جلال کرامت اول آبان در گفتگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه ۱ الی ۷ آبان به عنوان هفته پیشگیری از مسمومیت ها نامگذاری شده است، گفت: این نامگذاری در جهت شناساندن اهمیت بیماری مسمومیت به مردم است.
وی تصریح کرد: لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت، برای نجات فرد مسموم حیاتی میباشد و شهروندان بلافاصله پس از برخورد با موارد مسمومیت حتما با تلفن ۱۱۵ اورژانس تماس بگیرید.
کرامت افزود: اکثر مسمومیتهای اتفاقی در کودکان زیر ۵ سال است و به علت عدم توجه والدین رخ میدهد.
مسئول واحد نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بیان کرد: شایعترین علت بروز مسمومیت در جهان، مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است.
این مقام مسئول حوزه بهداشت و درمان استان اضافه کرد: ایجاد استفراغ در فرد مسموم، همیشه بهترین راه خارج کردن سم از بدن نیست و ایجاد استفراغ در مسمومیت با مواد نفتی جان بیمار را به خطر میاندازد.
کرامت تأکید کرد: باید توجه داشته باشیم که از خوراندن مایعات به فرد مسمومی که بیهوش است، خودداری نماییم.
وی از شهروندان خواست با مصرف خودسرانه داروها بدون تجویز پزشک، سلامت خود را به خطر نیندازند.
مسئول واحد نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور اعلام کرد: مقادیر بالای برخی از داروهای به ظاهر کم خطر، میتواند برای فرد کشنده باشد.
کرامت ادامه داد: خطرات ناشی از مسمومیت در کودکان، خانمهای باردار و افراد سالمند میتواند شدیدتر از دیگر افراد باشد.
وی بروز برخی از مسمومیتها را با معلولیت ماندگار همراه دانست و گفت: هم استانی ها در پیشگیری از بروز مسمومیتها کوشا باشند.
این مقام مسئول دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهار کرد: شهروندان سؤالات دارویی خود و همچنین نحوه برخورد با فرد مسموم پیش از رسیدن به مراکز درمانی را به صورت تلفنی از مراکز اطلاعرسانی داروها و سموم با شماره تلفن ۱۹۰ و یا ۱۱۵ در میان بگذارند.
انتهای پیام
نظرات