جمشید امیدی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به مهم ترین چالش های صادراتی تعاونی های استان افزود: در این خصوص میتوان به عدم ثبت صادرات غیرمستقیم تعاونی ها در هیچیک از مراجع گمرکی، نوسانات نرخ ارز و بالا بودن نرخ تعرفه های گمرک اشاره کرد.
مدیرکل تعاون، کار و راه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: مجموع تعاونی های فعال استان دو هزار تعاونی است که از این تعداد ۱۱ تعاونی استان به صورت مستقیم و مابقی تعاونی ها به صورت غیر مستقیم در حوزه صادرات فعال هستند.
امیدی مناقع اقتصادی، تقویت روحیه مشارکت جمعی، استفاده از مناقع قابل ارائه دولتی و استفاده از حمایت های قانونی بخش تعاون را از مهمترین شاخص های ایجاد تعاونی عنوان کرد و گفت: از مهمترین مزیت های بخش تعاون می توان به بهره مندی از تسهیلات دولتی تکلیفی و تبصره ای و معافیت های مالیاتی و تخفیفات بیمه ای اشاره کرد.
وی اضافه کرد: بیشترین فعالیت تعاونی های استان مرکزی به ترتیب در بخش خدمات با ۲۶ درصد فعالیت، صنعت با ۲۴ درصد فعالیت و کشاورزی با ۲۰ درصد فعالیت است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در توصیه ای به تعاونی ها جهت فعالیت بهتر و حرفه ای تر گفت: در این راستا مطالعه کامل و دقیق قوانین بخش تعاون و قانون تجارت، جستجوی بازار فروش محصولات، استفاده از خلاقیت و نوآوری در تولید و عرضه محصول و تلاش جهت دانش بنیان کردن محصول باید مورد توجه تعاونی ها باشد.
امیدی اضافه کرد: با توجه به راه اندازی سامانه جامع هوشمند بخش تعاون، ثبت نام تعاونی ها بدون مراجعه به ادارات تعاون و صرفا با مراجعه به سامانه مذکور امکانپذیر بوده و این موضوع پیامدهای مثبتی را از جمله کوتاه کردن بروکراسی اداری و صرفه جویی در زمان فراهم کرده است .
وی بازار فروش را از مهمترین دغدغه های شرکت های تعاونی به ویژه تعاونی کوچک مقیاس برشمرد و گفت: رفع این مشکل با ایجاد بازارچه های فروش محلی در استان ها و شهرستان ها و ایجاد شبکه های فروش در سطح کشور به همت مسئولین، امکانپذیر است.
انتهای پیام
نظرات