزه وظیفه ما همتاپروری است و باید درب مراکز تحقیقاتی را به سوی نخبگان باز کنیم. نخبگان باید نسل آینده پژوهشی را بسازند. همچنین باید فرهنگ کار تیمی را بین افراد ترویج دهیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: مراکز تحقیقاتی باید به سمت حل مساله بروند و درصدد حل مشکلات نظام سلامت باشند.

وی ضمن اشاره به ضرورت تدوین نظام مسائل، اظهار کرد: با تشکیل کارگروهی از نخبگان، باید نظام مسائل را تدوین کرد و مراکز تحقیقاتی را به سمت نظام مسائل سوق داد.

عین‌الهی با بیان این‌که در حوزه دانش‌بنیان حرکات خوبی انجام شده است، گفت: ولی در مرحله حرکت از ایده و تولید به سمت صنعتی و تجاری‌کردن ایده‌ها مشکلاتی وجود دارد.

وی افزود: در مردمی‌سازی دانشمندان و نخبگان نقص‌هایی وجود دارد که باید به آنها توجه داشت. نیاز به سازمان و تشکیلاتی است که استفاده بیشتری از نخبگان شود. در حوزه پژوهش نیازمند گروه‌های جهادی هستیم که فعالیت‌های جهادی انجام دهند.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه در بحث دیپلماسی علم نیازمند دیپلمات علمی و افرادی هستیم که هیچ‌گاه به مملکت خود پشت نکنند، گفت: ما باید دانشمندانی تربیت کنیم که به مملکت خود اعتقاد داشته باشند؛ نه اینکه بروند برای کشورهای دیگر کار کنند. باید افرادی تربیت کنیم که علم و دانش را فرا بگیرند، ولی به کشور خود برگردند.

وی افزود: ما در دانشگاه‌ها دیپلمات علمی تربیت نمی‌کنیم و همه به دنبال این هستند که تجربه کسب کنند و بعد از آن از کشور بروند. به همین دلیل باید به این موضوع توجه بیشتری داشت.

عین‌الهی در خصوص اهمیت گردآوری و ثبت داده‌های سلامت، گفت: در حال حاضر یکی از موضوعات مهم ثبت داده‌های سلامت است که یکی از راهکارهای آن توجه به پرونده‌های الکترونیک سلامت افراد است.

وی خاطر نشان کرد: پرونده سلامت الکترونیک در دستور کار قرار دارد و این می‌تواند داده‌های خوبی برای پژوهش ایجاد کند. این طرح که از ابتدای سال در بیش از ۹۰ شهر انجام شده، در آن دیتاهای بسیاری جمع آوری شده است.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه در پژوهش به دنبال داده‌های مفید و علم نافع هستیم، گفت: در این زمینه هر چه سرمایه‌گذاری کنیم، سرمایه‌گذاری سودمند است.

وی در خصوص تعارض منافع، گفت: استفاده از دارو نباید با توصیه و ... باشد، بلکه بر اساس شواهد تجویز انجام شود.

عین‌الهی با بیان این‌که برای رسیدن به مرجعیت علمی باید در تشکیلات فعلی پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیقات بازنگری انجام شود، گفت: رعایت مسائل اخلاقی، چابک‌سازی و ... اهمیت زیادی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha