یحیی فیضی در گفتوگو با ایسنا با اعلام اینکه حفاظت از محیطزیست همواره سرلوحه کاری مدیران و کارکنان این مجموعه بوده است گفت: علیرغم مشکلات موجود، اجرای پروژههای متعدد کاهش آلودگی هوا، گواه بر مقید بودن این شرکت به مرتفع نمودن کامل آلایندهها و حفاظت از محیطزیست است.
وی عنوان کرد: حفاظت از محیطزیست به عنوان یکی از مؤلفههای توسعه پایدار همواره سرلوحه کاری مدیران و کارکنان این مجموعه بوده و عمل به تعهدات و رعایت قوانین و مقررات محیطزیستی به عنوان یکی از اصول و ارزشهای سازمانی نهادینه شده است.
فیضی اظهار کرد: پروژههای محیطزیستی در زمره پروژههای اولویتدار این مجموعه است و انجام پروژههای متعدد چند سال اخیر در این زمینه به دست کارکنان و متخصصان داخلی با وجود همه مشکلات موجود اعم از مشکلات اقتصادی، تحریمهای ظالمانه، عدم همکاری کمپانیهای بزرگ دنیا و ... گواه بر مقید بودن این شرکت به مرتفع نمودن کامل آلایندهها و حفاظت از محیطزیست است.
وی خاطرنشان کرد: فضای صنعتی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد ۱۶۰ هکتار است و طبق قوانین و الزام قانونی سازمان حفاظت محیطزیست کشور، این شرکت باید حدود ۱۶ هکتار فضای سبز داشته باشد که این میزان هم اکنون ۶۲ هکتار است، یعنی حدود ۳.۸ برابر الزام سازمان حفاظت محیطزیست در پالایشگاه و محیطهای پیرامونی، فضای سبز کاشته شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمینژاد ادامه داد: تمام فضاهای سبز موجود پالایشگاه با پساب بازیافتی آبیاری میشود، همچنین سالیانه ۲ هزار اصله نهال در قالب مسئولیتهای اجتماعی به ذینفعان و روستاهای مجاور اهدا میشود.
وی در رابطه با اقدامات انجام شده در زمینه کاهش مخاطرات ریزگردها، افزود: در خصوص کاهش آلودگی هوا، پروژههای متعددی در این شرکت نظیر پروژه تغلیظ گاز اسیدی واحد ۵ تصفیه گاز، تعویض کاتالیستهای هیدرولیز، افزایش دمای کوره واکنش با تزریق گاز سوخت انجام شده است.
فیضی عنوان کرد: با توجه به تأثیرات مثبت پروژههای انجام شده، پروژههای دیگری نیز از جمله احداث واحد دوم تغلیظ گاز اسیدی در واحد شماره ۴ تصفیه گازترش با هزینهای بالغبر ۱۲۰۰ میلیارد ریال در دستور کار قرار گرفته که دستاورد آن ممانعت از انتشار آلاینده SO۲ به میزان ۲۲ هزار تن در سال، کاهش تولید پسماند کاتالیست به میزان ۱۱۰ تن در سال پیشبینی شده است.
وی همچنین افزود: خرید و استقرار Ratio Analyzer در سه واحد بازیافت گوگرد با هزینهای بالغبر ۳۶۰ میلیارد ریال و جایگزینی کاتالیست هیدرولیز در سه واحد بازیافت گوگرد با هزینهای بالغبر ۳۰۰ میلیارد ریال از جمله دیگر اقداماتی هستند که در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمینژاد در خصوص مبلغی که شرکت پالایش گاز برای کمک به اداره منابع طبیعی برای مقابله با ریزگردها در منطقه متقبل شده است، گفت: در حال حاضر مبلغ ۵۰ میلیارد تومان در هیات مدیره پالایشگاه تصویب شده و در حال اخذ مجوز بودجه هیات مدیره شرکت ملی گاز است، این مبلغ بر اساس طرح کارشناسی مطالعاتی اداره منابع طبیعی و در کانونهای گرد و غبار پیرامون پالایشگاه هزینه خواهد شد.
وی با بیان اینکه در خصوص کاهش مخاطرات ریزگردها، مکاتبات برای اخذ و ترخیص ۵۰ میلیارد تومان صورت گرفته است. تأکید کرد: تمامی پروژههای مختلف عملیاتی این شرکت چه پروژههای انجام شده و چه پروژههای در دست اقدام، دارای پیوست محیطزیستی هستند و میزان تأثیر مثبت آنها بر محیطزیست همواره در حال بررسی و پایش است، همچنین در خصوص کاهش مخاطرات ریزگردها نیز موافقت شرکت بر اجرای طرح پایلوت گیاه مناسب اقلیم منطقه اخذ و در حال پیگیری است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمینژاد همچنین از کسب رتبه اول جایزه ملی محیطزیست توسط شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد خبر داد و گفت: شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در سیزدهمین دورهی جایزه ملی محیطزیست، در ارزیابی سازمان محیطزیست کشور موفق به کسب مقام اول این جایزه در بین سازمانهای دولتی شد.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره تعداد ٣٩٣ شرکت صنعتی و سازمان دولتی و خصوصی، شرکت داشتند که شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد به دلیل اجرای موفق پروژه تغلیظ گاز اسیدی و همچنین طرح بازیابی گازهای مشعل که هر دو طرح، علاوه بر مزایای اقتصادی دارای دستاوردهای فراوان محیطزیستی نیز هستند و باعث کاهش انتشار گازهای گلخانهای و نگهداشت سرمایههای ملی و زیستمحیطی شده است، پس از ارزیابی این سازمان و راهیابی به مرحله نهایی با کسب بیشترین امتیاز به عنوان شرکت برگزیده و حائز رتبه اول در بخش سازمانها و مؤسسات دولتی معرفی شد و به عنوان تنها شرکت دولتی مجموعه وزارت نفت علاوه بر کسب مقام اول، تندیس و لوح جایزه ملی محیطزیست کشور را دریافت کرد.
انتهای پیام
نظرات