• یکشنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1402073021243
  • خبرنگار : 71625

بشنوید/ ۵ قطعه موسیقی برای مردم فلسطین

بشنوید/ ۵ قطعه موسیقی برای مردم فلسطین

گفته می‌شود که موسیقی زبان مشترک جهانیان است و برای فهم آن نیاز به هیچ مترجمی نیست؛ زبانی که می‌تواند از اعتراض به فجایع انسانی همچون حمله به بیمارستان «المعمدانی» در غزه را در برگیرد تا وصف احوالات انسانی!

به گزارش ایسنا، هنر اعتراض همواره ابزاری برای بیان مخالفت هنرمند با مکتب، سبک یا تفکری است که آن را بر حق نمی‌داند یا به رسمیت نمی‌شناسد. این اعتراض می‌تواند جنبه انتقاد داشته باشد و در برخی موارد به شعارهایی تبدیل شود. هنر معترض احساسات مخاطبان خود را برمی‌انگیزد و ممکن است شرایط تنش را افزایش داده و فرصت‌های جدیدی برای اختلاف نظر ایجاد کند.

البته این محتوا تنها به یک حوزه از هنر محدود نمی‌شود و از موسیقی تا هنرهای تجسمی همواره شاهد بروز آثار اعتراضی بوده‌ایم که بعضا حتی این آثار برای خالقان خود محدودیت‌هایی به لحاظ سیاسی و اجتماعی ایجاد کرده‌اند.

در سالیان اخیر به واسطه ظلمی که همواره به مردم غره روا داشته شده است، هنرمندان مختلف در قالب آثار موسیقی و یا هنرهای تجسمی دست به خلق آثاری زده‌اند که این‌گونه حمایت خود از این مردم را نشان دهند و به اقدامات غیرانسانی علیه آنها اعتراض کنند.

در ادامه این گزارش به پنج اثر موسیقی فارسی زبان در حمایت از فلسطین نگاهی خواهیم داشت:

محسن چاوشی و یک روایت غمگین از «فلسطین»

محسن چاوشی خواننده‌ای است در کنار خلق آثار مذهبی، در بزنگاه‌های تاریخی نیز آثار مختلفی خلق کرده است و حمایت خود را از ستم‌دیدگان نشان داده است. یکی از این آثار آهنگ «فلسطین» است که در حمایت از مردم غزه ساخته شده است.

قطعه موسیقی سه زبانه «خانه اجدادی»

قطعه موسیقی سه زبانه «خانه اجدادی» با سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی اجرا شده است. آهنگسازی این قطعه موسیقی به عهده امیرحسین سمیعی و تنظیم آهنگ به عهده علی مهربانی بوده است.

خوانندگان این اثر سید محسن حسینی (فارسی)، عبدالرضا هدایتی (عربی) و  وهاب ابراهیمی (انگلیسی) هستند که اشعاری از رضا یزدانی، مرتضی حیدری آل کثیر و وهاب ابراهیمی را اجرا کرده‌اند.

این قطعه توسط مدیریت موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با مشارکت اتحادیه بین‌المللی سازمان‌های غیردولتی حامی حقوق فلسطین تهیه شده است.

روایت فرهاد برنجان از طوفان‌الاقصی

قطعه موسیقی «طوفان‌الاقصی» با صدای فریدون بیگدلی و آهنگسازی فرهاد برنجان ساخته شده است. قطعه‌ای حماسی که علیرضا قزوه شعر آن را سروده و درونمایه‌ای درباره فتح و پیروزی دارد.

امیرحسین سمیعی و «خونه»

قطعه موسیقی «خونه» با صدای امیرحسین سمیعی، ترانه و ملودی میلاد عرفان‌پور و تنظیم مجتبی ابوالقاسم‌پور ساخته شده است. این قطعه را حوزه هنری در سال ۱۳۹۹ به مناسبت روزجهانی قدس منتشر کرد. در این اثر قریب‌الوقوع بودن بازگشت به قدس که خانه اصلی فلسطینی‌هاست، مورد تاکید قرار گرفته است.

«ما می‌آییم» با اجرای گروه سرود «وصال تهران»

«ما می‌آییم» یک سرود درباره مقاومت مردم فلسطین در مقابل رژیم صهیونیستی است که مرکز «مأوا» با همکاری گروه سرود «وصال تهران» آن را تهیه و منتشر کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha